04 / 05 / 2024

konut ekspertiz raporunu kim hazırlar

konut ekspertiz raporunu kim hazırlar

Bankaların konut alacaklar için verdikleri kredilerin değerlendirmesinde gayrimenkul uzmanlarının yaptığı incelemeler dikkate alınıyor. Gayrimenkul uzmanlarının araştırmaları sonucunda bankalara rapor veriyorlar. Peki bu konut ekspertizi nasıl yapılır?

Konut ekspertiz masrafını kim öder?

Konut satın alırken krediye başvurulması halinde bankalar ekspertiz raporuna göre kredi verir. Bu aşamada çıkan masrafın kime ait olduğu merak ediliyor. Peki, konut ekspertiz masrafını kim öder?

Maltepe Nuvo Dragos 2019 yıl sonu değerleme raporu!

Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul İli, Maltepe İlçesi,Gülsuyu Mahallesi, G22- A-09-D-1-C pafta, 16197 ada, 22 parsele ait 2019 yılı ekspertiz raporunu yayınladı...

Özderici GYO Yapıkredi Plaza 2019 yıl sonu değerleme raporu!

Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul İli, Beşiktaş İlçesi, Rumelihisarı Mahallesi 1403 Ada, 648 no'lu parsel üzerine kayıtlı olan C Blok 25 no'lu bağımsız bölüme ait 2019 yılı ekspertiz raporunu yayınladı...

Konut ekspertiz raporu nasıl alınır?

Konut kredisiyle ev almak için evin ekspertiz sürecine girmesi gerekiyor. Peki ekspertiz süreci nasıl başlıyor? Ekspertiz nasıl alınır?

Ev ekspertiz hizmetini kimler almalı?

Malatya’da konut ekspertiz hizmeti sunan Tapu Eksperi şirketi, vatandaşların gayrimenkulle akıllarında olan tüm sorular yanıt buluyor. Tapu Eksperi Genel Müdürü Engin Yalçın: “Ekspertiz hizmetini herkesin internet üzerinden birkaç dakika içerisinde sipariş verebileceği şekilde sunduk." dedi...

Emlak Konut ekspertiz değerinin altında satılan üniteler hakkında açıklama yaptı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ekspertiz değerinin altında satılan üniteler hakkında açıklama yaptı...

Körfez Termal Devre Mülk ekspertiz raporu 2018!

Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Körfez Termal Devre Mülk projesine ait ekspertiz raporunu KAP'ta yayınladı...

Emlak Konut, Esenler Emlak Konutları kira değerleme raporunu yayınladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Esenler Emlak Konutları projesi için rayiç kira ekspertiz değerleri ile ilgili olarak hazırlatılan gayrimenkul kira değerleme raporunu yayınladı.

Maltepe Nuvo Dragos 2017 revize ekspertiz raporu!

Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Nuvo Dragos'un revize ekspertiz raporunu yayınladı. 

Konut balonu tartışması sürüyor!

TÜİK, 2018 Ocak konut satış raporunu yayınladı. Açıklanan rapora göre Türkiye genelinde konut satışları 2018 Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,7 oranında artarak 97 bin 19 oldu. Peki, sektörde konut satışları ne durumda?

Yabancılar konut alımında yeni yıla hızlı başladı!

TÜİK Ocak 2018 konut satış raporunu açıkladı. Rapora göre, yabancılar konut alımında yeni yıla hızlı başladı.

Ocak 2018'de yabancıya konut satışında lider yine o ülke!

TÜİK 2018 Ocak konut satış raporunu yayınladı. Rapora göre yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25,7 artarak 1.742 oldu. Peki en çok konutu hangi ülke vatandaşı aldı? 

Saf GYO Mecidiyeköy İş Merkezi ekspertiz raporunu yayınladı!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Saf GYO Mecidiyeköy İş Merkezi ekspertiz raporunu yayınladı.

konut ekspertiz raporunu kim hazırlar Haberi

konut ekspertiz raporunu kim hazırlar

Konut ekspertizi nasıl yapılır?

Bankadan görevlendirilmiş olan eksperler konutu incelemeye alıyorlar. Yapılan incelemeler sonucunda bankaya bir ekspertiz raporu sunuluyor. Bu ekspertiz raporunu banka kabul etmeye de biliyor.


Ekspertiz raporu her iki taraf içinde oldukça önem taşıyor. Müşteri ekspertiz raporuna itiraz edebiliyor. Eğer ekspertiz raporunda yüklü miktarda ücret talep ediliyorsa  bu durum sonucunda Tüketici Hakları Hakem Heyeti'ne başvurulabiliyor. Ekspertiz ücretinin iade edilmesi için itiraz edebiliyor. 


Konut ekspertizi nereden alınır?

Ekspertiz raporu kredi için başvurulan bankaların anlaşmalı olduğu değerleme şirketlerinden alınıyor. Genellikle bankalar kendi eksperlerini seçiyorlar. Ancak tüketici isterse kendisi bir gayrimenkul ekspertizi ile anlaşabiliyor. Konut ekspertiz raporu  altı ay ile bir yıl arasında güncelliğini yitiriyor.


Konut ekspertizi nasıl yapılır?

Bankadan görevlendirilmiş olan eksperler gayrimenkulün inşaat maliyeti, yer aldığı bölge, konum, metrekaresini inceliyor. Bu inceleme sonucunda bir...