02 / 10 / 2024

konut fiyatları ne zaman zamlanacak

konut fiyatları ne zaman zamlanacak

İnşaat sektörünün tescilleri konut alacaklar ellerini çabuk tutması konusunda uyardı, sektörün satış kaynaklı 5 aylık kayıplarını telafi etmesi için 2016'ya zamla gireceğini belirtti.

Konut fiyatlarında artış olmadan konuta yazılın!

Küresel ekonomideki belirsizliklerin dolardaki yükselişi tetiklemesi üzerine inşaat temsilcilerinden yatırım mesajı geldi. İnşaatçılar, ev sahibi olmak isteyenlerin kur artışının maliyetlere yansımadan bir konuta yazılması önerisinde bulundu.

Markalı konutlara yüzde 20 zam olacak!

Doların TL karşısında geldiği seviye, konuta da yansıyor. Sektör temsilcileri çimento, demir gibi ana hammadde fiyatlarının dövize paralel oranda artmasıyla markalı konutlarda yüzde 20'ye yakın zam olacağını belirtiyor.

Konut fiyatlarına yüzde 20 dolar zammı mı geliyor?

Dolardaki artış bir tek konuta yaradı. Satışlar yüzde 32 arttı. Ancak tehlike de kapıda. Dolar düşmez ise ufukta yüzde 20 zam gözüküyor...

Konut fiyatları ne zaman zamlanacak?

Doların son bir yıldaki TL karşısında geldiği seviye konut fiyatlarına zam olarak yansıyacak. Dumankaya DKY Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, konut fiyatlarına enfl asyon hariç yüzde 10, enflasyon ile birlikte yüzde 18 civarında zam olacağını söyledi.

Konut fiyatlarına zam mı geliyor?

Dolardaki yükseliş, inşaat sektörünü vurdu. Maliyetlerdeki artışın konut fiyatlarının yükselmesine neden olacağını söyleyen inşaatın patronları yüzde 5 ila 20 arasında zam sinyali verdi.

Hamit Demir: Zam öncesi son fırsatlar!

Dolar fiyatlarının 2.51 ’leri görmesi ile birlikte önümüzdeki dönemde konut fiyatlarının en az yüzde 10 ’ler seviyesinde artması bekleniyor.

Gayrimenkul fiyatları nisandan itibaren zamlanacak!

Konutta indirim beklentisi içine girenlere konut üreticilerinden kötü haber geldi. Şu anda kurdan kaynaklı maliyet artışını fiyatlarına yansıtmayan gayrimenkul sektörünün, nisandan itibaren fiyatlara yüzde 10 ile 15 arasında zam yapacağı dile getiriliyor.

Münir Tanyer: Ev sahibi olmak isteyenler elini çabuk tutsun!

Tanyer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, dövizdeki dalgalanmanın bir süre sonra konut fiyatlanna da yansıyacağına dikkat çekerek, ev sahibi olmak isteyenlerin elini çabuk tutması gerektiğini söyledi.

Gayrimenkul fiyatları seçimlerden sonra zamlanacak!

Konutta indirim beklentisi içine girenlere konut üreticilerinden kötü haber geldi. Şu anda kurdan kaynaklı maliyet artışını fiyatlarına yansıtmayan gayrimenkul sektörünün, nisandan itibaren fiyatlara yüzde 10 ile 15 arasında zam yapacağı dile getiriliyor.

Faizler inerse konut fiyatları ne olur? Vatandaşlar yorumladı! 

Ev alacaklar ve kiraya çıkacaklar merakla fiyatların düşüp düşmeyeceğini merak ediyor. Peki vatandaşlar konut fiyatları ile ilgili neler söyledi? 

Konut fiyatları maliyetin altına düşerse ne olur? 

Yüksek konut fiyatlarından dolayı ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar fiyatları gerilemesini bekliyor. Peki konut almak için en doğru zaman ne zaman? Konut fiyatları maliyetin altına düşerse ne olur?

Konut fiyatları maliyetlere gelmiş durumda! Uzman isim uyarıyor! Evi olmayanlar alsın, bu fırsat tekrar gelmeyebilir!

Konut satışları temmuzda bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 16,0 arttı. TÜİK rakamlarına göre, vatandaşlar tekrar konuta yönelmeye başladı. Peki konut almak için doğru zaman mı? Konut fiyatları ne olur; düşer mi? 

Konut fiyatları dolar bazında ne oldu?

Konut satışları Temmuz ayı ile birlikte uzun süreden sonra ilk kez yükselişe geçti. Uzmanlar Eylül ayı ile birlikte satışların artmasını bekliyor. Kredili satışların az olması nedeniyle konut fiyatlarındaki artış hızı yavaşladı. Peki dolar bazında son durum ne? Uzmanı açıkladı...

Başkentte konut almak isteyen iki kez düşünüyor! İkinci el konut fiyatları ne kadar oldu? İlçe ilçe açıklandı...

