03 / 05 / 2024

Kocamustafapaşa dönüşümü

Kocamustafapaşa dönüşümü

İstanbul Kocamustafapaşa Mahallesi'ndeki riskli bina 2012 yılında kabul edilen Kentsel Dönüşüm Yasası ile apartman sakinlerinin ortak izni ile yeniden yaptırıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu'dan Esenyurt'a dönüşüm sözü!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Esenyurt'un bugün beton yığınına dönüştüğünü dile getirerek dönüşüm sözü verdi.

Bayrampaşa dönüşüm projesinde sözleşme randevuları başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve KİPTAŞ ortaklığında Bayrampaşa ilçesi sınırları içerisinde kalan İsmetpaşa Mahallesi’nde yepyeni bir kentsel dönüşüm projesi hayata geçiriliyor. 

Trabzon Yenicami ve Zincirlitaş'a dönüşüm müjdesi!

Trabzon Dernekpazarı Yenicami Mahallesi, Zincirlitaş Mahallesi ve Merkez Mahallesi’nde gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm çalışması için Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Dernekpazarı Belediyesi arasında protokol imzalandı.

RUMELİSİAD’dan Mustafa Dündar’a dönüşüm övgüsü!

Osmangazi Belediyesi’nin hayata geçirdiği kentsel dönüşüm çalışmalarının Bursa’nın ve Osmangazi’nin geleceğine şekil verdiğini ifade eden RUMELİSİAD yönetimi, Başkan Dündar’ı başarı çalışmalarından dolayı tebrik etti.

BEKAŞ İnşaat'tan Ankara ve İstanbul'a dönüşüm projesi!

30 yıla yakın süredir inşaat sektöründe önemli başarılara imza atan BEKAŞ İnşaat, Kayseri'de elde ettiği tecrübelerinden sonra Ankara ve İstanbul'da kentsel dönüşüm projelerine imza atacak.

Gediz Elektrik’ten Karabağlar'a dönüşüm tehdidi!

Karabağlar’da kentsel dönüşüm kararına karşı çıkan vatandaşlara, Gediz Elektrik’ten yeni abonelik sözleşmesi ve elektrik kesme uyarısı geldi. Mahalleliler, dönüşüm için tehdit edildiklerini iddia etti

Elmadağ'a dönüşüm kapsamında Tanıtım kontrollük binası yapılıyor!

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Elmadağ Belediye Başkanlığınca yürütülmekte olan Elmadağ Kentsel Gelişim ve Dönüşüm projesi kapsamında “Tanıtım kontrollük ve pazarlama binası” yapımına başlanıldı.

Kocasinan Argıncık'a dönüşüm müjdesi!

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Argıncık Mahallesi’ni hiç bir zaman unutmadıklarını belirterek “Argıncıkta Kentsel Dönüşümü Alsancak Mahallesi’nden başlatacağız" dedi

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm devam ediyor!

Gaziosmanpaşa kentsel dönüşümle İstanbul'un en gözde semtlerinden biri haline gelecek Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm devam ediyor. Gaziosmanpaşa, dönüşüm tamamlandığında İstanbul'un en gözde semtlerinden biri haline gelecek.

Sinanpaşa Mahallesi kentsel dönüşüm için bekliyor!

İÇ ideniz, yat limanları, otel ve AVM dolu çılgın projelerin konusu olan Seyhan nehri kenarında bulunan Sinanpaşa mahallesi için yıllardır kentsel dönüşüm belirsizliğinin içerisinde boğuşuyor.

Kentsel dönüşümün kilidi 2015'te açılacak!

Soyak Holding CEO'su Emre Çamlıbel 2015, kentsel dönüşümün kilidinin açılacağı ve yabancı gayrimenkul fonlarının ağırlığının arttığı bir yıl olacağını belirtti...

Emre Çamlıbel: 2015'te kentsel dönüşümün kilidi açılacak!

Soyak Holding CEO'su Emre Çamlıbel'e göre 2015, kentsel dönüşümün kilidinin açılacağı ve yabancı gayrimenkul fonlarının ağırlığının arttığı bir yıl olacak Geçtiğimiz yılın önemli bir bölümü gayrimenkul sektörü için bir hayal kırıklığıydı" dedi

Süleymanpaşa Belediyesi'nden kentsel dönüşüm hamlesi!

Süleymanpaşa ilçesinde eskiyen binaları modern bir yaşam alanı haline getirmek, olası bir depreme karşı güçlü binalar yapmak, trafik ve park sorununu en aza indirgemek için Süleymanpaşa Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmalarına başladı

Kocamustafapaşa dönüşümü Haberi

Kocamustafapaşa dönüşümü

İstanbul Kocamustafapaşa Mahallesi'ndeki Kemancı Siteleri'nin bir bloğunu oluşturan Manolya ve Sümbül Apartmanları, 2012 yılında kabul edilen Kentsel Dönüşüm Yasası ile apartman sakinleri tarafından yasa çerçevesinde, yeniden yapıldı. Yeni evlerinde güvenilir ve huzurlu bir hayata başlayan apartman sakinleri, yenileme karan alınmasından, müteahhitle anlaşma yapılması sürecine kadar her adımlarında yanlarında olan Başkan Mustafa Demir'e minnet borçlu olduklarını söylediler. 



Kocamustafapaşa Mahallesi'ndeki Kemancı Siteleri 1978 yılında yapılmış. Bir blok dahilindeki Sümbül ve Manolya Apartmanları 1999 yılındaki depremde ağır hasar gördüğü tespit edilerek, mahkemece binanın boşaltılıp; güçlendirilmesi veya yıkılıp yeniden yapılması kararlaştırılmış. 15 gün içerisinde evlerinden çıkma durumunda kalan site sakinleri Tijen Belkıs Dumantepe ve Hatice Tuzluca evlerinin kentsel dönüşüm sürecini anlattılar. 



Kentsel dönüşüm sürecinde izlediğiniz yoldan bahseder misiniz? 

Mahkeme kararının ardından 15 gün içerisinde evlerimizi boşalttık...