02 / 05 / 2024

konut kredisi borcunun erken ödenmesi

konut kredisi borcunun erken ödenmesi

Konut kredisi borcu erken ödenirse ne olur?: Uzun vadeli konut kredisi borcu olan tüketiciler, bu borcunu erken ödemeleri halinde "erken kapama cezası" ödüyorlar. Ancak tüketici kanununun yürürlüğe girmesi ile ceza ödenmeyecek...

Konut kredisi borcunun yeniden yapılandırılması!

Birçok kişi ev satın almak için bankalardan konut kredisi alıyor. Peki, konut kredisi borçlarının yeniden yapılandırılması nasıl gerçekleşir? Sizler için araştırıldı....

5 soruda konut kredisi erken kapama cezası!

Konut kredisi kullanan kimi tüketiciler birkaç taksitini veya borcunun tamamını erken kapatmak isteyebiliyor. Peki, böyle bir durumda konut kredisi erken kapama cezası ödenir mi? İşte yanıtı..

ABD'de konut kredisi borcu 3 trilyon dolara dayandı!

ABD'li Mortgage Bankacılığı Birliği (MBA), ülkede ödenmemiş toplam konut kredisi borcunun 3 trilyon dolara dayandığını açıkladı.

Konut kredisi geri ödeme cezası!

İsteyen tüketiciler konut kredisi borcunun tamamını veya herhangi bir tutarı vadesinden önce ödeyebiliyor. Peki bu durumda konut kredisi geri ödeme cezası ödeniyor mu?

Konut kredisi ipotek fek ücreti!

Konutun kredi borcunun tamamı ödendikten sonra konutun üzerindeki ipoteğin kaldırılması amacı ile düzenlenen yazıya ipotek fek yazısı deniyor. İşte, konut kredisi ipotek fek ücreti!

Konut kredisi erken ödeme cezası var mı?

Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe giren Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun gereğince, tüketici, vadesi gelmemiş kredi borcunun bir veya birden çok taksitini ödeyebiliyor. Peki, konut kredisi erken ödeme cezası var mı?

Kıbrıs'ta 10 konut kredisi borcunun 4'ü ödenmiyor!

Fileleftheros Gazetesi,konut kredisi borcunun ödenmemesiyle birlikte söz konusu evlerin açık artırma ile satış sürecinin başlaması durumunda bunun toplumsal etkilerinin de dramatik olacağına dikkati çekti.

BDDK, 325 milyon TL'lik konut kredisi borcunun peşinde!

Enuygun.coma göre, 2011 yılı Temmuz ayı itibariyle bankaların takibe aldığı sorunlu kart ve tüketici kredisi borçları  7 milyar lira iken, bunun 3,75 milyar lirası kredi kart borçlarından kaynaklanıyor. Geriye kalan borç içinde yüzde 10'unu konut kredil

Garanti Bankası en çok konut kredisi veren banka!

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen: 'Türkiye"nin en çok konut kredisi veren bankasıyız. Bölgesel büyüme  planlarımız doğrultusunda Romanya"da ilk 10 banka içinde yer alma hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz' dedi  

Konut kredisi faiz oranlarında yükseliş sürüyor!

Bu hafta üç banka konut kredisi faiz oranlarını yükseltirken iki banka da faiz oranlarında indirim yaptı...

Konut kredisi faizleri bu hafta ne durumda

Konut kredisi faizlerinde bu hafta üç bankada yükseliş görülürken iki banka da indirim yaptı...

Halkbank 36 ay vadede yüzde 0.74 faizle konut kredisi veriyor!

Halkbank Uğurlu Tüketici ve Konut Kredisi başlattı. Kampanya kapsamında konut kredisi yüzde 0.74, tüketici kredisi yüzde 0.70'ten başlayan faiz oranıyla kullandırılıyor  

Fikret İnan: Konut kredisi faizlerindeki artış cuzi!

Dün ve önceki gün arka arkaya gelen açıklamalarla bankalar konut kredisi faizlerinde ortalama 5 puana varan artışlar gerçekleştirdi...

konut kredisi borcunun erken ödenmesi Haberi

konut kredisi borcunun erken ödenmesi

Konut kredisi borcu erken ödenirse ne olur?

28 Ekim 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan ve 28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girecek olan 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında konut finansmanı sözleşmelerine ilişkin esaslara yer veriliyor.


Kanuna göre konut kredisi borcu erken ödemelerinde tüketiciden ceza kesilmiyor. Bu kanun ile tüketicilere borcun tamamını erken ödeme hakkı tanınıyor ve kredi kuruluşu erken ödenen miktara göre gerekli tüm faiz ve diğer maliyet unsurlarına ilişkin indirim yapmakla yükümlü oluyor.


Konut kredisi erken ödeme indirimi ile ilgili hükümler kanunda şu şekilde açıklanıyor:


Erken ödeme

MADDE 37 – (1) Tüketici, vadesi gelmemiş bir veya birden çok taksit ödemesinde bulunabileceği gibi, konut finansmanı borcunun tamamını erken ödeyebilir. 


Bu hâllerde, konut finansmanı kuruluşu, erken ödenen miktara göre gerekli tüm faiz ve diğer maliyet...