15 / 05 / 2024

Kocaelide satıla konut sayısı

Kocaelide satıla konut sayısı

TÜİK’in açıkladığı konut satışları verilerine Kocaeli’de geride kalan 10 aylık dönemdeki toplam satış rakamı 28 bin 695 oldu. Geçen yılın aynı dönemindeki toplam satış rakamı ise 23 bin 532 olarak açıklanmıştı.

Arkadaşla konut alanların ve ‘Guppies’lerin sayısında artış!

Birleşik Krallık medyasının geniş yer verdiği Zoopla anketinin sonuçlarına göre arkadaşla konut alanların ve ‘Guppies’lerin sayısında artış yaşandı.

Konut satışları yüzde 17,5 azaldı! 2023'te 1 milyon 225 bin 926 konut satıldı!

TÜİK tarafından açıklanan resmi rakamlara göre 2023 yılında 1 milyon 225 bin 926 konut satıldı. Konut satışları 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 17,5 azaldı.

Emlak Konut GYO, İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Muğla'da 22 adet arsayı satıyor!

Emlak Konut GYO, İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Muğla'da 22 adet arsayı e-ihale usulü ile satıyor. İşte o satışla ilgili merak edilenler...

Arsa ve tarlalara talep patladı! Konut dışı gayrimenkul satışları, konut satışlarını solladı! 

Arsa ve tarlaları kapsayan konut dışı gayrimenkul satışları, konut satışlarını resmen solladı. 

Eylül'de satılan konut sayısı yüzde 22,9 geriledi! Konut satışları neden düşüyor? 

Türkiye'de konut satışları son üç aydır düşüyor. Geçen Cuma açıklanan verilere göre Eylül ayında satılan konut sayısı, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 22,9 geriledi ve 113 bin 402 oldu. Peki konut satışları neden düşüyor? İşte konut satışlarıyla ilgili merak edilenler...

Emlak Konut GYO'dan Merkez Ankara'da 1 milyar 180 milyon TL'lik satış!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Merkez Ankara projesinde ünite satışı gerçekleştirdi. İşte o satışla ilgili ayrıntılar...

Muğla'da konut fiyatları ve kiralar fırladı fırsatçılara gün doğdu

Muğla konut fiyatlarının en fazla yükseldiği illerin başında geliyor. Marmaris'te emlak alım satımında ve kiralamasında yaşanan skandallar ise bu konuda çok kişinin başının ağrıyacağını gösteriyor.

Markalı konutlarda Mart ayında en çok satılan konut tipi açıklandı! Yabancıların gözdesi hangi konutlar oldu?

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi Mart 2022 sonuçları kapsamında, markalı konutlarda Mart ayında en çok satılan konut tipi açıklandı. Peki yabancıların gözdesi hangi konutlar oldu? işte ayrıntılar...

Emlak Konut GYO, 27.3 milyarlık satışla rekor tazeleyecek!

Emlak Konut GYO 2021 yılını rekor bir yükselişle kapattı. Geçen seneyi 17.1 milyar lira değerinde 6 bin 28 adet ünitenin satışını yaparak tamamlayan şirket, 2022 yılında ise 1.4 milyarlık kâr hedefliyor.

Aydın'da yabancılara satılan konut ve arsa miktarı mecliste!

Son 5 yıl içerisinde Aydın'da yabancılara satılan konut ve arsa miktarı meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Konut satışlarında toparlanma başladı!

Pandemiye rağmen 2020 yılını rekorla kapatan konut satışları 2021 yılına 70 bin satışla başladı. Şubat ayında ise 81 bin 222 konut satışı yapılarak yüzde 15 artış kaydedildi.

Konut satışlarındaki rekor artış fiyatları etkiler mi?

Bu ayki konut satışları rekora koştu. 190 binlik satışla tüm zamanların en yüksek Haziran ayı satışı gerçekleşti. Peki satışlardaki bu artış, fiyatları nasıl etkileyecek?

Yatırım amaçlı satılan konut sayısı azaldı!

Kamu bankalarının düşük faizle konut kredisi kullandırmasıyla beraber ipotekli konut satışı Eylülde %410 arttı. Konut kredili satışlar rekor düzeyde artarken yatırım amaçlı satılan konut sayısı azalmaya devam ediyor.

Kocaelide satıla konut sayısı Haberi

Kocaelide satıla konut sayısı


TÜİK’in açıkladığı konut satışları verilerine Kocaeli’de geride kalan 10 aylık dönemdeki toplam satış rakamı 28 bin 695 oldu. Geçen yılın aynı dönemindeki toplam satış rakamı ise 23 bin 532 olarak açıklanmıştı.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ülke genelinde yapılan konut satışları ile ilgili verileri açıkladı. Buna göre Türkiye genelinde 2015 yılının 10 aylık döneminde toplam 1 milyon 040 bin 713 konutun satışının yapıldığı bildirildi. TÜİK’in il düzeyindeki verilerine göre ise Kocaeli’deki konut satışının da yılın aynı döneminde toplam olarak 28 bin 695 olarak açıklandı.


KONUT SATIŞI PATLADI

Söz konusu konut satışlarının 6 bin 533’ünün ilk satış olarak kayıtlara geçtiği, 4 bin 483’ü ise ikinci el olarak gerçekleştiği belirtildi. Geçen yılın beş aylık dönemindeki satış rakamı ise 10 bin 924’tü. Öte yandan ilimizde geride...