21 / 05 / 2024

Konut projelerinde kullanışsız donatılar

Konut projelerinde kullanışsız donatılar

Konutta artık kullanışsız sosyal donatı alanlarına daha az yer verilecek. 2018 yılı itibariyle sade ve kullanışlı konutlar yapılacak. 

Konut kredisi kullanımında artış! 444 milyar 356 milyon TL'ye ulaştı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından açıklanan rakamlara göre tüketici kredileri 26 Nisan tarihi itibarıyla 16 milyar 614 milyon TL artış gösterirken, söz konusu kredilerin 444 milyar 356 milyon lirasının konut olduğu belirtildi.

O rakamlar açıklandı: Konut kredisi kullanımı 444 milyar 280 milyon TL'ye ulaştı!

BDDK tarafından açıklanan rakamlara göre tüketici kredilerinin tutarı, 19 Nisan 2024 tarihi itibarıyla 5 milyar 517 milyon TL arttı ve 1 trilyon 622 milyar 581 milyon TL'ye çıktı. Söz konusu kredilerin 444 milyar 280 milyon lirası konut kredisi olarak belirtildi.

Konutta orantısız artan fiyatlar geri çekiliyor! Satılık ve kiralık konut fiyatları düşecek!  

Konut fiyatları geçtiğimiz 4 yılın ardından ilk kez, enflasyon altında kaldığını belirten Gayrimenkul PR, konutta orantısız artan fiyatların geri çekilmeye başladığını aktardı.

Murat Kurum'dan 600 bin konut için dönüşüm sözü!

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada 1,5 milyon TL'lik destek sağlanacağını söylerken, 600 bin konut için de dönüşüm sözü verdi.

Markalı konut projelerinde aidat rekortmeni ilçe belli oldu!

Gayrimenkul sektörünün lider analitik veri sağlayıcısı REIDIN merakla beklenen '2023 yılı Markalı Konut Projeleri Aidat Raporu'nu yayınladı. İşte markalı konut projelerinde aidat rekortmeni ilçe...

Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, kiracılar için ucuz konut çağrısında bulundu!

2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri devam ediyor. Görüşmelerde söz alan MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, deprem bölgesindeki kiracı vatandaşlara ucuz konut yapılıp teslim edilmesi gerektiğini belirtti.

İBB 5 yılda 100 bin konut dönüştürme sözü verirken, Üsküdar'a henüz uğramadı...

İstanbul'da her yıl 20 bin, 5 yılda 100 bin konut dönüştüreceğinin sözünü veren ancak bugüne kadar bir tane bile dönüştürmeyen İBB, Üsküdar'da kentsel dönüşüm adına hiç adım atmadı. İlçede vatandaşlar mağdur ve İBB'nin bu süreçte destek olmasını bekliyorlar. İşte konu ile ilgili detaylar...

Merkez Bankası o rakamları az önce açıkladı! Konut kredisi kullanımı şaşırttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) pek çok kişi tarafından merak edilen rakamları açıkladı. Söz konusu rakamlara göre mevduat bankalarındaki tüketici kredilerinin 403 milyar 275 milyon 439 bin lirası konut olarak belirtildi.

Homend 2506H Yağsız Fritöz AirFryer kaç TL, özellikleri ne? 18 Nisan 2023 fiyat listesi...

Homend 2506H Yağsız Fritöz AirFryer, patatesten tavuğa, deniz mahsullerinden keke, birbirinden lezzetli tarifleri tam kıvamında pişiriyor. Şık ve kullanışlı tasarımıyla beğeni topluyor. Peki, Homend 2506H Yağsız Fritöz AirFryer kaç programlı? İşte detaylar...

Konutta artık ‘kiracısız ev’ aranıyor! Yatırımcılar kiracısı hazır evlerden vazgeçti! 

Satılık konut ilanlarında tercihler yine değişti. Konutta artık ‘kiracısız ev’ aranıyor. Peki kiracısız ev avantajlı mı?

Konut projelerinde spor salonlarına talep artıyor!

Spor salonu sektörünün önde gelen markaları arasında yer alan Proforce’un Genel Koordinatörü Selahattin Alıcı, konut projelerinde spor salonlarına talebin arttığını söyledi.

TOKİ Sivas Sızır’da 240 taksitle ucuz konut!

Aylarca duyurular yapılan 81 ilde 250 bin konut projesi 14 Eylül 2022’de açıklandı. Ucuz sosyal konut düsturuyla yola çıkan proje Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konu projesi. İşte 8 soruda bütün detaylarıyla TOKİ Sivas Sızır projesi…

Yabancı yatırımcıların gözü Ankara'daki konut projelerinde!

Doğan Grup CEO’su Erdoğan Yıldırım konut satışları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, yabancıya konut satışında Ankara'nın 3. sırada yer aldığını söyleyerek yabancı yatırımcılarının gözünün Ankara'daki konut projelerinde olduğunu kaydetti.

Konut projelerinde kullanışsız donatılar Haberi

Konut projelerinde kullanışsız donatılar

Maliyeti ve aidatları ciddi şekilde artıran rezidans hizmetleri, gereksiz sosyal donatılı konutlar yerini daha kullanışlı sadece konutlara bırakıyor. Yeni yılla beraber kullanışsız sosyal donatılara yer verilmeyecek. 


Bekaş İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Karahasanoğlu, 2010’lu yılların başında trend olan konutta sosyal donatı modasının bugün işlevsiz kaldığını, konut alıcılarının artık bu akımdan vazgeçtiklerini söyledi. 


Bekir Karahasanoğlu şunları söyledi:

“Şu an Ankara’nın en nezih semti olan ve sıfır noktası kabul edilen Çiğdem’e inşa edeceğimiz Bekaş Başkent konutlarını önümüzdeki yılların trendine uygun olarak planlıyoruz. Bu trend konutta kalite çıtasını artırırken her santimetrekaresini değerli konuma getiriyor ve gereksiz ayrıntılardan uzaklaştırıyor. Örneğin yüzme havuzu; Ankara’da açık havuzlar en fazla birkaç ay, kapalı havuzlar ise genellikle site sakinlerinin en fazla yüzde 5'i  tarafından kullanılıyor, ama aidat maliyetini...