28 / 04 / 2024

Kocaelideki mezarlıklar onarıldı mı

Kocaelideki mezarlıklar onarıldı mı

Kocaeli Belediyesi vatandaşların huzurlu ve temiz bir ortamda ziyaretlerini gerçekleştirebilmeleri için kolları sıvadı. Mezarlıklar Şube Müdürlüğü ekipleri, diğer yandan da mezarlıklara yönelik bir dizi temizlik ve bakım çalışması başlattı.

Türkiye Müteahhitler Birliği açıkladı! ÖTV’den kaynaklanan fiyat farklılıkları çözüldü...

Müteahhitlerin akaryakıt girdisi bulunan hizmet alımı ve yapım işi sözleşmelerinde ÖTV’den kaynaklı fiyat farkı hesabı çözüldüğü kaydedildi. İşte haberin detayları...

Dedelerinizin ve ninelerinizin mezarlarına sahip çıkın! İBB başkasına satabilir!

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay, İBB Mezarlıklar Müdürlüğünün tapusu alınmamış mezarların satıldığı iddiasını gündeme getirdi. İşte Özonay'ın X sosyal medya hesabında yer verdiği o paylaşım...

Evde bakım aylığı alanlar için son dakika kararı çıktı! Ödemeler bundan böyle bu şekilde yapılacak

Son dakika kararıyla beraber evde bakım aylığı ödemelerinde önemli farklılıklar yapıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, evde bakım aylığı alan vatandaşlar için yeni bir yönetmelik paylaşıldı. Yeni düzenlemelere göre, evde bakım aylığı başvurusu, değerlendirme ve ödeme aşamalarında değişiklikler

İnternet sitelerinde TOGG hareketliliği! Kendisi çıkmadan satışı başladı

Türkiye'nin otomobilinin ilk talihlileri çekilişle belirlendi ve 20 bin otomobil sahiplerine tespit edildi. Togg çekiliş neticelerinin açıklanmasının arkasından internet sitelerinde "Togg alacağım için satılık!" başlıkları açıldı. İşte detaylar...

Hatay Havalimanı’nda son dakika gelişmesi! Hasarlar onarıldı, havalimanı uçuşa hazır!

Deprem felaketleri sonucunda önemli ölçüde hasar gören Hatay Havalimanı pistindeki onarım çalışmaları tamamlandı. Hatay Havalimanı’nın öncelikli olarak 2 kilometrelik bölümünün uçuşa hazır hale getirildiği bildirildi.

Kara listede bulunanlar nasıl kredi alıyor? Sicili bozuk binlerce kişi bu yolla kredi aldı

Türkiye Gazetesi’nde bugün kredilerle ilgili dikkat çeken bir haber yer aldı. Bankaların kara listesinde bulunan binlerce kişinin sicili bozuk olmasına rağmen nasıl kredi aldıkları anlatıldı.

Atatürk Kültür Merkezi'ndeki son rötuşlar tamamlandı!

29 Ekim'de Cumhuriyet Bayramı'nda açılacak olan Atatürk Kültür Merkezi'nde rötuş işlemleri tamamlandı. AKM'nin ışıkları yakıldı. 

İzmirli depremzedelerden kredi tepkisi!

İzmir’de 30 Ekim 2020'de yaşanan depremin ardından konutları yıkılan ve bir türlü sorunlarına çözüm bulamayan depremzedeler mezarlıklar müdürlüğüne gitti ve tepkilerini dile getirdi. 

İstanbul depremi planı: Depremzedeler için tahliye yolları belirlendi!

İstanbul'da 7.5 şiddetinde olması öngörülen büyük deprem için hazırlıklar yapıldı. Plana göre, depremzedeleri şehir dışına çıkarmak amacıyla İstanbul açıklarında tahliye gemileri duracak. Tahliye aşamasında hava, kara ve demir yolunun da kullanılması hedefleniyor. 

Etiler Ulus'ta göz kamaştıran arsa!

Etiler Ulus'ta son derece değerli bir arsa için kıyasıya pazarlıklar yapıldı.  Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Yalçın Bayer, bugünkü köşe yazısında söz konusu arsayı kaleme aldı.

İstanbul'un toplanma alanları yeniden gündemde! AVM ve mezarlıklarda toplanılacak!

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı, 39 ilçede “Toplanma ve Geçici Barınma Alanı” belirleyerek kısa süre önce kamuoyu ile paylaşmıştı. Toplanma ve barınma alanları yerine belirlenen yeni alanlar içinde AVM’ler ve mezarlıklar var...

Silivri'de yeni mezarlıklar için kamulaştırma yapılmalı!

İBB Ekim ayı meclisinde konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri’de yaşanan mezarlık sorununu gündeme getirdi.

Ağrı'da ihtiyaç sahibi aileye 20 günde yeni yuva yapıldı!

Ağrı'da Abdurrahman ve Asya Kan çifti ile kızlarının yaşadığı, mutfağı ve banyosu olmayan tek odalı ev, valilik, Türk Kızılay ve hayırseverler tarafından 20 günde büyütüldü ve onarıldı.

Kocaelideki mezarlıklar onarıldı mı Haberi

Kocaelideki mezarlıklar onarıldı mı


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı’nda mezarlıklara yönelik bakım çalışmalarına hız verdi. Bayramda vatandaşların huzurlu ve temiz bir ortamda ziyaretlerini gerçekleştirmeleri için yapılan çalışmalarda yabani ot temizliği, ağaç budanması gibi işlemler uygulandı.


BAKIM ONARIM ÇALIŞMASI


Büyükşehir Belediyesi özellikle bayramda kabristana gidecek olan vatandaşların huzurlu ve temiz bir ortamda ziyaretlerini gerçekleştirebilmeleri için kolları sıvadı. Bir taraftan defin işlemlerini sürdüren Mezarlıklar Şube Müdürlüğü ekipleri, diğer yandan da mezarlıklara yönelik bir dizi temizlik ve bakım çalışması başlattı.



ÇEVRE DÜZENLEMELERİ YAPILDI


Çalışmalar kapsamında mezarlıklarda çevre düzenlemesinden paslanmış tellerin değiştirilmesine ve kaldırımların boyanmasına kadar geniş kapsamlı işlemler yürütülüyor. Mezarların üst ve çevresindeki yabani otlar da temizlenerek daha düzenli hale getirildi. Çalışmalar Mezarlıklar Müdürlüğü’ne bağlı Asri, Bağçeşme, Kent ve Tavşantepe mezarlıklarında yapıldı.



ARİFE GÜNÜ VE BAYRAMIN İLK GÜNÜ ÜCRETSİZ ULAŞIM


Kocaeli Büyükşehir...