18 / 07 / 2024

konut satış sözleşmelerinde nelere dikkat edilmeli

konut satış sözleşmelerinde nelere dikkat edilmeli

Bankalar Birliği vatandaşı internet sitesinden kapsamlı bir yazıyla uyardı. TBB, ‘Önce kredinin toplam maliyetini öğren, diğerleriyle karşılaştır öyle imza at” diyor.

Teminat sağlamayan ön ödemeli konut satışlarına ceza geliyor!

Otuz adet ve üzeri konut ve inşaat projelerinde, bina tamamlama sigortası ya da teminat sağlamayan ön ödemeli konut satış sözleşmesiyle konut veya devre tatil satışı gerçekleştiren satıcılara da 1 milyon 557 bin 139 TL idari para cezası uygulanacak.

Kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde nelere dikkat edilmeli?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kat karşılığı inşaat yapım sözleşmelerinde dikkat edilmesi gerekenleri kaleme aldı. 

Finansal kiralama sözleşmelerinde nelere dikkat edilmeli?

Dünya Serbest Kürsü köşesi yazarlarından Okan Coşkun bugün kaleme aldığı yazısında finansal kiralama sözleşmelerinde yeniden değerleme konusu kaleme aldı.

Yargıtay'dan konut kredisi sözleşmeleri ile ilgili emsal karar!

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi konut kredisi kullanan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren karar aldı. Banka tarafından konut kredisi sözleşmesinde yer alan ve 284 bin TL ödenmesi koşu yer alan maddenin geçersiz olduğuna hükmedildi.

Yabancıya konut satışı sınırlansın!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Yabancıya konut satışı sınırlansın!" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 10 maddelik o analizi...

Şehir hastanelerinin sözleşmelerinde müteahhit hakları korunuyor!

Şehir hastanelerinin sözleşmelerinde bulunan mücbir sebep maddesiyle müteahhitlerin sahip olduğu hakların korunduğuna dikkat çekildi. CHP Milletvekili Dr. Fikret Şahin, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

İnşaat halindeki daire satış sözleşmesi örneği!

Müteahhit ile tüketici arasında yapılması planlanan gayrimenkul alım satım işlemelerinde müteahhit daire satış sözleşmesi imzalanıyor. İşte inşaat halindeki daire satış sözleşmesi örneği...

Müteahhit daire satış sözleşmesi örneği 2021!

Müteahhit ile tüketici arasında yapılacak gayrimenkul alım satım işlemelerinde müteahhit daire satış sözleşmesi imzalanıyor. İşte müteahhit daire satış sözleşmesi örneği 2021...

Gayrimenkul satış sözleşmeleri noterliklerde yapılabilecek!

İnsan Hakları Eylem Planı'nın uygulama takvimi belli oldu. Takvime göre; gayrimenkul satış sözleşmeleri noterliklerde gerçekleşebilecek.

Gayrimenkul satış sözleşmeleri noterler tarafından yapılabilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve 9 amaç altında sıralanan 50 hedef ve 393 faaliyetten oluşan İnsan Hakları Eylem Planı'na göre gayrimenkul satış sözleşmelerin noterler tarafından yapılabilecek.

Kentsel dönüşüm sözleşmelerinde nelere dikkat edilmeli?

Gayrimenkul ve kentsel dönüşüm hukuku uzmanı avukat Senem Kiraz, kentsel dönüşüm sözleşmelerinde yaşanabilecek sorunlar hakkında önerilerde bulundu. Kiraz her türlü sorunun çözümü için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın devreye gireceğini dile getirdi. 

Türkiye'de konut satış süreleri düşüyor! Konutlar 37 günde el değiştiriyor!

sahibinden Ağustos Ayı Emlak Endeksini yayımladı. Endekse göre, konut satış süresi hızla düşüyor, Türkiye’de konutlar ortalama 37 günde el değiştiriyor.

Ön ödemeli konut satış sözleşmelerinde cayma hakkı!

Ön ödemeli konut satış sözleşmelerinde tüketici 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeden ve cezai şart ödemeden ön ödemeli konut satış sözleşmesinden cayma hakkına sahiptir.

konut satış sözleşmelerinde nelere dikkat edilmeli Haberi

konut satış sözleşmelerinde nelere dikkat edilmeli


Bankalar Birliği vatandaşı internet sitesinden kapsamlı bir yazıyla uyardı. TBB, ‘Önce kredinin toplam maliyetini öğren, diğerleriyle karşılaştır öyle imza at” diyor.


Üyelerine karşı sektörden hizmet alanları dikkatli olmaları konusunda uyaran TBB, en çok şikayet edilen konuları ele aldı. Birlik, tüketicileri kredi sözleşmesi, faiz, masraf ve ücretler konusunda uyarıyor. TBB’nin dikkat çeken bir kaç uyarısı şöyle sıralanıyor...


- Sözleşmeyi incele...


Sözleşme Öncesi Bilgi Formu’nu, imzadan önce inceleyin. Kredinin toplam maliyetiyle ilgili bilgi alın. Toplam maliyeti, farklı kredi teklifleriyle karşılaştırın. Kredi talebiniz reddedildiyse, banka bu durumu ücretsiz bildirir.


Belirsiz süreli kredi sözleşmelerinde, akti faiz oranı dışındaki sözleşme maddelerinde bir değişiklik meydana gelirse, banka 30 gün önce bu durumu bildirir. Değişikliği kabul etmemeniz halinde, sözleşmenin feshini talep edebilirsiniz.


Banka, haklı nedenlerin varlığı halinde, bildirim süresine uymadan belirsiz...