03 / 05 / 2024

konut hesabı bankaları

konut hesabı bankaları

İlk kez ev alacaklara devlet desteği uygulaması bugün yürürlüğe girdi. Böylece ev almak için 3 sene boyunca peşinat biriktirenlere devlet belli oranlarda katkı sağlayacak. Peki, konut hesabı hangi bankalarda var?

Konut kredisinde bankaların açıkladığı geri ödeme rakamları korkuttu!

Ev sahibi olmak isteyenler kredi bulmakta zorluk yaşarken, bankaların istediği faiz ve geri ödeme miktarları vatandaşları endişelendiriyor.  10 yıllık geri ödemeli kredilerde faizlerle ödeme dörde katlanıyor.  İşte 2 milyon TL için bankaların istediği taksit ve geri ödeme tutarları.

Devlet destekli konut hesabı nasıl açılır? Konut kredisi onaylandıktan sonra ne yapılması gerekiyor?

Devlet destekli konut hesabına dair pek çok soru sormaktadır. Onlardan biri de Devlet destekli konut hesabı nasıl açılır? Olmaktadır. İşte bu konuya dair detaylar!

Konut kredisi 0,99 faizle kaç lira para çekilirse bankaya kaç para geri ödeme yapılıyor! Hesap dudak uçuklattı

Konut satışlarını artırmak amacıyla 0,99 faizli 10 yıl vadeli konut kredileri bankalar tarafından ilk kez konut satın alacaklara kullandırılacak. 2 milyon liraya kadar kredi çekecek vatandaş bankaya 10 yıl boyunca faiz ödeyecek. Peki hesap yapılınca ortaya nasıl bir tutar çıkıyor?

Konut hesabına yeni düzenleme geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onay verilen "2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı" Resmi Gazete'de yayımlandı. Programda konut hesabının revize edilerek daha cazip hale getirilmesine de yer verildi.

Katkılı konut hesabından kimler yararlanabilir? 

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara devlet tarafından verilen katkılı konut hesabının başvuru şartlarını araştırmaya devam ediyor. Peki katkılı konut hesabı başvuru şartları neler? İşte detaylar... 

İlk kez konut alacaklar için hangi destekler veriliyor?

Devlet tarafından konut sahibi olmak isteyen ve 3 yıl boyunca düzenli birikim yapan vatandaşlara 25 bin TL'ye varan destek sağlanıyor. Peki konut hesabı nedir? Konut hesabının şartları neler? İşte merak edilenler...

Konut hesabından hangi evler için yararlanılır?

Devlet, ev sahibi olmak isteyen ve 3 yıl boyunca düzenli birikim yapan vatandaşlara 25 bin TL'ye kadar hibe desteği sağlıyor. Peki konut hesabı nedir? Konut hesabından hangi evler için yararlanılır? İşte merak edilenler...

Konut alacaklar dikkat! Devletten 33 bin TL destek!

Devlet tarafından ilk defa konut sahibi olacakları desteklemek için başlatılan konut hesabı uygulamasındaki asgari ödeme tutarı, her yıl yeniden değerleme oranına göre yükseltiliyor. Peki konut hesabı nedir? İşte detaylar...

Konut hesabı 2021!

Devlet, ilk kez ev sahibi olmak isteyenlere destek veriyor. Peki konut hesabı uygulamasına 2021 desteği ne kadar? İşte konut hesabı 2021 destek oranı... 

Konut hesabında devlet katkısı artıyor!

Konut hesabı uygulamasında hem aylık ödemeler hem devlet katkısı yeni yılda artıyor. 5 yıl birikim yapan ilk evini aldığında 31 bin 149 lira alabilecek.

İlk kez ev alacaklar dikkat! Konut hesabı nasıl açılır? 

Evlilik hazırlığı yapan ve ev sahibi olmak isteyen yeni evli çiftlere devlet desteği sürüyor. Peki konut hesabı nasıl açılır? Konut hesabı nedir? Konut hesabı nasıl açılır? İşte ayrıntılar...

Konut hesabında geri ödemesiz destek şartları neler?

Devlet geri ödemesiz hibe yardımları ile ilk kez konut alacak vatandaşlar ve evlenecek olan vatandaşlar için 82 bin TL’ye kadar geri ödemesiz destekler sunuyor. 

Konut hesabı hangi bankalarda açılır?

Devlet, ilk defa ev alacaklara destek veriyor. Konut hesabı açarak düzenli birikim yapanlara 28 bin 548 TL'ye varan destek sunuluyor. Peki konut hesabı hangi bankalarda açılıyor?

konut hesabı bankaları Haberi

konut hesabı bankaları

İlk kez ev alacaklara devlet desteği uygulaması bugün yürürlüğe girdi. Böylece ev almak için 3 sene boyunca peşinat biriktirenlere devlet belli oranlarda katkı sağlayacak.


Bu destek, kat mülkiyeti tapusu olan konutlara, kat irtifakı tapusu olan ve yapı kullanma izin belgesi bulunan konutlara ve konut nitelikli yapı kullanma izin belgesi olan müstakil taşınmazlara veriliyor.


Konut hesabı, bankaların yurtiçi şubelerinde Türk Lirası cinsinden mevduat veya katılım fonu hesabı olarak açılıyor. Konut hesabı ortak hesap olarak açılamıyor. Peki, konut hesabı hangi bankalarda var?


Konut hesabı İş Bankası, Albaraka ve Kuveyt Türk de aralarında olmak üzere çoğu bankada açılabiliyor. Bu nedenle çalıştığınız banka ile iletişime geçerek konut hesabı açma hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.


İş bankası konut hesabı


Türkiye İş Bankası, ev sahibi olmak isteyenlere sunduğu desteği İş Bankası...