28 / 07 / 2024

Komodo Adası tahliye

Komodo Adası tahliye

Endonezya'da deniz turizminin gözde merkezlerinden olan Doğu Nusa Tenggera eyaletindeki Komodo Adası'nın 2020'den itibaren geçici süreliğine turizme ve ikamete kapatılacağı açıklandı.

Galatasaray Adası'na Katarlı talip!

Galatasaray Adası için Mart'ta tahliye kararı verilmişti. O tarihten bu güne Su Ada boş kaldı. Pek çok talipli Galatasaray Adası'nın kapısını çalıyor. Alınan bilgilere göre Mandarin Türkiye'nin ortaklarından Katarlı Alfardan Holding, adanın en istekli taliplerinden oldu.

Depremin Kuşadası bilançosu: 17 bina ağır, 314 bina orta hasarlı!

Sisam’ açıklarında yaşanan, İzmir’de yıkımlara sebep olan 6.9 büyüklüğündeki depremin etkilediği Aydın Kuşadası’nda 2 bin 738 bina için hasar başvurusunda bulunuldu. Depremde ağır hasar gören 17 bina tahliye edildi.

Endonezya'nın Komodo Adası turizme ve ikamete kapatılacak!

Endonezya'da deniz turizminin gözde merkezlerinden olan Doğu Nusa Tenggera eyaletindeki Komodo Adası'nın 2020'den itibaren geçici süreliğine turizme ve ikamete kapatılacağı açıklandı.

Galatasaray Adası için yeni bir dava daha açılacak!

Galatasaray Başkan Yardımcısı Eşref Alaçayır: "Galatasaray Adası'ndaki uygunsuz yıkım nedeniyle akde aykırılık kesinleştiğinden, 27 Eylül'deki tahliye davasında şansımızın çok yüksek olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Kuşadası'nda heyelan nedeniyle 3 sitedeki 63 daire mühürlendi!

Kuşadası' nda, toprak kayması nedeniyle 3 sitedeki 63 daire mühürlenirken 223 kişi tahliye edildi. Antalya' da ise sağanak ve dolu vatandaşlara zor anlar yaşattı..

Kuşadası'nda 114 konut tahliye edildi!

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde fore kazık çalışması yapılan bir inşaattan kaynaklandığı sanılan zemin hareketliliği nedeniyle, riskli bulunan üç sitedeki 63'ü aktif kullanılan toplam 114 konut tahliye edildi.

Nuhoğlu İnşaat Fikirtepe projesi için tahliye tebligatları hazır!

Yenitepe Kadıköy'le Fikirtepe kentsel dönüşüm çalışmalarında yerini alan Nuhoğlu İnşaat, ikinci adasında da imzalarını tamamlayarak tahliye sürecini başlatıyor. Hak sahibine 20 Ekim'de ulaşacak tebligatları ve tahliye sürecini Emlakkulisi.com açıklıyor...

Sinabung Yanardağı çevresindeki köylerde tahliye!

Endonezya’da bulunan Sinabung Yanardağı çevresinde bulunan köyler, askeri ekipler tarafından tahliye edilmeye başlandı. Kuzey Sumatra Adası’nda bulunan yanardağ çevresinde bir haftadır tehlike alarmı devam ediyor.

Tazmanya Adası yangınlardan dolayı boşaltılıyor!

Avustralya'nın güneyindeki Tazmanya adasında meydana gelen yangınlar nedeniyle 2 bin kişi tahliye edildi

Kuşadası'nda tahliye edilen kiracı villayı yıktırdı!

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde, Murat Ergenç'in villası ve altındaki restoranı, tahliye ettirdiği kiracısı Mahmut A. tarafından kepçeyle yıktırıldı

Hilton, DoubleTree'yle Kuşadası'na da girdi, 13 otel daha planladı!

ABD'li otel zinciri Hilton, bünyesindeki DoubleTree by Hilton markasıyla Kuşadası'na giriyor

Van ve Erciş'te çadır kentler tahliye ediliyor! Depremzedenin gideceği yer belli değil!

Van ve Erciş'te çadır kentler tahliye ediliyor. Hak kazananlar konteynere, ev sahipleri evlerine çıktı. Kiracı depremzedeler tepkili: 'Çadırını da al git' dediler. Gidecek yerimiz yok

Kuşadası'ndaki Green Park Hotel, 2.3 milyon TL'ye icradan satılık!

Kuşadası 1. İcra Müdürlüğü, Aydın ili Kuşadası ilçesi, Türkmen mahallesi 31 Evler mevkiindeki Green Park Otel'i 2 milyon 345 bin 30 TL'den satışa çıkardı. Satış, 04 Mayıs 2012 Cuma günü 09:30-09:40 saatleri arasında gerçekleştirilecek

Komodo Adası tahliye Haberi

Komodo Adası tahliye

Endonezya'nın Doğu Nusa Tenggera eyaletinde bulunan Komodo Adası'nın 2020'den itibaren geçici süreliğine turizme ve ikamete kapatılacağı açıklandı.

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre; Doğu Nusa Tenggara Turizm Ajansından yapılan açıklamada, ekolojik dengesinin iyileştirilmesi için önümüzdeki yıl sonrasında adanın bir süreliğine kapatılmasıyla ilgili karar alındığını açıkladı.

Devlet Başkanı Joko Widodo'nun da adaya ziyaretinde bu fikri desteklediğini söyleyen yetkililer, adanın bir süreliğine kapatılmasının Komodo ejderi türünün korunmasına da yardımcı olacağını sözlerine ekledi.

Adanın korunma çalışmaları için ise 100 milyar Endonezya rupisi (39,6 milyon TL) harcanacağı ifade edildi.

Komodo Adası'nda ikamet edenler ise adanın boşaltılma planına karşı eylem yaptı. 

Endonezya basınına konuşan ada sakini İhsan Abdul Emir, "Biz senelerdir adanın korunmasına yönelik çabaları destekliyoruz. Fakat adanın ikamete kapatılması bizi geçim kaynaklarımızdan mahrum bırakacaktır." diye konuştu.

Komodo Adası, Endonezya'nın 12 büyük...