28 / 04 / 2024

Kuşadası'nda heyelan nedeniyle 3 sitedeki 63 daire mühürlendi!

Kuşadası'nda heyelan nedeniyle 3 sitedeki 63 daire mühürlendi!

Kuşadası' nda, toprak kayması nedeniyle 3 sitedeki 63 daire mühürlenirken 223 kişi tahliye edildi. Antalya' da ise sağanak ve dolu vatandaşlara zor anlar yaşattı..



Antalya ve Aydın'ın Kuşadası ilçesinde etkili olan sağanak ve dolu hayatı olumsuz etkiledi. Antalya'da yollar göle dönerken, dolu nedeniyle seralarda hasar meydana geldi. Kuşadası'nda ise toprak kayması sonucu hasar gören 3 sitedeki 63 daire mühürlendi. 


DOLU VE SEL VURDU 

Antalya'nın özellikle Kaş ve Demre ilçelerinde etkili olan sağanak ve dolu hayatı olumsuz etkiledi. Demre'de bir saat boyunca etkili olan dolu seralara zarar verirken, bazı vatandaşlar da evlerinde mahsur kaldı. İlçede 2 saat boyunca elektrik kesintisi yaşandı. Bazı vatandaşlar evlerinin önünü kapatan dolu nedeniyle evden çıkamadı. Kaş ilçesinde de etkili olan sağanak nedeniyle su baskınları yaşandı. Seraları su bastı, ürünler zarar gördü. 


ÜÇ SİTE BOŞALTILDI 

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde ise sağanak yağışın ardından toprak kayması yaşandı. Toprak kayması nedeniyle bazı binalarda ve yollarda çatlaklar oluştu. Tehlike nedeniyle Mücella Emgin Sitesi, Dergah Sitesi ve Özgün Sitesi'nde 63 daire mühürlendi, 223 kişi tahliye edildi. 182 kişi Kaymakamlık ve belediye tarafından belirlenen otellere yerleştirildi. 41 kişi ise kendi imkânlarını kullanıp başka yerlere taşındı. Evleri mühürlenen vatandaşlar, bölgede yapılan çalışmadan dolayı zemin hareketliliğinin arttığını öne sürerek, yaşadıkları durumdan dolayı belediye yetkililerine sitem etti. Aydın Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerince vatandaşlara 500 battaniye dağıtıldı. Belediye görevlileri vatandaşların 3 öğün gıda ihtiyacını gidermek için tedbir aldı. 


8 SOKAK TRAFİĞE KAPANDI 

Toprak kaymasının meydana geldiği bölgede 8 sokak trafiğe kapatıldı, ekipler güvenlik şeridi çekerek çevrede önlem aldı. 


İbrahim Uzun-Sabah Gazetesi 


Geri Dön