29 / 04 / 2024

787 firma konkordatodan çıktı!

787 firma konkordatodan çıktı!

Ekonomi Bakanlığı'nın bankalarla yaptığı müzakere sonucunda 787 firma konkordatoda sürecinden çıktı. Konkordato sürecinden çıkan firmaların bankalara olan toplam 8 milyar TL’lik kredi borcu da iyileştirildi.



Ekonomide gerçekleştirilen dengeleme politikaları sayesinde 787 firma  konkordato sürecinden ayrıldı. Konkordato müracaatları azalırken konkordato sürecinden ayrılan firmaların sayısının gelecek günlerde artması bekleniyor. Firmaların süreçten ayrılmasıyla beraber bankalara olan 8 milyar TL’lik kredi borcu da konkordato kapsamından çıkarıldı.

Akşam Gazetesi'nden Miray Çimen'in haberine göre; 2018'in son çeyreğinde  yeni konkordato müracaatları 3’te 2 oranında azalırken yeni başvurular 3’te 1 oranında düşüş yaşadı. Bununla beraber  konkordato müracaatları 2018 ekimde 457, kasımda 483, aralıkta 326, ocakta 167, şubatta 165, martta 97,  12 Nisan’a kadar ise  40 olarak kaydedildi.

Pek çok banka konkordatolu bankaların borçlarını ödeyebilmeleri için heyetler kurdu ve çalışmalar başlattı. Özellikle yedi büyük banka kredi yapılandırma çalışmalarına hız verdi. Bu çalışmaların sonunda yüzlerce firmanın kredi borcu yapılandırıldı. Konkordato sürecinden çıkan 787 firmanın yaklaşık 8 milyarlık kredi paketi konkordatodan çıkarıldı.

Konkordatodan çıkış yapan firmalar arasında Nuhoğlu İnşaat A.Ş., Ömür Çelik A.Ş., ABC Uluslararası Transport A.Ş., CW Enerji Mühendislik A.Ş., Günaydınlar Lojistik Ltd. Şti, Gilan Mücevherat A.Ş., Taha Kargo Dış Ticaret A.Ş., Delta Makine Yapım Sanayi A.Ş. gibi büyük şirketler bulunuyor.

Konkordato sürecinden çıkan firmalar yapılan iyileştirme çalışmalarından önce bankalarla anlaşma konusunda sıkıntı yaşıyorlardı. Sektör temsilcilerine göre yapılan çalışmaların ardından bankaların firmalara bakışı olumlu yönde değişti.


Geri Dön