23 / 07 / 2024

Konaklama tesisleri sağlık ünitesi

Konaklama tesisleri sağlık ünitesi

500 yataktan fazla yatağa sahip Kültür ve Turizm Bakanlığından belgeli konaklama tesislerinde, sağlık ünitesi kurulması zorunlu olacak. Özel hastane birden fazla konaklama tesisinde sağlık ünitesi açabilecek.

Uygar Emet Termal Otel Sağlık Tesisleri İnşaat Anonim Şirketi’nin merkez nakli yapıldı!

Uygar Emet Termal Otel Sağlık Tesisleri İnşaat Turizm Ticaret Anonim Şirketi’nin merkez nakli yapıldı. Uygar Emet Termal Otel Sağlık Tesisleri İnşaat Turizm Ticaret Anonim Şirketi’nin merkez nakli Üsküdar’da yapıldı.

Kocaeli Üniversitesi Sağlık Tesisleri ve Araştırma Merkezleri açıldı!

Kocaeli Üniversitesinin Umuttepe Yerleşkesi'ndeki Sağlık Tesisleri ve Araştırma Merkezleri açıldı.

Türkiye Diyanet Vakfı'nın yurt ve sosyal tesisleri sağlık çalışanlarının hizmetinde!

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri dahilinde eğitime ara verilmesinden sonra öğrencilerin bulunmadığı yurtları, sağlık çalışanlarının hizmetine sunduğunu belirtti.

Sağlık ve spor tesisleri için yapılan kiralamalar mecliste!

Tarım ve Orman Bakanlığınca 2018 ve 2019 yıllarında sağlık, eğitim ve spor tesisleri için yapılan kiralamalar ve tahsil edilemeyen kiraların tutarı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kamu Sağlık Tesisleri Ruhsatlandırma Yönetmeliği!

Kamu Sağlık Tesisleri Ruhsatlandırma Yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kamu sağlık tesisleri ruhsatlandırılacak!

Türkiye'de özel sağlık kuruluşlarından sonra kamuya ait sağlık kuruluşlarının da ruhsatlandırılması zorunlu hale geliyor...

Çankırı'da inşa edilen eğitim ve sağlık tesisleri mecliste!

2010-2018 yılları arasında Çankırı ilinde inşa edilen eğitim ve sağlık tesisleri ile sosyal ve kültürel tesislere ilişkin soru önerhesi hazırladı. CHP'li Tanrıkulu konuyu meclis gündemine taşıdı...

Trabzon, Rize ve Zonguldak'ta kıyıda sağlık tesisleri yapılabilecek!

Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan Kıyı Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile artık Trabzon, Rize ve Zonguldak'ta kıyıda sağlık tesisleri yapılabilecek...

Kocaeli Enteğre Sağlık Kampüsü projesinin ÇED toplantısı 25 Ağustos'ta!

Kocaeli Hastane Yatırım ve Sağlık Hizmetleri A.Ş., Kocaeli İli, İzmit İlçesi, Tavşantepe, Bekirdere, Gündoğdu ve Yeşilova Mahallesi mevkiinde, Kocaeli Enteğre Sağlık Kampüsü ve Yardımcı Teknik Tesisleri projesinin yapılması planlanıyor. Projesinin ÇED toplantısı 25 Ağustos'ta.

İzmir Bayraklı Enteğre Sağlık Kampüsü projesinin ÇED toplantısı 25 Ağustos'ta!

İzmir Bayraklı Hastane Yatırım ve Sağlık Hizmetleri A.Ş, İzmir İli Bayraklı İlçesi, Laka Mahallesi mevkiinde İzmir Bayraklı Enteğre Sağlık Kampüsü ve Yardımcı Teknik Tesisleri projesinin yapılması planlanıyor. Projesinin ÇED toplantısı 25 Ağustos'ta.

İstmarina'da özel eğitim ve sağlık tesisleri ihaleye çıkıyor!

DAP Yapı ve Emlak Konut GYO imzasıyla yükselen İstmarina projesinin özel eğitim tesisi ye özel sağlık tesisi ihaleye çıkıyor.

İstmarina projesinin özel eğitim ve sağlık tesisleri ihaleye çıkacak!

DAP Yapı ve Emlak Konut GYO imzasıyla yükselen İstmarina projesinin özel eğitim tesisi ve özel sağlık tesisi ihaleye çıkıyor. İhalesi 30 Ekim 2015 tarihinde gerçekleşecek.

Yaşlılara yönelik sağlık bakım tesisleri açılacak!

Sağlık Bakanlığı, ileri yaşlı kişilerin misafir edildiği huzurevi, bakımevi gibi tesislerin bir kısmının, "İleri Yaş Sağlık Bakım Tesisi" olarak hizmet vermesine yönelik düzenleme yaptı.

Konaklama tesisleri sağlık ünitesi Haberi

Konaklama tesisleri sağlık ünitesi


Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 500 yataktan fazla yatağa sahip belgeli konaklama tesislerinde, sağlık ünitesi kurulması zorunlu oldu. Bakanlıkça Planlama ve İstihdam Komisyonunun görüşü alınarak ilan edilen kadrolardan, bu kadrolar için belirlenen kriterlere uygun olmak ve özel hastanenin bildireceği kadroyu iptal edilmek kaydıyla, kadro tahsisi yapılabilecek. 


İşletmeye ait alınan ön izin belgeleri devredilemeyecek, ancak Bakanlıkça mevcut ruhsatlı özel hastaneler adına taşınma amaçlı düzenlenmiş ön izin belgesi veya mevcut ruhsatlı tıp merkezleri adına özel hastaneye dönüşüm amaçlı düzenlenmiş ön izin belgesi almış olan özel hastane ve tıp merkezlerinde, ruhsat devri yapılması halinde yeni sahiplik adına ön iznin devam etmesine izin verilecek. 


Bakanlıkça ruhsatlandırılmış özel hastanelerde, Bakanlığın veya müdürlüğün izni alınmak ve binanın imar mevzuatına uygun olarak kullanımına izin verilen toplam brüt alanını değiştirmemek...