05 / 05 / 2024

Konut getirisinde Suriyeli

Konut getirisinde Suriyeli

Coldwell Banker'in araştırmasına göre önümüzdeki dönemde konutta kira getirisi artış trendine girecek. Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Dr. Gökhan Taş, bunda Suriyelilerin talebinin önemli bir faktör olduğunu söyledi.

Suriyeli 20 bin aile konutlarına kavuşuyor!

Suriyeli 20 bin aile, kışı kalıcı konutlarda karşılayacak. Suriyeli ihtiyaç sahipleri için başlatılan ‘Bir aradayız, İdlib’in yanındayız’ kampanyası kapsamında inşa edilen 20 bin konut, kısa sürede ihtiyaç sahiplerine verilecek...

Abdullah Aksoy: Suriyeli sığınmacılara konut hizmeti sunuyoruz!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı M. Abdullah Aksoy, Suriyeli sığınmacılara konut hizmeti sunduklarını söyledi.

Konut, kira getirisinde ofisle yarışıyor!

Birikimini, gayrimenkule yatırım yaparak değerlendiren yatırımcı, özellikle yüksek kira getirisi ve kendini kısa sürede amorti edebilmesi yönünden ofisleri daha çok tercih ediyordu. Ancak yeni nesil konut projelerinin de en az ofisler kadar kar getirdiği belirtiliyor.

Suriyeli sığınmacılar için Hatay ve Kilis'te konut yapılacak!

Sığınmacıların sisteme entegrasyonu için özel bir çalışma başlatıldı. Eğitim seviyesi yüksek olanlara niteliklerine göre iş sağlanacak. Hatay ve Kilis’te de konut yapılacak.

Haluk Pekşen'den Suriyeliler'e konut tepkisi!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'de bulunan Suriyeli mültecilere konut müjdesinde bulunması muhalefetin tepkisine neden oldu. CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen bu fikre karşı çıktı.

Romanlar'dan Suriyeliler'e konut tepkisi!

İZMİR Romanlar Derneği Başkanı Cıstır, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriyeli mültecilerin TOKİ konutlarına yerleştirileceği yönündeki açıklamasına tepki göstererek, "Biz yedi yıldır konut bekliyoruz. Önce bize verdiğiniz sözü tutun" dedi.

Suriyeli mülteciler Mersin'deki arsa ve konut fiyatlarını artırdı!

Suriye’den gelen mültecilerin gelir durumunun Mersinlilerden yüksek olduğunu anlatan Kocamaz, bu durumun bölgedeki, arsa, konut ve kira oranlarını 2-3 kat artırdığına dikkat çekti

Suriyeliler Antalya'da konut satın almıyor!

Antalya'da da birçok Suriyeli bulunurken Antalya İnşaat Müteahhitleri Dernek Başkanı Deniz Karataş, zengin olup Antalya'ya yerleşmek isteyen Suriyelilerin ülkemizden konut satın alamadığını kaydetti.

Asprefabrik'ten mültecilere 1600 konut!

Prefabrik ev ve konteyner üretiminde Türkiye'nin önde gelen firmalarından olan Asprefabrik, Suriyeli mülteciler için önemli bir projeye başladı. Şirket, Suriyeli savaş mağdurlarına, 1600 adet prefabrik konut yapacak.

Türkiye'nin sınır kentlerinde konut fiyatları düşüyor!

Suriyeli mültecilerin talebiyle sınır kentlerinde şişen konut fiyatları gerilemeye başladı. Şanlıurfa’da satılık evlerin fiyatı 1 yılda ortalama yüzde 6, Gaziantep’te yüzde 4 geriledi.

Güneydoğu'da konut fiyatları düşmeye başladı!

Suriyeli mültecilerin talebiyle sınır kentlerinde şişen konut fiyatları gerilemeye başladı. Şanlıurfa’da satılık evlerin fiyatı 1 yılda ortalama yüzde 6, Gaziantep’te yüzde 4 geriledi.

Konut kiraları yüzde 30 yükseldi!

Kentsel dönüşümle birlikte oturduğu evden olan binlerce aileye aşırı yüksek fiyatlardan ötürü konut alma hayalini erteleyenler ve Suriyeli göçmenler de eklenince olan kira fiyatlarına oldu.

İstanbul'daki Suriyeli göçmenlere toplu konut inşa edilecek!

Zengin Arap ailelerin zekât amaçlı oluşturdukları bağış fonlarıyla İstanbul'daki Suriyeli göçmenlere toplu konut inşa edeceği bildirildi. Demirhan, "Bu ailelere BAE ve Kuveyt'in isim yapmış kişileri üye." dedi.

Konut getirisinde Suriyeli Haberi

Konut getirisinde Suriyeli

Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Dr. Gökhan Taş, "Bugün 18 yaşından küçük 1.6 milyonu aşkın Suriyeli'nin yakın gelecekte Türkiye'de işgücüne katılması ve toplumsal hayata daha fazla karışmasıyla özellikle mültecilerin yoğun olduğu bölgelerde konut talebi artacak" diye konuştu.

TALEP ARTACAK

Gökhan Taş, "Türkiye'de yaşayan Suriyelilerin yaş dağılımına baktığımızda, 18 yaşın altındaki kesimin neredeyse toplam Suriyeli nüfusunun yarısına denk geldiğini görüyoruz. Bu, yakın gelecekteki konut fiyat hareketlerini öngörmek açısından son derece önemli bir veri. Özellikle yakın gelecekte evlilik çağına gelecek Suriyelilerin konut pazarına ciddi bir etkisinin olacağına; bunun sonucunda Kilis, Hatay, Şanlıurfa, Gaziantep gibi Suriyeli nüfusun yoğun olduğu şehirlerde özellikle kiralık konut fiyatlarının önemli ölçüde artacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.


SURİYELİ NÜFUSU 6 YILDA 256 KATINA ÇIKTI

 Türkiye'nin kucak açtığı Suriyeli mülteci sayısı...