16 / 05 / 2024

Konut peşinatına yüzde 15 devlet yardımı

Konut peşinatına yüzde 15 devlet yardımı

Konut kredisi kullanan kimselerin, kredi kullanamadığı yüzde 25'lik peşinat niteliğinde kısmı için Başbakan Ahmet Davutoğlu destek sağlanacağını belirtti. Peki, konut peşinatına devlet ne kadar yardım yapacak?

Teknik Yapı Divan Residence'ta peşin ödemelerde yüzde 15 indirim avantajı!

Teknik Yapı imzası ile hayata geçirilen Divan Residence projesinde peşin ödemelerde yüzde 15 indirim fırsatıyla satışlar devam ediyor. Peki Divan Residence'ta konut fiyatları ne kadar? İşte Divan Residence projesi ile ilgili ayrıntılar...

1952'de Kira Tasarısı Meclis'te! Konut kiralarına yüzde 50, dükkan kiralarına yüzde 150 zam!

1952 yılında Kira Tasarısı Meclis gündemine alınmıştır. Buna göre 1953'te konut kiralarına yüzde 50, dükkan kiralarına yüzde 150 zam gündeme gelmiş. 

Prime Tan Suites peşin ödemelere yüzde 10 indirim fırsatıyla satışta! Yeni proje! 

Prime Tan Suites projesinde konut satışları başladı. Projede peşin ödemelere yüzde 10 indirim imkanı sunuluyor. Peki Prime Tan Suites nerede? İşte projeyle ilgili merak edilenler...

Green Hill İzmir satışta! Peşin ödemelere yüzde 10 indirim fırsatı!

Green Hill İzmir projesinde konut satışları başladı. Projede 3+1 ve 4+1 konut tipleri bulunuyor. Peşin ödemelere yüzde 10 indirim fırsatı sunuluyor. Peki Green Hill İzmir'de konut fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Hükümetten konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı açıklaması: Devam edecek mi?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı devam edecek mi? İşte o açıklama...

Dora Vadi Kağıthane'de peşin ödemelerde yüzde 20 indirim fırsatı!

Kağıthane'de inşa edilen Dora Vadi projesinde peşin ödemelerde yüzde 20 indirim fırsatı devam ediyor. Peki Dora Vadi Kağıthane'de konut  fiyatları ne kadar?

Rams City Haliç'te peşin ödemelerde yüzde 25 indirim fırsatı!

Rams Global tarafından yapılan Rams City Haliç'ten konut almak isteyenler için peşin ödemelerde yüzde 25 indirim fırsatı sunuluyor. 

Vakıflardan kiracılarına yüzde 800 zam!

Manisa Esnaf Ve Sanatkarlar Odası ve Manisa Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Bahattin Akyüz yaptığı açıklamada Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün iş yeri ve konut kiracılarına yüzde 400 ile 800 oranında zam yaptığını dile getirdi.

Babacan Gardenia Bahçelievler'de peşin ödemelerde yüzde 20 indirim fırsatı!

Babacan Gardenia Bahçelievler projesinde peşin ödemelerde yüzde 20 indirim fırsatı başladı. Peki Babacan Gardenia Bahçelievler'de konut fiyatları ne kadar? İşte Babacan Gardenia Bahçelievler ile ilgili ayrıntılar...

Polat Levent Exclusive satışta! Peşin ödemelerde yüzde 15 indirim!

Polat Gayrimenkul tarafından İstanbul'un Levent'te inşa edilmesi planlanan "Polat Levent Exclusive" projesinde satışlar başladı. Farklı konut seçenekleri sağlayan projede peşin ödemelerde yüzde 15 indirim fırsatı sağlanacak.

Nidapark İstinye'de peşin ödemelerde yüzde 25 indirim kampanyasında son gün!

Nidapark İstinye projesinde peşin ödemelerde yüzde 20 indirim kampanyası bugün sona eriyor. Peki Nidapar İstinye'de konut fiyatları ne kadar? İşte 30 Kasım 2023 Nidapark İstinye konut fiyat listesi. 

Nava Konak konut projesinde peşin ödemelerde yüzde 15 indirim fırsatı!

İzmir'de Navac İnşaat tarafından hayata geçirilen projede satışlar devam ediyor. Bu kapsamda şirket müşterilerine peşin ödemelerde yüzde 15 indirim fırsatı sağlayacak.

Vera City'de peşin ödemelerde yüzde 9 indirim fırsatı!

Çelikoğlu Yapı tarafından Ankara Eryaman Şehit Osman Mahallesi'nde yükselen Vera City projesinde peşin ödemelerde yüzde 9 indirim fırsatı başladı. Peki Vera City konut fiyatları ne kadar? İşte Vera City ile ilgili detaylar...

Konut peşinatına yüzde 15 devlet yardımı Haberi

Konut peşinatına yüzde 15 devlet yardımı

Konut peşinatına devlet ne kadar yardım yapacak?

Konut sahibi olmak isteyen ve bankaların konut kredilerine başvuruda bulunan kimseler ancak evin belirlenen değeri üzerinden yüzde 75 oranında kredi kullanabiliyor.


Geri kalan yüzde 25'lik kısmı peşinat niteliğinde tüketici tarafından karşılanıyor. Bu kapsamda, Başbakan Ahmet Davutoğlu konut sahibi olmak isteyenlere müjde verdi.


Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Marriot Otelde düzenlenen "İnşat Sektörü Zirvesi"nde yaptığı açıklamaya göre; Konut kredilerinde mecburi olarak yatırılan yüzde 25 peşinatı biriktirmek için açılan her hesaba, devlet belli oranlarda katkıda bulunacak. Peki, konut peşinatına devlet ne kadar yardım yapacak?


Yüzde 15-20 yardım..

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Konut kredilerinde mecburi olarak yatırılan yüzde 25 peşinatı biriktirmek için açılan her hesaba, devlet yüzde 15-20 nispetinde katkıda bulunacak. Hatırlarsanız, Aile ve Sosyal Hayatı Koruma programında 'Çeyiz Hesabı' ilan etmiştik. Aile,...