10 / 05 / 2024

konut kredisi indirimleri

konut kredisi indirimleri

Bankaların konut kredisi faiz oranları için kritik günler içindeyiz. Barış Pınarı Harekatı’nda tanınan 120 saatlik süre dün gece saatlerinde sonra erdi. Operasyona ara verilmesiyle düşüşe geçen dolar tekrar yükselir mi?

Yeni haftada konut kredisi faiz oranlarında son durum!

Bankaların kredi faiz oranları son haftalarda oldukça durağan bir seyir izliyor. Konut kredisi faiz oranları yeni haftaya nasıl başladı?

Konut kredisi faiz oranlarındaki indirimler durdu mu?

Konut kredisi faiz oranlarında yaklaşık dört aydır devam eden indirimler son buldu. Bazı bankalarda ise kredi faiz oranları yeniden yükseldi. Konut kredisi faiz oranlarındaki düşüş neden durdu? Faiz indirimleri devam eder mi?

Konut kredisi faiz oranları Kasım'ın ilk haftasında ne oldu?

Kamu bankaları tarafından uygulanan faiz kararı indirimleri sonrası konut kredisi faiz oranlarında düşüş yaşandı. Peki, konut kredisi faiz oranlarında son durum ne? İşte detaylar...

Konut kredisi mevduatı 204 milyara ulaştı!

Merkez Bankası verilerine göre bankaların konut kredisi mevduatı 19 Haziran ile biten haftada 204 milyar 873 milyon 608 bin liraya ulaştı. Artışta konut kredisi faiz indirimleri etkili oldu.

İNG Bank konut kredisi faiz oranlarını 8 puan düşürdü!

Kredi faiz oranlarındaki indirimleri hızlanıyor. İNG konut kredisi faiz oranlarında indirimi uyguladı. Banka faiz oranlarında 8 puana kadar indirime gitti.

Konut kredisi faizleri arttı mı?

Merkez Bankası'nın faiz indirimleri bundan önce kredi ve mevduat faizlerini aşağı çekerken Corona virüs ve Rusya ile Suriye gerginliği nedeniyle bu kez arttı. Kredi ve mevduat faizlerinde indirim beklenirken konut kredisi faizleri düştüğü en alt düzey olan yüzde 0.94'ten yüzde 0.99'a çıktı...

Konut kredisi faizleri 0.79’a düştü mü?

Konut kredisi faiz oranları Merkez Bankası'nın politika faiz indirimleri sonrasında son bir yılda yüzde 60 düşüş gösterdi. Geçen senenin Ocak ayında en düşük yüzde 1.98 olan oran güncel olarak yüzde 0.79’a kadar geriledi... 

Dolardaki artış konut kredisi faiz indirimlerini durdurdu mu?

Bankaların konut kredisi faiz indirimleri durma noktasına geldi. Merkez Bankası’nın faiz indirimine rağmen artan kur tedirginliğiyle bankaların kredi faiz oranları sabit seyrediyor...

Konut kredisi faizlerindeki indirimler devam edecek mi?

Birçok bankada kampanyalı konut kredisi faizleri yüzde 1’in altına inerken tabela konut kredisi faiz ortalaması ise yüzde 1.40 oldu. Peki konut kredisi faiz indirimleri devam edecek mi?

Konut kredisi faizlerindeki indirimler yeniden hızlandı!

Merkez Bankası’nın Ekim ayı politika faizinde 250 baz puan indirim yapması ile bankaların konut kredisi faiz indirimleri yeniden hızlandı. Ekim sonunda konut kredisi faizlerinde son durum ne oldu?

Konut kredisi faiz oranlarındaki indirimler durdu mu?

Konut kredisi faiz oranlarında yaklaşık dört aydır devam eden indirimler son buldu. Bazı bankalarda ise kredi faiz oranları yeniden yükseldi. Konut kredisi faiz oranlarındaki düşüş neden durdu? Faiz indirimleri devam eder mi?

Konut kredisi faiz indirimleri yavaşladı mı?

Yaklaşık iki aydır politika faizlerindeki düşüşün de etkisiyle bankalar ard arda kredi faiz oranlarında indirimler uyguladı. Son günlerde faizlerde yaşanan düşüşler azaldı. Konut kredisi faiz indirimleri yavaşladı mı?

Enflasyondaki düşüş konut kredisi faiz indirimlerini hızlandırır mı?

Enflasyon Eylül ayında 26 ayın ardından yeniden tek haneli rakamlara geriledi. Enflasyondaki düşüş konut kredisi faiz oranlarındaki indirimleri hızlandırır mı?

Konut kredisi faiz oranı nasıl hesaplanır?

Devlet bankalarında arka arkaya yapılan faiz indirimleri sonrası, konut sahibi olmak isteyen vatandaşların konut faiz oranları hesaplamasıyla ilgili araştırmaları da arttı. Peki konut kredisi faiz oranları nasıl hesaplanır?

Konut kredisi faiz indirimleri devam ediyor mu?

Merkez Bankası’nın politika faiz indiriminin bankaların kredi faiz indirimleri devam ediyor. Özel bankalar hız kesmeden konut kredisi faizlerini sürdürüyor. Konut kredisi faizleri özel bankalarda yüzde 1.11’e kadar düştü...

konut kredisi indirimleri Haberi

konut kredisi indirimleri

Merkez Bankası’nın Temmuz ve ağustos ayında politika faizlerinde uyguladığı indirimlerle hızlanan konut kredisi faiz oranlarındaki düşüş ivmesi Suriye’ye başlatılan operasyonun etkilediği dolar kurundaki yükseliş ve endişelerle bazı bankalarda yükselişe geçti. Harekatın devam ettiği günlerde Borsa İstanbul ve BITS Bankalar sert şekilde değer kaybederken dolar kuru yükselerek 5.90 seviyelerine ulaşmıştı. ABD ile yapılan anlaşma sonrasında harekata tanınan 120 saatlik bugün akşam saatlerinde son bulacak. Bugün sabah itibariyle dolar kuru 5.85 seviyelerinde. 

Gözler kredi faiz oranları için Merkez Bankası’nın 24 Ekim Perşembe günü açıklayacağı Para Politikası Kurulu kararına çevrildi. Eylül ayında enflasyon yeniden tek haneye inmesi ile Merkez Bankasından yaklaşık 300 baz puan faiz indirimine kesin gözüyle bakılırken doların yükselmesi ve Türk Lirasında yaşanan değer kaybı ile beklentiler azaldı. Politika faizleri kararında...