02 / 05 / 2024

kocaelinin geliştirilmesi

kocaelinin geliştirilmesi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli'nin, Türkiye'nin, yüksek teknolojiye dayalı üretimin yapıldığı merkez üssü olmasını istediklerini söyledi. Işık, Türkiye'nin sanayi kuruluşlarından 92'sinin Kocaeli'de bulunduğuna dikkat çekti...

İSTEB-BEZE iş birliği ile emlakçılık standartları geliştirilecek!

İSTEB-BEZE işbirliği kapsamında, tüketicinin bilinçlendirilmesi; çağdaş, şeffaf ve güvenilir emlakçılık standartlarının geliştirilmesi ve bu konularda kamuoyu oluşturulmasına ilişkin çalışmalar gerçekleştirilecek.

Türkiye ile Venezuella Arasındaki Ticaretin Geliştirilmesi Anlaşması' onaylandı!

Türkiye ile Bolivarcı Venezuella Cumhuriyeti arasında 17 Mayıs 2018'de imzalanan Ticaretin Geliştirilmesi Anlaşması'nın her iki ülkedeki onay süreci tamamlandı.

Aydın Alptekin: Raylı sistemi geliştirmek gerekiyor!

Alptekin İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Alptekin son 15 yılda Türkiye’nin dünyada çok güçlendiğini belirterek, ucuz ulaşım için raylı sistemin geliştirilmesi gerektiğini söyledi. 

Sanayinin geliştirilmesine ilişkin tasarı onaylandı!

Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı.

Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Kanun Tasarısı!

Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun hükümleri görüşmeleri mecliste sürüyor..

TAV, Yanbu Havalimanı'nı geliştirip ve işletecek!

TAV Havalimanları, Suudi Arabistan'ın Yanbu şehrinde bulunan havalimanının geliştirilmesi ve işletmesi için anlaştı

Ankara'da kentsel dönüşüm geliştirilecek!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, okul önlerinde bulunan yıpranmış hız kesicilerin onarılması, gecekondu bölgelerinde kentsel dönüşümün geliştirilmesi için çalışma yapılması, yaşlı vatandaşlar arasında kanser taraması yapacak ekiplerin oluşturulması gibi bir dizi karar aldı.

Antakya Mobilyacılığının Geliştirilmesi Projesi 7.3 milyon Avro yatırımla hayata geçiyor!

Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından desteklenen, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı'nda yer alan Antakya Mobilyacılığını Geliştirme Projesi, 7.3 milyon Avro yatırımla gerçekleştiriliyor.

Vedat Demiröz: Gayrimenkul sektörünü geliştireceğiz!

Ekonominin lokomotifi olan gayrimenkul sektörünün geliştirilmesi için ne gerekiyorsa yapacağını söyleyen Vedat Demiröz, “Damga Vergisi ve Mütekabiliyet Yasası gibi konularda yeni düzenlemelerle sektörü daha dinamik hale getireceğiz” dedi.

Antalya Kaş'ta turizm geliştirme projesi başlatıldı!

Antalya'nın Kaş ilçesinde alternatif turizmin geliştirilmesi ve turizmin dört mevsime yayılması amacıyla üç kurumun ortaklığında proje başlatıldı.

Hasan Rahvalı: Yerli markaların geliştirilmesi şart!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Hasan Rahvalı “Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşması için inovasyon ve Ar-Ge çalışmalarına önem verilmesinin yanı sıra yerli markaların geliştirilmesinin teşvik edilmesi gerekir” dedi.

İşte Türkiye'de yapılan ve planlanan çevre yatırımları!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanlığı’nın çevre alanındaki entegre katı atık yönetiminin geliştirilmesi, su temini, kanalizasyon ve atık su arıtımının iyileştirilmesi gibi çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Eskişehir turizm projeleri geliştirilmeli!

Skal International Eskişehir Kulübü'nün bu ay ki toplantısına konuşmacı olarak katılan ESGİAD Başkanı Serkan Zengin, Eskişehir'e gelen turistlerin şehre bıraktığı gelirlerin arttırılabilmesi için projelerin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

kocaelinin geliştirilmesi Haberi

kocaelinin geliştirilmesi


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli'nin, Türkiye'nin, yüksek teknolojiye dayalı üretimin yapıldığı merkez üssü olmasını istediklerini söyledi.


Başiskele'de bir otelde düzenlenen sanayi değerlendirme toplantısına katılan Işık, kamu kurumları temsilcileri ve iş adamlarının sorunlarını dinledi.


Basın kapalı yapılan toplantının ardından açıklama yapan Işık, programın, kentteki OSB'lerin ve sanayicilerin sorunlarına yönelik çok kapsamlı ve verimli geçtiğini belirtti.


Işık, toplantıda dile getirilen sorunları not aldıklarını, sorunların takibi ve çözümü noktasında gerekenlerin yapılacağını ifade ederek, "Toplantıda konuştuğumuz konulardan bir tanesi, bizim sanayicimize verdiğimiz en önemli mesaj, evet Kocaeli bir sanayi kenti ama istiyoruz ki bundan sonra Kocaeli bir Ar-Ge inovasyon ve sanayi kenti olsun. Yani bir teknoloji ve üretim merkezi olsun istiyoruz. Kocaeli, yüksek teknolojiye dayalı üretimin yapıldığı Türkiye'nin merkez üssü olsun istiyoruz" diye...