18 / 05 / 2024

kongre turizmi İstanbul

kongre turizmi İstanbul

2014'te dünyanın en iyi 10 kongre şehrinden biri olan İstanbul, geçen yıl 125 uluslararası kongreye ev sahipliği yaptı. ICVB Başkanı Çağlar, "Türkiye kongrelerden 328 milyon dolar kazandı. 2015 daha iyi bir yıl olacak" dedi

Sağlık ve kongre turizmine ‘deprem’ darbesi! İstanbul otellerinde doluluk oranları yüzde 30 geriledi!

Kahramanmaraş deprem felaketlerinin ardından ülke genelinde yaşanan deprem korkusu turizm sektörünü de olumsuz etkiliyor. Özellikle sağlık ve kongre turizminde başı çeken İstanbul otellerinde doluluk oranları geçen yıllara göre önemli oranda azaldı.

Erta Kongre Ve Turizm Hizmetleri Anonim Şirketi İstanbul Şişli Şubesi açıldı!

Erta Kongre Ve Turizm Hizmetleri Anonim Şirketi İstanbul Şişli Şubesi 1 milyon TL yatırım bedeli ile Tayfun Kandemir tarafından açıldı.

Anadolu'ya lüks oteller yapılacak! 

Kongre ve etkinlik turizmi gelirleri gittikçe artıyor. Sadece büyük şehirlerde değil Anadolu'da da kongre turizmi mevcut.Aanadolu'da otel eksikliği olduğunu belirten Reyşaş Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, lüks oteller inşa edeceklerini söyledi. 

BRC Kongre ve Etkinlik Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

BRC Kongre ve Etkinlik Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi bugün Arnavutköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile açıldı.

Okan Üniversitesi Kültür Sanat ve Kongre Merkezi açıldı!

İstanbul Okan Üniversitesi Kültür Sanat ve Kongre Merkezi açıldı. Açılışta konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kültür ve sanatın önemine dikkat çekti.

Cornelia Hotels yeni kongre merkezine başlıyor!

İstanbul'da olduğu kadar kongre yatırımları Antalya'da da ön plana çıkıyor. Cornelia Hotels yeni bir kongre merkezi yapımına başlayacak.

Kongre turizm sektörünün lokomotifi İstanbul!

Toplantı ve kongre turizmi otellerin doluluk oranını etkiliyor. Kapasite ve ziyaretçi sayısıyla turizm sektörünün büyüyen pazarları arasında toplantı ve kongre turizmi geliyor. 

Türkiye’de iş ve kongre turizmi hızla büyüyor!

Best Western Hotels ile Resorts Premium Sakarya Genel Müdürü Yüce, son yıllarda Türkiye’de iş ve kongre turizminin hızlı bir büyüme yakaladığını söyledi.

Akıllı Binalar & Endüstri 4.0 Kongre ve Fuarı 12 -13 Nisan'da!

Smart Future Expo - Geleceğin Şehirleri, Akıllı Binalar & Endüstri 4.0 Kongre VE Fuarı- İstanbul Kongre Merkezi / ICC 12 - 13 Nisan 2017 tarihlerinde gerçekleşecek.

Hilton Dalaman'dan Muğla'ya kongre merkezi!

HİLTON Dalaman Sarıgerme Resort & Spa, yeni yılda yeni yatırımlara hazırlanıyor. Bölgedeki turizmi 12 aya yaymak için 35 milyon TL’lik 27 delikli golf sahası için yatırım çalışmalarını sürerken, 1200 kişilik yeni bir kongre merkezi için de çalışmalara başladı.

Reina'nın kapatılması İstanbul turizmi için büyük kayıp!

Net Holding Yönetim Kurulu Başkanı Besim Tibuk, İstanbul’un ünlü eğlence mekanı Reina'nın kapatılmasının İstanbul turizmi için büyük bir kayıp olduğunu belirtti.

World İnşaat Madencilik Nakliye Petrol Enerji Turizmi Sanayi Ticaret Limited Şti. İstanbul Şubesi açıldı!

World İnşaat Madencilik Nakliye Petrol Enerji Turizmi Sanayi Ticaret Limited Şti. İstanbul Şubesi, Emre Coşkun Şube Müdürlüğü'nde 1 milyon TL sermaye ile 18 Mayıs'ta Sancaktepe, Osman Gazi Mahallesi'nde açıldı.

Bahçelievler'e kongre merkezi inşa ediliyor!

Bahçelievler’e, İstanbul’un en büyük Kongre Merkezlerinden biri inşa ediliyor. Kocasinan da 15.000 metrekarelik alanda inşasına başlanan Kongre Merkezi 5’i yer altına toplam 10 kattan oluşuyor...

kongre turizmi İstanbul Haberi

kongre turizmi İstanbul

Başkanlığını İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar'ın yürüttüğü ve bünyesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, TÜRSAB, TUROB, TYD ve THY'nin bulunduğu TUGEV oluşumunun çatısı altında çalışmalarına hızla devam eden İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (ICVB), İstanbul'u dünya kongre ve toplantı sektörüne tanıtıyor. Global kongre ve toplantılara ev sahipliği yapan İstanbul'un bu konuda markalaştığını söyleyen Çağlar, kongre turizminin 2015 ajandasını değerlendirdi. 


 2014 yılı kongre turizmi açısından nasıl geçti? 

İstanbul kongre turizminde oldukça verimli bir yıl geçirdi. 2013'ü 146 kongreyle dünya 8'incisi olarak tamamlamıştık. Henüz 2014 resmi verileri açıklanmadı. Ancak hesaplamalarımıza göre İstanbul 2014'te uluslararası 125 kongreye ev sahipliği yaptı. En çok kongre, tıp-medikal ile bilim ve teknoloji alanlarında gerçekleşti. Ağırlıklı olarak Amerika, İngiltere ve Belçika merkezli uluslararası...