08 / 07 / 2024

Konut alımları seçimi bekliyor

Konut alımları seçimi bekliyor

Konut satışları Eylül'de yüzde 20.1 ile Temmuz 2014'ten beri en sert gerilemeyi yaşadı. Uzmanlar, konut alımında seçim sonuçlarının belirleyici olacağını söylüyor.

'Konut al dönemi' için yeni adımlar atılıyor! Konuta talep tekrar canlanacak!

Türkiye’nin, Haziran ayında yapılacak yerinde denetimle gri listeden çıkması bekleniyor. Bu sayede konut al dönemi başlayacak ve sektör tekrar canlanacak.

Türklerin ülkesi dışında yaptığı emlak yatırımı yüzde 163 arttı! Yurt dışından konut alırken dikkat!

Merkez Bankası’nın verilerine göre Türklerin yurt dışında yaptığı gayrimenkul yatırımları 2023'te 163,7'lik artışla 2 milyar 86 milyon dolara yükseldi.  ABD'ye gayrimenkul yatırımı yüzde 115 artarken uzmanlar yurt dışından konut alırken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

TL'nin değeri yatırım amaçlı konut almayı zorlaştırıyor!

TÜİK tarafından açıklanan Aralık ayına ilişkin Konut Satış İstatistikleri, hanehalkı davranışları ile ilgili birçok detayı ortaya çıkardı. Dünya Gazetesi köşe yazarı Emrah Lafçı, bugünkü köşesinde konut alımlarındaki değişimi de değerlendirdi. İşte ayrıntılar...

Ev alacaklar dikkat! Konut alırken tapu harcının tamamı ödenir mi?

Konut alım satımlarında zorunlu olarak tapu harcı tahsilatı yapılmaktadır. Buna göre, konut alanlar tapu harcı masrafının tamamını ödemek zorundalar mı? bu konu merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte haberin ayrıntıları...

Almanya'da ev sahipliği oranı düştü, altın alımları azaldı! Zengin ülkenin fakir halkı Almanlar paraları ne yapıyor?

Almanya'da konut krizi sorunu büyüyor. Konut ve kira fiyatlarının yüksek seviyelere ulaştığı Almanya'daki halkın ev sahipliği azalırken, altın gibi kıymetli varlıkların da alımlarında gerileme oldu. Peki Almanlar paraları ne yapıyor? 

Vatandaş gayrimenkulden vazgeçti, yatırım amaçlı konut alımları düştü!

TÜİK'in verilerine göre Türkiye genelinde konut satışları Kasım ayında düştü. Konut fiyatlarındaki artış vatandaşların yatırım tercihini değiştirdi. Yatırım amaçlı konut alımları düştü...

Vestel’de AF-107892 X Wi-Fi Ankastre Fırın’la beraber ankastre ocak alımlarında tam 2 bin TL indirim!

Vestel’den ankastre fırın ve ocak alacaklara indirim müjdesi geldi. Vestel seçili ankastre fırın ve ocak alımlarında tamı tamına 2 bin TL indirim uygulayacağını duyurdu.

ABD'de mortgage faizleri geçen hafta geriledi, konut alımları canlanabilir!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage faiz oranları geçen hafta düşüş kaydetti. Yüksek seviyelerde olan faiz oranları, konut alımlarını kısıtlayan bir faktör olsa da, düşüşün canlanma işaretleri sunması bekleniyor.

Samsung 11 kg WW11BBA046AEAH Çamaşır Makinesi alımlarında büyük kaçırılmaması gereken fırsat!

Elektronik aletlerde kendini ispatlayan Samsung, beyaz eşya konusunda da oldukça iddialı ürünlerle insanların karşısına çıkıyor. Aynı zamanda, seçili buzdolabı ve çamaşır makinesi ikili alımlarında Jet 60 dikey süpürge fırsatı da veriyor.

Dünyaca ünlü ekonomi dergisinden seçim yorumu: ‘2023’ün en önemli seçimi!’

Dünyaca ünlü The Economist dergisi 9 gün sonra yapılacak seçimlerini kapağına taşıdı. Derginin son sayısı '2023'ün en önemli seçimi' kapağıyla yayımlanırken, konuya ilişkin kaleme alınan yazıda muhalefetin olası zaferinin ekonomik ve siyasi bakımdan büyük bir kırılma yaratacağı aktarıldı.

Beko'dan Nisan kampanyası! Beko'dan ankastre set ile ankastre bulaşık makinesi birlikte alımlarına 4 bin lira indirim!

Beko'dan Nisan'ın ilk gününde indirim haberi geldi. Beko, seçili ankastre set ile ankastre bulaşık makinesi birlikte alımlarına 4 bin TL indirim uyguluyor. İşte detaylar...

Bosch bulaşık makinesi alımlarına blender seti hediye ediliyor! İşte 25 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Bosch seçili buşaşık makinelerinde Temmuz fırsatını başlattı. Bosch bulaşık makinesi alımlarına blender seti hediye ediliyor. Peki Bosch bulaşık makinesi fiyatları kaç lira? İşte 25 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Bosch'tan çamaşır ve kurutma makinesi alımlarına dikey süpürge hediye! İşte 22 Haziran 2022 fiyat listesi...

Bosch, yazı güzelleştirecek bir kampanyaya imza attı. Bosch marka seçili çamaşır ve kurutma makinesi alımlarında Unlimited 6 kablosuz dikey süpürge hediye ediliyor. Peki Bosch çamaşır ve kurutma makinesi fiyatları kaç lira? İşte 22 Haziran 2022 fiyat listesi...

Konut alımları seçimi bekliyor Haberi

Konut alımları seçimi bekliyor

Konut satışları Eylül'de yüzde 20.1 ile Temmuz 2014'ten beri en sert gerilemeyi yaşadı. Uzmanlar, konut alımında seçim sonuçlarının belirleyici olacağını söylüyor.


Türkiye genelinde konut satışları Eylül ayında faizlerdeki yükseliş ve seçim öncesi beklemeye geçen talebin yanı sıra; bir haftalık bayram tatilinde satış yapılamamasının etkisiyle bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 20.1 geriledi.


Buna göre, konut satışları Ocak ayından bu yana ilk kez düşüş kaydetmiş oldu. Düşüş, Temmuz 2014'ten beri de konut satışlarındaki en sert gerileme oldu.


Uzmanlar, Ekim ayında ise satışların düşük baz etkisi nedeniyle Eylül ayına göre daha iyi bir performans gösterdiğini belirtirken; Kasım ve Aralık ayları için ise seçim sonuçlarının kritik olacağını ifade etti.


TÜİK verilerine göre, konut satışları Eylül'de bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 20.1 gerileyerek 92,483...