06 / 05 / 2024

konkordato nedir 2018

konkordato nedir 2018

İflas erteleme müessesesi yerine revize edilen konkordato yeniden uygulamaya konuldu. Düzenleme, alacaklılarla ticari durumu sarsılmış  borçlunun müzakere etmesine ve vardan anlaşmanın mahkemece tasdikine dayanıyor...

Emay İnşaat'ın konkordato davası 27 Aralık'ta!

Kasım 2018'de konkordato ilan eden ve 1 yıllık kesin mühlet, 6 aylık ek mühlet ve sonrasında Kovid-19 pandemisi sebebiyle tekrar mühlet gibi birçok süreçten geçen Emay İnşaat'ın konkordato davası 27 Aralık'ta görülecek.

Emay İnşaat'ın konkordato davası için karar alındı!

İstanbul'da gerçekleştirdiği projelerle tanınan, 2008'de kurumlar vergisi Türkiye rekortmenliğinde 62'nci sırada yer alan Emay inşaat, 2018 Kasım'da konkordato ilan etmişti. Konkordato davası için karar alındı.

Emay İnşaat'ın konkordato davasında flaş gelişme!

2008'de kurumlar vergisi Türkiye rekortmenliğinde 62'nci sırada yer alan Emay İnşaat 2018 Kasım'da konkordato ilan etmişti. Emay İnşaat hakkında yeni bir karar alındı...

Emlak vergisini ödememenin cezası 2018!

Emlak vergisi borcunun zamanında ödenmemesi halinde mükellefler vergi cezası ile karşılaşıyor. Peki, emlak vergisini ödememenin cezası 2018 nedir?

Ersa Yapı konkordato talep etti!

Mali anlamda dar boğaza düşen Ersa Yapı konkordato talep etti. Mahkeme şirket hakkında 5 Kasım 2018 tarihinden başlamak üzere 3 ay süre ile geçici mühlet kararı verdi...

Kuran Yapı konkordato talebinde bulundu!

Asrın Konakları Marina ve Asrın Konutları projelerine imza atan Kuran Yapı konkordato talebinde bulundu. Şirkete 17 Ağustos 2018 tarihinden itibaren 3 ay süre ile geçici mühlet verildi...

Emlak Konut erken ödeme kampanyası 2018 nedir?

Emlak Konut erken ödeme kampanyası 2018 nedir sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Kampanyadan yararlanabilmek için son başvuru tarihi 7 Aralık 2018 olarak belirlendi.

Dekoral Alüminyum konkordato ilan etti haberi düzeltmesi!

Aluminance Yapı Sistemleri Limited Şirketi, 12 Ekim 2018 tarihinde Sözcü Gazetesi kaynağıyla sitemizde yayımlanan "Dekoral Alüminyum konkordato ilan etti!" ilişkin açıklama yaptı...

Konkordato ile iflas ertelemenin arasındaki fark ne?

Borçlu şirketlerin borcundan kurtulma yolları konkordato ve iflas erteleme olarak sıralanıyor. Peki, konkordato nedir? İflas erteleme nedir? Konkordato ile iflas ertelemenin arasındaki fark nedir?

İlçe ilçe Ankara'da 2018'de kaç konut satıldı?

TÜİK verilerine göre Ankara'da en çok konut hangi ilçede satıldı? 2018 Ocak-Şubat-Mart ve Nisan ayı konut satışların ilçelere göre dağılımı nedir? İşte TÜİK verilerinden derlenen rakamlar..

Kira gelir vergisi eksik beyan cezası 2018!

Konut kira geliri elde eden kişiler beyannamelerini 1-26 Mart tarihleri arasında verebiliyor. Peki, beyanname verilmezse ne olur? Kira gelir vergisi eksik beyan cezası 2018 nedir?

Kira gelir vergisi beyannamesi süresi 2018!

Konut ve işyeri kiralamalarından elde edilen gelirler için ödenmesi gereken kira gelir vergisinde öncelikle beyanname veriliyor. Peki, kira gelir vergisi beyannamesi süresi 2018 nedir?

Bir dairenin ortalama yapım maliyeti nedir?

2018 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri geçtiğimiz günlerde açıklandı. Peki, bir dairenin ortalama yapım maliyeti nedir?

konkordato nedir 2018 Haberi

konkordato nedir 2018

KONKORDATO, bir borçlunun ticari durumunun sarsılmış olmasıyla alacaklıların, alacaklarını belli bir plana göre almaları konusunda kendi aralarında vardıkları ve mahkemece onaylanan anlaşmadır. 15 Mart 2018 Tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 7101 Sayılı İcra ve İflas Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile önemli değişiklikler yapılarak yeni bir düzenleme getirildi. Bununla, ortadan kaldırılan iflas ertelemenin aksayan yanları ve meydana gelen boşluğu doldurmak için yeni bir düzenleme yapıldı.

Para'dan Talha Apak'ın haberine göre; 2004 yılından beri uygulamada olan “iflas erteleme” mekanizması, Temmuz 2016’da çıkan bir Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yasaklandı. Bu konudaki boşluğu doldurmak ve talepleri karşılamak için 2018 yılı başlarında getirilen bu düzenleme ile birçok şirket iflas etmeden yeni bir çıkış yolu bulmuş oluyor. Bu düzenleme, alacaklılar ile ticari...