27 / 04 / 2024

Sabancubeli Tüneli'nin inşaatı hangi aşamada?

Sabancubeli Tüneli'nin inşaatı hangi aşamada?

Manisa-İzmir arasını 15 dakikaya indirecek olan Sabuncubeli Tüneli'nin inşaatının yılan hikayesine döndüğünü söyleyen CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Meclis'e takdim ettiği soru önergesiyle tünelin ne zaman açılacağını sordu.



Manisa-İzmir arasını 15 dakikaya indirecek olan ve 2013 yılında bitirileceği belirtilen Sabuncubeli Tüneli'nin inşaatının yılan hikayesine döndüğünü söyleyen CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Meclis'e takdim ettiği soru önergesiyle tünelin ne zaman açılacağını sordu. 


İzmir'i İstanbul'a bağlayan en önemli karayolu olan Manisa-İzmir yolunun üzerindeki Sabuncubeli mevkisinde, rampa ve virajlar sebebiyle sürücülerin sıkıntı yaşadığını, kışın kardan yolun kapandığını dile getiren Nurlu, tünel projesinin 2011 yılında ihale edilip temelinin atıldığını, 2013 Eylül ayında bitirileceği sözü verilerek işe başlandığım hatırlattı. Yap-işlet-devret modeliyle yapacak firmanın, 11 yıl 11 ay ve 11 gün boyunca yolun işletmesini de üstleneceğini aktaran CHP Milletvekili Nurlu, "İşletmeci firmanın, araçlardan bu süre içinde 2,50 dolar ücret alınacağı yetkililer tarafından açıklanmıştır. Yapılan ihale ve sözleşmeye rağmen Sabuncubeli projesinde iki defa tadilat yapılmış, uzunluğu 2 bin 800 metreden 4 bin 70 metreye, sonradan da 6 bin 480 metreye çıkarılmıştır. Tüneli yap-işlet-devret modeliyle yapacak olan firma, 11 yıl 11 ay 11 gün süreyle işletme hakkına sahip olacakken proje değişikliğiyle bu süre uzatılmıştır ancak aradan geçen yıllara rağmen tünel inşaatı bitirilmemiştir'' dedi. Nurlu'nun, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a şu sorulan sordu: Sabuncubeli Tüneli inşaatı hangi aşamadadır? Tünelin araç trafiğine açılacağı kesin tarih nedir? Tünelden geçen araçlardan, ne kadar geçiş ücreti alınacaktır?''




Haber Ekspres


Geri Dön