14 / 05 / 2024

konkordato borcu

konkordato borcu

Ekonomi Bakanlığı'nın bankalarla yaptığı müzakere sonucunda 787 firma konkordatoda sürecinden çıktı. Konkordato sürecinden çıkan firmaların bankalara olan toplam 8 milyar TL’lik kredi borcu da iyileştirildi.

Affan Holding konkordato istedi!

Turizm, inşaat ve havacılık sektörlerinde faaliyet gösteren Affan Yatırım Holding konkordato istedi. Mahkeme, 85 milyon lira borcu bulunan grubun 10 şirketi ile sahiplerini hacizlere karşı korumaya aldı.

Çevre temizlik vergi borcu nasıl yapılandırılır 2018?

7143 sayılı Kanun çerçevesinde çevre temizlik vergisi borcu da yapılandırılabiliyor. Peki, bu kapsamda çevre temizlik vergi borcu nasıl yapılandırılır 2018?

Emlak vergisi borcu nasıl yapılandırılır 2018?

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller için ödenen emlak vergisi borcu yapılandırılabiliyor. Peki, emlak vergisi borcu nasıl yapılandırılır 2018?

5 soruda emlak vergisi borcu yapılandırma 2018!

Vergi affı ile devlet, vergi borcu olan vatandaşlarla barışıyor. Aftan emlak vergisi borcu olanlar da yararlanabiliyor. Peki, emlak vergisi borcu olanlar borçlarını nasıl yapılandıracak?

İnşaat, gayrimenkul ve ulaştırmanın dış borcu 41.5 milyar dolar!

2004 yılında bankalar hariç şirketlerin dış kredi borcu 27.5 milyar dolardı. Şimdi ise bu rakam 115.8 milyar dolar. Bu rakamın yüzde 60'ı hizmetlere ait olup, hizmetler içinde de yüzde 60'ı inşaat, ulaştırma ve gayrimenkulun borcu...

Konut kredisi borcu ödenen ev satılabilir mi?

Konut kredisi, doğru ödeme planı yapıldığı takdirde ödenmesinde sıkıntı çıkmayacak bir kredi lakin hayat bazen planladığımız gibi gitmeyebiliyor. Peki kredi borcu ödenen evi satmak mümkün mü?

İnanlar İnşaat konkordato ilan edecek!

Serdar İnan bugün yaptığı açıklamada, çalışanlarının, müşterilerinin, proje ortaklarının taşeron ve tedarikçilerinin haklarını alabilmeleri için konkordato ilan etme çalışmalarına başladıklarını söyledi.

3 maddede kredi borcu olan ev nasıl satılır?

Kredi kullanarak bir ev satın aldığınızı ve henüz kredi borcu bitmeden evi satmak istediğinizi düşünelim. İşte 3 maddede kredi borcu olan evin satışı..

Emlak vergisi borcu ödenmezse ne olur?

Emlak vergisi, senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Vergi ödemeleri Mart,Nisan, Mayıs ve Kasım aylarında yapılıyor. Peki, emlak vergisi borcu ödenmezse ne olur?

Gecikmiş emlak vergisi borcu nereye ödenir?

Taşınmaz mallar için ödenmesi gereken emlak vergisi, senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, zamanında ödeme yapılmazsa ne olur? Gecikmiş emlak vergisi borcu nereye ödenir?

Antalya'nın Vakıflar Müdürlüğü'ne borcu ticari alanlarla ödenecek!

Antalya Kepezaltı ve Santral Mahalleri'nin Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne olan borcu ticari alanların satışı ile ödenecek. Her iki mahallede de afet riskli bölge ilan edilerek kentsel dönüşüm uygulanacak.

Galatasaray Riva ve Florya projesiyle 315 milyon TL borcu ödedi!

Galatasaray’da bugün düzenlenen olağan divan kurulu toplantısı gerçekleşti. Toplantıda Galatasaray'ın borcu ve Riva ve Florya projesinin detayları paylaşıldı.

Düzce'de vergi borcu affından 12 bin kişi yararlandı!

Düzce Belediyesi’ne çeşitli kalemlerde borcu olan 12 bin vatandaş tüm Türkiye’de uygulanan “Vergi Borcu Affı” uygulaması kapsamında borçlarını yapılandırdı.

konkordato borcu Haberi

konkordato borcu

Ekonomide gerçekleştirilen dengeleme politikaları sayesinde 787 firma  konkordato sürecinden ayrıldı. Konkordato müracaatları azalırken konkordato sürecinden ayrılan firmaların sayısının gelecek günlerde artması bekleniyor. Firmaların süreçten ayrılmasıyla beraber bankalara olan 8 milyar TL’lik kredi borcu da konkordato kapsamından çıkarıldı.

Akşam Gazetesi'nden Miray Çimen'in haberine göre; 2018'in son çeyreğinde  yeni konkordato müracaatları 3’te 2 oranında azalırken yeni başvurular 3’te 1 oranında düşüş yaşadı. Bununla beraber  konkordato müracaatları 2018 ekimde 457, kasımda 483, aralıkta 326, ocakta 167, şubatta 165, martta 97,  12 Nisan’a kadar ise  40 olarak kaydedildi.

Pek çok banka konkordatolu bankaların borçlarını ödeyebilmeleri için heyetler kurdu ve çalışmalar başlattı. Özellikle yedi büyük banka kredi yapılandırma çalışmalarına hız verdi. Bu çalışmaların sonunda yüzlerce firmanın kredi borcu yapılandırıldı. Konkordato sürecinden çıkan 787 firmanın yaklaşık 8 milyarlık kredi paketi konkordatodan çıkarıldı.

Konkordatodan çıkış yapan...