14 / 05 / 2024

Konut harcamaları Şubat arttı mı

Konut harcamaları Şubat arttı mı

İTO verilerine göre, İstanbul'da Şubat ayında bir önceki aya kıyasla perakende fiyatlar yüzde 0,98 artış gösterirken konut harcamaları yüzde 0,68 arttı.

Konut fiyatları Şubat'ta arttı: Artış enflasyonun gerisinde kaldı!

TCMB'nin yayımladığı Konut Fiyat Endeksi verilerine göre; şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 2,2 oranında artan KFE, bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 58,3 oranında yükseldi. İşte o son dakika rakamlar...

İstanbul'da konut harcamaları 1 ayda yüzde 3.90 arttı! Mart enflasyonu yüzde 78,28 oldu!

İstanbul'un mart ayı enflasyonu açıklandı. İTO tarafından açıklanan rakamlara göre; İstanbul'un mart ayı enflasyonu aylık yüzde 3,93, yıllık yüzde 78,25 olarak belirlendi. İşte rakamlar...

Çin'de konut fiyatlarında son 9 yılın en hızlı düşüşü yaşandı...

Çin'de konut fiyatlarında azalma devam ediyor. Bu kapsamda, yeni konut fiyatları, Şubat 2015 yılından bu yana en hızlı aylık düşüşü kaydettiği açıklandı.

İngiltere'de konut fiyatları Şubat ayında yüzde 5,5 arttı!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından yapılan açıklamada, İngiltere'de konut fiyatlarının Şubat ayında yıllık bazda yüzde 5,5 arttığı ve ortalama konut fiyatının 288 bin sterline yükseldiği belirtildi.

Amerika'da Şubat harcamaları 0.5 arttı!

İnşaat harcamaları, şubat ayı esas alındığında yüzde 0.5 oranında artış göstererek sektör beklentilerinin altında kaldı.

Perakende fiyatlar konut harcamalarında yüzde 4,67 arttı!

İstanbul Ticaret Odası tarafından yayınlanan resmi bilgilere göre, perakende fiyatlar konut harcamalarında yüzde 4,67 arttı.

Perakende fiyatlar konut harcamalarında yüzde 0,39 arttı!

İstanbul Ticaret Odası tarafından yayınlanan resmi bilgilere göre, perakende fiyatlar konut harcamalarında yüzde 0,39 arttı...

Konut harcamaları Nisan ayında yüzde 0,81 arttı! 

İTO Nisan 2021 fiyat endekslerini açıkladı. Buna göre, konut harcamaları Mart'ta yüzde 0.81 arttı.

ABD'de inşaat harcamaları Şubat ayında beklenenden az düştü!

ABD'de inşaat harcamaları, Şubat ayında aylık yüzde 0,8 azalarak piyasa beklentilerinin altında düşüş gösterdi.

Konut harcamaları Mart ayında yüzde 1,23 arttı! 

İTO Mart 2021 fiyat endekslerini açıkladı. Buna göre, konut harcamaları Mart'ta yüzde 1,23 arttı.

Konut harcamaları Ekim'de yüzde 0.63 arttı!

İTO Ekim 2020 fiyat endekslerini açıkladı. Buna göre, konut harcamaları Ekim'de yüzde 0.63 arttı

Konut harcamaları Ağustos 2020'de yüzde 1.07 arttı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ağustos 2020 fiyat indekslerini açıkladı. Verilere göre, perakende fiyatlarda bir önceki aya göre konut harcamalarında yüzde 1.07 artış yaşandı. 

Konut harcamaları ivme kazandı! 

İSO Meclisi ve İSO Meslek Komiteleri’nin (MESKOM) ağustos ayı ortak toplantısında yeni tip koronavirüs salgını sonrası şokun yavaşça atlatıldığı belirtildi. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, "Konut başta olmak üzere ertelenmiş tüketim harcamalarının büyük bir ivme kazandığı görülüyor" dedi.

Konut harcamaları Şubat arttı mı Haberi

Konut harcamaları Şubat arttı mı

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) 1995 bazlı Ücretliler Geçinme İndeksi Şubat ayı itibarıyla yıllık ortalama yüzde 15,23, Toptan Eşya Fiyatları İndeksi yıllık ortalamada yüzde 19,95 artış gösterdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İstanbul'da, şubat ayında bir önceki aya kıyasla perakende fiyatlar yüzde 0,98, toptan fiyatlar yüzde 0,95 artış gösterdi. Bölgede perakende fiyatlar aynı döneme göre yüzde 18,37, toptan fiyatlar ise yüzde 23,00 artış gösterdi.

SEKTÖREL BAZDA DEĞİŞİM ORANLARI

Perakende fiyatlar, şubat ayında bir önceki aya göre sağlık ve kişisel bakım harcamalarında yüzde 3,06, kültür, eğitim ve eğlence harcamalarında yüzde 1,79, gıda harcamalarında yüzde 1,45, konut harcamalarında yüzde 0,68, ev eşyası harcamalarında yüzde 0,34 artış kaydederken, giyim harcamalarında yüzde 1,27, ulaştırma ve haberleşme harcamalarında yüzde 0,03 düşüş gösterdi. 

Aynı döneme göre toptan fiyatlar aylık...