29 / 04 / 2024

konut kredisi kanunu tam metni

konut kredisi kanunu tam metni

Konut finansman kuruluşlarının tüketicilere sunduğu finansman desteği ile ilgili son düzenlemelere Tüketici Kanunu kapsamında yer verildi. İşte tüketici kanunu kapsamında yer alan konut kredisi esasları..

Binlerce kişiye faizsiz konut kredisi müjdesi! Faizsiz konut kredisinde ve Toplu Konut Kanunu'nda kapsam değişiyor!

TBMM'ye sunulan Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi kapsamında Teklif ile, 1005 sayılı Kanun kapsamında aylık bağlanan İstiklal Madalyası sahipleri ile Kore ve Kıbrıs gazilerinin de faizsiz konut kredisi hakkından yararlanmaları amaçlanıyor. 

Konut kredisi çekilirken hangi sigortalar yaptırılmalı?

Yeni tüketici kanunu ile konut kredisi kullanırken bazı sigortaların da yaptırılması gerekiyor. Peki bu sigortalar neler? İşte detaylar...

Konut kredisi çekerken hangi sigortalar yapılır?

Yeni tüketici kanunu ile konut kredisi çekerken çeşitli sigortaların yaptırılması gerekiyor. Peki konut kredisi çekerken hangi sigortalar yapılır?

Yabancılar konut kredisi kullanabilir mi?

Yabancı uyruklu vatandaşlar Tapu Kanunu’nun değişen 35. maddesi ile Türkiye'den gayrimenkul satın alabiliyor. Peki, ev alma sürecinde yabancılar konut kredisi kullanabilir mi? Yabancılara konut kredisi verilir mi?

İpotekli konut kredisi kanunu!

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 39 ve 84 üncü maddelerine dayanılarak hazırlanan Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliği, ipotekli konut kredisi kanunu oluyor. İşte kanun esasları..

Konut kredisi eş muvafakatname örneği!

Aile konutu üzerinde hak sahibi eşin konutla ilgili tasarrufu geçerliliği diğer eşin rızasına bağlanıyor. Bu hususla ilgili hükümlere Türk Medeni Kanunu'nda yer veriliyor. İşte, konut kredisi eş muvafakatname örneği!

Konut kredisi faizi kira beyannamesi 2015!

Taşınmaz mal kiralamalarından elde edilen kira gelirleri için Gelir Vergisi Kanunu gereğince, kira gelir vergisi ödeniyor. Kredi ile alınan evin kira vergisinde faizler indirilebiliyor. İşte konut kredisi faizi kira beyannamesi 2015...

Konut kredisi faiz oranı nasıl belirlenir?

Konut kredisi, diğer kredilere nazaran daha uzun vadeli ve daha düşük faizli oluyor. Peki, konut kredisi faiz oranı nasıl belirlenir? İşte Tüketici Kanunu konut kredisi faiz oranları..

Konut kredisi temerrüt faizi nedir?

Mesken satın alımlarında, kişiler banka ve diğer finans kuruluşlarından konut kredisi kullanabiliyor. Peki, konut kredisi temerrüt faizi nedir? Tüketici Kanunu gereğince konut kredisi temerrüt faizi esasları nelerdir?

Konut kredisi faiz oranları hesaplama formülü!

Konut finansmanı sözleşmeleri ile bu sözleşmeyi imzalayan tüketicilere uygulanacak faiz oranları hakkında esaslara Tüketici Hakları Kanunu kapsamında yer veriliyor. Peki, konut kredisi faiz oranları nasıl belirlenir? İşte konut kredisi faiz oranları hesap

Konut kredisi erken nasıl kapatılır?

Mesken sahibi olmak isteyen kimselerin bankalardan kullandıkları konut kredisi ve imzaladıkları konut finansman sözleşmeleri ile ilgili esaslar Tüketici Kanunu kapsamında düzenleniyor. Peki, kanunen konut kredisi erken nasıl kapatılır?

Konut kredisi bağlı kredi sözleşmesi nedir?

Konut sahibi olmak isteyen kimseler, konut kredisi sözleşmesinin yanı sıra bağlı kredi sözleşmeleri de imzalanabiliyor. Bağlı kredi sözleşme esasları, Yeni Tüketici Kanunu kapsamında düzenleniyor. Peki, konut kredisi bağlı kredi sözleşmesi nedir?

Konut kredisi sözleşme öncesi bilgi formu nedir?

Tüketici Kanunu gereğince, tüketicilere kredi kullandırılmasından önce konut kredisi sözleşme öncesi bilgi formunun da verilmesi gerekiyor. Peki, konut kredisi sözleşme öncesi bilgi formu nedir? Konut kredisi sözleşme öncesi bilgi formu nasıl olmalı?

konut kredisi kanunu tam metni Haberi

konut kredisi kanunu tam metni

Konut kredisi kanunu!

Konut finansmanı kuruluşu; Konut finansmanı kapsamında doğrudan tüketiciye kredi kullandıran ya da finansal kiralama yapan bankalar ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından konut finansmanı faaliyetinde bulunması uygun görülen finansal kiralama şirketleri ve finansman şirketleri olarak karşımıza çıkıyor.


Konut finansman kuruluşlarının tüketicilere sunduğu finansman desteği ile ilgili son düzenlemelere Tüketici Kanunu kapsamında yer verildi.


28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe giren Tüketici Kanunu kapsamında yer alan konut kredisi esasları şu şekilde:


Konut Finansmanı

Konut finansmanı sözleşmeleri

MADDE 32 – (1) Konut finansmanı sözleşmesi, konut edinmeleri amacıyla; tüketicilere kredi kullandırılması, konutların finansal kiralama yoluyla tüketicilere kiralanması, sahip oldukları konutların teminatı altında tüketicilere kredi kullandırılması ve bu kredilerin yeniden finansmanı amacıyla kredi kullandırılmasına yönelik sözleşmedir.


(2) Konut finansmanı sözleşmesi yazılı olarak kurulmadıkça geçerli olmaz. Geçerli bir...