30 / 04 / 2024

Kolezyum

Kolezyum

Roma'nın en çok turist çeken yerlerinden olan dünyaca ünlü Kolezyum, Pisa Kulesi'nin unvanını almaya aday

Depreme dayanıklı bina yarışması sonuçlandı!

Doğal Afet Sigortalan Kurumu (DASK) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nda birinciliği Balıkesir Üniversitesi'nden Kolezyum takımı aldı.

İtalya'daki Kolezyum'un tabanının yeniden inşa edilecek mi?

Roma’nın tarihi simgelerinden Kolezyum’daki arena, yüz yıl kadar önce kaldırılmış, altındaki tünel ve kafesler açığa çıkarılmıştı. Hazırlanan projeyle, tünellerin üstüne ahşap zemin kurulması planlanıyor.

Kolezyum büyük restorasyona hazırlanıyor!

Roma’da 20 asırdır ayakta durmayı başaran Kolezyum’un, Pisa Kulesi gibi eğilmeye başladığının ortaya çıkmasının ardından, kapsamlı bir restorasyon projesi hazırlanıyor

Kolezyum, Pisa Kulesi'nin unvanını almaya aday oldu!

Roma'nın en çok turist çeken yerlerinden olan dünyaca ünlü Kolezyum, Pisa Kulesi'nin unvanını almaya aday

İtalya, Kolezyum'u restore ettirmek için sponsor arıyor!

İtalyan hükümeti, Kolezyum'u restore ettirmek için sponsor arıyor

Kolezyum manzaralı ev, Claudio Scajola'yı istifa ettirdi

Kendisine Roma'daki meşhur Kolezyum harabeleri karşısında lüks bir daire almakla suçlanan Ekonomi Geliştirme Bakanı Scajola istifa etti

Kolezyum Haberi

Kolezyum

İtalya’nın başkenti Roma'da yer alan Kolezyum eğiliyor. Yetkililer, Kolezyum’un güney tarafının kuzeyine göre, bir yıl içinde 40 santimetre alçaldığını belirledi.


'Gladyatör' adlı filmin ardından turistlerin yoğun ilgisini gören 2 bin senelik arena, son birkaç aydır uzmanlar tarafından inceleniyor.


La Sapienza Üniversitesi Profesörü Giorgio Monti, amfitiyatronun zemininde çatlak olabileceğini belirtti.


Daily Mail'in haberine göre; Kolezyum’un etrafındaki yoğun trafik akışının da yapıyı etkileyebileceğini düşünen La Sapienza Üniversitesi ve Çevresel Jeoloji Enstitisü IGAG'ın yaptığı çalışmaların bir yıl içinde tamamlanması bekleniyor.


Eğik olduğu için turistlerin ilgisini çeken Pisa Kulesi için de benzer bir çalışma gerçekleştirilmişti. Uzun yıllar süren çalışmalarla kulenin dengesi sabitlenmiş ve Pisa Kulesi’nin zemin kısmındaki toprağın çıkarılarak önlem alınmıştı. Kule, 2001 yılında güvenli bir halde tekrar turistlerin ziyaretine...