04 / 05 / 2024

kolon kesmenin cezası

kolon kesmenin cezası

Türkiye'de yaygın şekilde yapılan 'kolon kesmenin' ölümcül sonuçları İzmir depreminde olduğu gibi her depremde karşımıza çıkıyor. Kolonu kesilmiş binaları bekleyen son ne? Vatandaşlar oturdukları binaya ilişkin neler yapabilir? Kolon kesenleri nasıl bir ceza bekliyor? Uzmanlar açıkladı...

Kolonu kesilmiş binayı depremde neler bekler? Uzmanlar anlattı!

Türkiye'de yaygın şekilde yapılan 'kolon kesmenin' ölümcül sonuçları İzmir depreminde olduğu gibi her depremde karşımıza çıkıyor. Kolonu kesilmiş binaları bekleyen son ne? Vatandaşlar oturdukları binaya ilişkin neler yapabilir? Kolon kesenleri nasıl bir ceza bekliyor? Uzmanlar açıkladı...

Emlak alım satım vergisi ödememe cezası!

Gayrimenkul alım satımlarında tapu müdürlüklerine ödenen bedele emlak alım satım vergisi deniyor. Tapu alım satım harcı ödemeleri tapu müdürlüğünün anlaşmalı olduğu bankalara yapılıyor. Peki, emlak alım satım vergisi ödememe cezası!

Kiranın elden ödenmesi cezası nedir?

268 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği gereğince kira bedelinin belli bir miktarı aşması halinde kiranın banka üzerinden ödenmesi gerekiyor. Peki, kiranın elden ödenmesi cezası nedir?

Elektrik kaçak kullanım cezası nedir?

Elektriği her ne sebeple olursa olsun sayaçtan geçirmeksizin veya sayacı (ölçü sistemini) bozarak kullanmak kaçak elektrik kapsamına giriyor. Peki, elektrik kaçak kullanım cezası nedir? İşte elektrik kaçak kullanım cezası..

Kira kontratında sahtecilik cezası nedir?

Taraflar zaman zaman kira kontratı üzerinde değişiklik yapmak suretiyle yahut kira kontratının fotokopisini çekmek suretiyle birtakım iş ve işlemlerde bulunabiliyor. Peki, kira kontratında sahtecilik cezası nedir?

Emlak vergisi cezası nasıl hesaplanır?

Emlak vergisinde, vergi ödemesinin geciktiği aylar için ne kadar emlak vergisi gecikme zammı alınıyor? Emlak vergisi cezası nasıl hesaplanır? İşte emlak vergisi ceza hesaplama örneği..

Tarkan'ın villasına girene hapis cezası!

MEGASTAR Tarkan’ın 2007 yılında Tarabya’da yaptırdığı villanın inşaatından halıfleks çalmak isterken yakalanan M.S., hırsızlık suçundan yargılandığı davada 8 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldı.

İş kazalarına hapis cezası geliyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik inşaat ve maden işyerlerinde mevzuat değişikliklerine ilişkin çalışmaların tamamlandığını söyledi. Çelik iş kazalarında hapis cezası getirileceğini belirtti...

Konut kredisi erken ödeme cezası var mı?

Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe giren Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun gereğince, tüketici, vadesi gelmemiş kredi borcunun bir veya birden çok taksitini ödeyebiliyor. Peki, konut kredisi erken ödeme cezası var mı?

Tapu harcı cezası ne kadar?

48 Seri Nolu Harçlar Kanunu Genel Tebliği gereğince, tapu ve kadastro harcı ödemeleri sırasında eksik beyanda bulunma cezası nedir? Eksik ödenen tapu harcı cezası ne kadar?

Emlak vergisinde 2. derece usulsüzlük cezası!

Vergi Usul Kanunu gereğince kesilen usulsüzlük cezaları, verginin ve cezanın türüne göre derecelere ayrılıyor. Peki, emlak vergisinde 2. derece usulsüzlük cezası nedir? Emlak vergisinde 2. derece usulsüzlük cezası nasıl kesilir?

Eksik ödenen tapu harcı cezası!

Tapu dairesinde yapılan devir hizmetine karşılık olarak tapuda belli oranlarda harç ödemelerinin yapılması gerekiyor. Harcın eksik ödenmesi durumunda ceza kesiliyor. İşte eksik ödenen tapu harcı cezası..

Veraset ve intikal vergisi gecikme cezası!

Türkiye'de bulunan malların veraset tarikiyle veya her hangi bir suretle olursa olsun ivazsız bir tarzda bir şahıstan diğer şahsa intikali hallerinde veraset ve intikal vergisi ödeniyor. Peki, veraset ve intikal vergisi gecikme cezası nedir?

kolon kesmenin cezası Haberi

kolon kesmenin cezası

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 6,9’luk deprem sonrası yıkılan binalara ilişkin yaptıkları tespitleri paylaşmış ve tamamı 92 ile 99 yılları arasında ruhsatlandırılmış yapıların ticarethaneye çevrilmiş zemin katlarında kolon kesmek gibi deformasyonların tespit edildiğini açıklamıştı.

Sözcü'de yer alan habere göre; ülkemizde kolon kesilme uygulaması, özellikle de altında dükkanlar olan binalarda, sıkça yapılıyor. Fakat söz konusu eylemin sonuçları ölümcül oluyor. Kolonu kesilmiş binayı depremde neler bekler? Oturduğumuz evin kolonlarının kesilip kesilmediğini anlayabilir miyiz? Kolon kesmenin cezası var mı?

Bu çok hayati soruları TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Nusret Suna, Avukat Rezan Epözdemir, Diyarbakır İnşaat Mühendisleri Odası Şube Başkan Murat Demir ve İnşaat Mühendisleri Odası Elazığ İl Temsilcisi Hıdır Kaya yanıtladı. 

1) Kolonu kesilmiş binayı depremde neler bekler, yarattığı risk ne kadardır? 

TMMOB...