05 / 05 / 2024

konut ortalama metrekare değerleri

konut ortalama metrekare değerleri

Türkiye genelinde konut ortalama metrekare değerleri incelendi. Ortaya çıkan sonuçlara göre en pahallı konutlar kıyı kesimlerinde bulunuyor. Listenin en başında Beşiktaş yer alıyor...

İstanbul, satılık konut stok adetlerinde zirvede!

Endeksa, Türkiye genelindeki konut stok durumunu inceledi. İstanbul’da Mart 2024 döneminde, satılık konut birim metrekare değeri 38 bin 622 TL seviyesine ulaşırken, satılık konut stoku en fazla olan il İstanbul oldu. 

İstanbul'da konut fiyatları son 5 yılda 10 kat arttı!

Türkiye'de konut fiyatlarındaki artış devam ediyor. İstanbul’da konut birim metrekare fiyatını Ekin ayında 41,766 TL olurken kentte son 5 yılda konut fiyatları yaklaşık 10 kat arttı.

Ev fiyatları yüzde 110, kira fiyatları yüzde 138 arttı! Evlerin ortalama metrekare fiyatı 19 bin 536 TL oldu

Bu yılın ikinci çeyreğinde Türkiye genelinde konut fiyatları yıllık yüzde 110, kiralar ise yüzde 138 artış gösterdi. Yıllık değer artışı en fazla olan iller Kırklareli, Edirne ve Zonguldak olarak sıralandı. Evlerin ortalama metrekare fiyatı ise 19 bin 536 TL oldu.

Kiralık ev fiyatları Mayıs'ta yüzde 101 yükseldi: Ortalama kiralık konut metrekare fiyatı 113,2 TL oldu!

BETAM'ın araştırmasına göre, ülke genelinde ortalama kiralık konut ilan metrekare fiyatındaki senelik yükseliş oranı Mayıs 2023'te yüzde 101 oldu. En fazla yükseliş görülen il ise yüzde 288 ile Trabzon oldu. İşte o rakamlar...

İstanbul'da 10 bin TL'ye hangi ilçede, kaç metrekare ev kiralanıyor? İşte kiralıklar ve 2 milyon TL'lik satılıklar!

Ev kiralamak ve satın almak isteyen vatandaşlar merakla son fiyatları araştırıyor. REIDIN tarafından yapılan araştırma kapsamında, 2 milyon TL'ye satın alınabilecek ve 10 bin TL'ye kiralanabilecek ortalama metrekare konut büyüklükleri açıklandı. İşte kiralıklar ve 2 milyon TL'lik satılıklar!

Konut fiyatları dur durak bilmiyor! 1000 doları aştı

Türkiye'de konut fiyatları dolar bazında rekor üstüne rekor kırıyor. Türkiye'de ortalama metrekare başına fiyat 1086,7 dolara yükseldi. İstanbul'da ise üst üste 3. kez rekor rakama ulaşılırken, ortalama metrekare başı fiyat 1686,4 dolara çıktı.

Ortalama satılık konut metrekare fiyatı 15 bin TL'ye ulaştı! Ev alacaklar dikkat! 

Geçtiğimiz senenin Kasım ayına göre, Türkiye genelinde ortalama satılık konut ilan metrekare fiyatı yüzde 174,1 arttı ve 15 bin 072 lira oldu. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da konut fiyatları rekora gidiyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanan Ekim 2022 Konut Fiyat Endeksi verilerine göre; İstanbul'da ortalama konut fiyatları metrekare başına 1432 dolara çıktı.

Konut fiyatındaki sert yükseliş yabancıyı da vazgeçirdi

Konut fiyatları metrekare başına Türkiye genelinde 836 doların, İstanbul’da ise 1360 doların üzerine çıktı. TL'deki değer kaybından yararlanarak daha ucuza konut alan yabancı fiyatlardaki yükselişin ardından konut alımını yavaşlattı.

Kira fiyatlarının artış hızı düşmeye devam ediyor! 

Türkiye genelinde ortalama kiralık konut ilan metrekare fiyatındaki senelik artış oranı Eylül’de yüzde 166,4’e düşerken, ortalama kiralık konut ilan metrekare fiyatı 57,8 Türk Lirası oldu. 

Kemerburgaz-Göktürk Bölgesi’nde ortalama metrekare fiyatı 70-75 bin TL!

Yatırımcıların radarına giren, Kemerburgaz – Göktürk Bölgesi’ndeki konutların ortalama metrekare satış fiyatı 70 bin - 75 bin TL aralığında değişiyor.  

Türkiye konut fiyat artışında dünyayı solladı! Konutta ortalama metrekare fiyatı 836 dolar oldu! 

Konut fiyatlarında dolar bazındaki yükseliş sürüyor. Merkez Bankası'nın 2022 Ağustos ayı Konut Fiyat Endeksi verilerine göre yıllık konut kredisi faizinin en düşük senelik yüzde 18,61 olduğu piyasada ortalama metrekare fiyatının 836 doları aştığı belirlendi. İşte ayrıntılar..

Kiralık ev fiyatları rekor üstüne rekor kırıyor! 3 büyük ilde kira fiyatları kaç lira oldu? İşte zirvedeki o il!

Sahibindex Kiralık Konut Piyasası Görünümü Mayıs ayı raporunu yayımladı! Rapora göre Türkiye genelinde ortalama kiralık konut ilan metrekare fiyatındaki yıllık artış oranı Nisan ayında yüzde 182,7 olurken ortalama kiralık konut ilan metrekare fiyatı 48,5 TL'ye arttı.

konut ortalama metrekare değerleri Haberi

konut ortalama metrekare değerleri

Türkiye genelinde konut ortalama metrekare fiyatları değerlendirildi. Ortaya çıkan sonuçlar ise dikkat çekiyor. Konut fiyatlarının en pahalı olduğu ilk 50 ilçeye baktığımızda; liste kıyı kesimlerden oluşuyor. Turistik öneme sahip ve tatil için rağbet gören bölgelerde fiyatlar rekor düzeyde...

Zirve Sarıyer'in

Habertürk'ten Erdem Aktürk'ün haberine göre, listenin ilk sırasında İstanbul'un Beşiktaş ilçesi yer alıyor. Beşiktaş'ı ise Sarıyer ve Bozcada takip ediyor. Beşiktaş'ta konut metrekare fiyatları ortalama 14 bin 270 lira olarak hesaplanırken Sarıyer'de ise ortalama metrekare fiyatları ise 11 bin 350 lira. Çanakkale'nin bir ilçesi olan Bozcada'da ise metrekare fiyatları 8 bin 667 liradan başlıyor.

İstanbul’dan 27, İzmir'den 12 ilçe var

Tapusor.com Genel Koordinatörü Ömer Türkoğlu tarafından yapılan inceleme sonucunda İstanbul’dan 12 ilçe ilk 50'de yer almıyor. Açıklanan listeye göre, İstanbul’dan 27, İzmir'den 12...