16 / 05 / 2024

Kokar kaplıcası ziyaretçilerini bekliyor

Kokar kaplıcası ziyaretçilerini bekliyor

Kokar Kaplıcası, sudaki kükürt oranının yüksek olması ve kendine has kokusu nedeniyle vatandaşların ilgisini çekiyor. Halk arasında 'şifalı' olduğuna inanılan kaplıcada en önemli sorununsa; gelen misafirlerin ağırlanacağı herhangi bir tesisin olmaması.

Kahramanmaraş'taki Vali Saim Çotur Kaplıcası 3 yıllığına kiraya verilecek!

Kahramanmaraş İli Onikişubat Belediye Başkanlığı, Kahramanmaraş'taki Vali Saim Çotur Kaplıcası'nı 3 yıllığına kiraya verecek. Söz konusu kiralama ihalesi 20 Aralık tarihinde yapılacak.

Yerli ve Milli Elektrikli Tren Seti Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda ziyaretçilerini bekliyor!

Uğur Taşkınsakarya, TCDD Taşımacılık AŞ'nin İstanbul Bölge Müdürü olarak görev yapıyor ve "Yerli ve Milli Tren Seti"nin bir hafta boyunca Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda ziyaret edilebileceğini ve tüm vatandaşları beklediklerini ifade etti.

Togg, Galataport'ta ziyaretçilerini bekliyor!

Ekim ayında seri üretime geçmesi hedeflenen Türkiye'nin yerli otomobili Togg, Galataport'ta sergilenmeye başladı. Ziyaretçiler 15 Ekim'e kadar aracı gelip inceleyebilecek.

Çamlıca Kulesi ziyaret saatleri 2021!

İstanbul'un en yüksek yapısı Çamlıca Kulesi ziyaretçilerini ağırlıyor. Peki Çamlıca Kulesi kaça kadar açık? İşte Çamlıca Kulesi ziyaret saatleri 2021...

Mesa Cadde’nin örnek dairesi ziyaretçilerini bekliyor!

İstanbul Maltepe’de sahil yoluna yürüme mesafesinde yer alan, açık hava alışveriş caddesi ve Adalar manzarası ile Mesa Cadde’nin örnek dairesi ziyaretçilerini bekliyor…

Türkiye'nin ilk haritacılık müzesi ziyaretçilerini bekliyor!

Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasında önemli rol oynayan "Sakarya Haritası"dan eski yıllarda harita yapımında kullanılan pergel ve sulu boya takımlarına kadar yüzlerce eserin sergilendiği Türkiye'nin ilk ve tek haritacılık müzesi ziyaretçilerini bekliyor.

Sivas Soğuk Çermik Kaplıcası'nda çalışmalar başladı!

Sivas Soğuk Çermik Kaplıcası'nda çalışmalar başlatıldı. Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Mahir Kuzucu, Sivas'ın en önemli kaplıcalarından biri olan Soğuk Çermik Kaplıcası'nda başlatılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Onikişubat Vali Saim Çotur Kaplıcası'nın ihalesi 22 Mart'a ertelendi!

Onikişubat Belediye Başkanlığı, Ilıca Mahallesi'nde bulunan Vali Saim Çotur Kaplıcası'nı 3 yıllığına kiraya veriyor. İhalesi 22 Mart 2016 tarihinde gerçekleşecek.

Onikişubat Vali Saim Çotur Kaplıcası 3 yıllığına kiraya veriliyor!

Onikişubat Belediye Başkanlığı, Vali Saim Çotur Kaplıcası'nı 3 yıllığına kiraya veriyor. Kaplıcanın yıllık kirasının muhammen bedeli 1 milyon 920 bin TL olarak belirlendi. İhale için son başvuru tarihi 10 Mart 2016.

Seramiksan, 28. Unicera Uluslararası Fuarı’nda ziyaretçilerini bekliyor!

Türk seramik sektörünün öncü markası Seramiksan, 23 Şubat - 27 Şubat tarihlerinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek 28. Unicera Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı’nda ziyaretçilerini karşılamaya hazırlanıyor.

İSMOB 2016’da ziyaretçi rekoru kırdı!

Aylardır hazırlıkları süren Türkiye’nin en büyük, dünyanın 3. büyük mobilya fuarı İSMOB, dünyanın dört bir yanından ziyaretçilerini bu sene TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde ağırladı.

Sandıklı Hüdai Kaplıcası'na işyerleri inşa ediliyor!

Sandıklı Hüdai Kaplıcasına yapılacak olan işyerlerinin inşaatı hızla devam ediyor. Kaplıca’nın çehresini değiştirecek modern tasarımı ile hayata geçirilecek olan işyerleri Sandıklı Hüdai Kaplıcalarında bir ilk olacak.

Tarihi Aktekke Camii ziyaretçilerini bekliyor!

Mevlana Celaleddin Rumi'nin ailesinin konaklaması için yaptırılan Mevlana'nın annesi olarak da bilinen tarihi Aktekke Camii ziyaretçilerini bekliyor.

Kokar kaplıcası ziyaretçilerini bekliyor Haberi

Kokar kaplıcası ziyaretçilerini bekliyor

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde bulunan Kokar Kaplıcası, sudaki kükürt oranının yüksek olması ve kendine has kokusu nedeniyle vatandaşların ilgisini çekiyor. Halk arasında 'şifalı' olduğuna inanılan kaplıcada en önemli sorununsa; gelen misafirlerin ağırlanacağı herhangi bir tesisin olmaması. Kadirli'ye bağlı Avluk Köyü sınırları içerisinde kalan Kokar Kaplıcası'na, her gün başta Adana ve Mersin olmak üzere çevre illerden yoğun bir turist akımı yaşanıyor. Kadirli'ye yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan kaplıcadaki suyun kükürt oranının yüksek olması ve yine suyun kendine has kokusu nedeniyle de halk arasında; 'Kokar' olarak biliyor. Temelinde Roma hamamı kalıntılarına da rastlanan kaplıcanın, çok eski çağlardan bu yana şifa merkezi olarak kullanıldığı düşünülüyor. Başta sedef hastalığı ve cilt hastalıkları olmak üzere egzema, mantar, vitiligo, böbrek ve safra kesesi taşları, şeker hastalığına...