02 / 05 / 2024

Sabuncubeli Tüneli'nin inşaat çalışmaları durdu!

 Sabuncubeli Tüneli'nin inşaat çalışmaları durdu!

CUMHURBAŞKANLIĞI Danışmanı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım'ın en önem verdiği projelerden olan Sabuncubeli tünelinde sorunlara bir yenisi eklendi. İnşaatta bu kez de yüklenici firma krizi çıktı...



Temeli Eylül 2011'de atılmasına karşın iki tüpten birinin güzergahı heyelan nedeniyle değiştirilen ve geciken inşaatta bu kez de yüklenici firma krizi çıktı. 


Koçoğlu İnşaat'ın yaşadığı ekonomik sıkıntı inşaatı etkiledi. Kredi ödemeleri nedeniyle zor duruma düşen firmaya haciz geldi. Aynca, yüklenici firman taşeron şirketlere de hak edişlerini ödeyemedi. Haciz ve maaş ödemeleri yapılamayınca tünel inşaatında çalışmalar Abdülkadir Uraloğlûj geçen çarşamba günü durdu. 


BİTİŞTE SAPMA OLMAZ

 Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, inşaatın durduğunu doğruladı, şunları söyledi: "Yüklenici firmanın kendi ekonomik sıkıntıları ve alt taşeronla yaşadığı problemler var. Taşeron firmayla olan sorunlardan soma haciz uygulaması da olmuş. Bu nedenle de iş durdu. Çözüm için müdahil olduk. 

Katkı sağlayıp işi yeniden başlatmayı düşünüyoruz. 


Mevcut taşeronla sorunlarım çözebilir ya da yenisiyle anlaşabilir. Ancak çok uzun sürmez. İnşallah bir hafta-10 gün içinde iş yeniden başlar, işin durması tünelin bitişi olarak hedeflediğimiz 2016 yılı sonundan sapmaya neden olmaz."


Hürriyet Ege 


Geri Dön