Başkent Ankara'da konut sahibi olmak isteyenler detaylı şekilde konut fiyatlarını araştırıyor. Peki Ankara'da ikinci el konut fiyatları ne kadar oldu? İşte ilçe ilçe konut fiyatları...

Türkiye'de gerileyen konut fiyatları dünyada ne durumda? 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın açıkladığı Konut Fiyat Endeksine göre 2024 Nisan'da konut fiyatlarında nominal anlamda son iki yılın en yavaş artışı görülürken konut fiyatları reel anlamda düşüş gösterdi. Peki dünyada konut fiyatları ne durumda? 

Konut fiyatları ne olacak? Kimler evlerini satıyor, fiyatları kim yükseltiyor?

Pandemiden bu yana uçuşa geçen konut piyasasında durgunluk yaşanıyor. Konuta yatırım yapanların sayısı azalırken, krediye erişim en büyük engel olarak görülüyor. Peki konut fiyatları ne olacak? Kimler evlerini satıyor, fiyatları kim yükseltiyor? 

Konut fiyatları bu sene ne olur; yükselecek mi, düşecek mi?

Ülke genelinde konut ve kira bedelleri fahiş rakamlara yükselirken, vatandaşlar fiyatların ne olacğaını merak ediyor. Peki konut fiyatları 2024 yılı içinde ne olur, yükselecek mi, düşecek mi? 

Banu Evleri Bahçekent'te teslimler 7 ay sonra! Banu Evleri Bahçeket'te konut fiyatları ne kadar?

Hasanoğlu İnşaat tarafından hayata geçirilen Banu Evleri Bahçekent projesinde teslimler 7 ay sonra başlıyor. Banu Evleri Bahçekent konut fiyatları ne kadar? 12 Haziran 2024 Banu Evleri fiyat listesi.

Emlak Konut GYO Meydan Başakşehir konut fiyatları! Meydan Başakşehir nerede? 

Emlak Konut GYO Meydan Başakşehir konut fiyatları merak ediliyor. Emlak Konut GYO, yeni kampanyası kapsamında 4 farklı ödeme seçeneği sunuluyor. Peki Meydan Başakşehir nerede?Meydan Başakşehir konut fiyatları ne kadar? 

Ebruli Kayaşehir fiyat listesi! Emlak Konut kampanya: Ebruli Kayaşehir konut fiyatları ne kadar? 

Emlak Konut GYO, 16 projesinde yeni kredi kampanyasını duyurdu. Ebruli Kayaşehir'de bu kampanya kapsamında yer alıyor. Peki Ebruli Kayaşehir konut fiyatları ne kadar? İşte Ebruli Kayaşehir fiyat listesi!

Konut fiyatları yüzde 20-25 düştü! Hangi semtte fiyatlar ne kadara indi?

Yeni bir konut sahibi olmak isteyenlerin gündeminden düşmeyen konut fiyatları yüzde 20-25 oranında düştü. Peki ortalama fiyatlar ne kadar oldu? İşte merak edilen sorunun yanıtı...

Satılık ve kiralık konut fiyatlarında son durum ne? Düşüyor mu, yükseliyor mu?

Satılık ve kiralık konut fiyatları, milyonların gündeminde yer alıyor. Ev kiralamak isteyenler ve konut satın almak isteyenler fiyatların düşüp düşmediğini merak ediyor. Peki satılık ve kiralık konut fiyatlarında son durum ne? Düşüyor mu, yükseliyor mu?

konut fiyatları ne zaman zamlanacak Haberi

konut fiyatları ne zaman zamlanacak

Müteahhit ve uzmanlardan konut almak isteyen vatandaşlara acele edin çağrısı geldi. Sektörün temsilcileri 5 aylık süreç boyunca doların önlenemez yüksel işi, kredi faizlerinin artışıyla satışların düşmesi sonrasında konut fiyatlarında yeni yıla zamla girileceğinin altını çizdi. 


SEKTÖRÜMÜZ FARKLI 

Gayrimenkulün hiçbir sektörde olmayan özellikler taşıdığını ifade eden Nata Holding İcra Kurulu Üyesi Süleyman Sayın, "Sektöre mahsus ve başka hiçbir iş kolunda olmayan bir özellik var. Bu işte hiçbir zaman işler durgun olmaz. Herhangi bir kriz anında bile alan-satan kişi sayısı normal günlerden fazla olur" dedi. 


YÜZDE 10 ZAM 

Sayın, konut satışlarında artış yaşandığını gözlediklerini kaydederek sözlerini şöyle sonlandırdı: "Satış ofislerimize gelen ziyaretçilerimizi incelediğimizde de anlıyoruz ki, özellikle yatırım yapmak isteyenlerin sayısında büyük artış var. Bizde gelen talepleri değerlendiriyoruz. Ancak 2016 yılının başında yüzde onluk bir...