07 / 05 / 2024

konut satış yönetmeliği 2016

konut satış yönetmeliği 2016

Hükümet inşaat sektöründe doping etkisi yaratacak yeni bir hamle yaptı. Metrekare bazında ev satışını müjdeleyen Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, “Düzenlemeyi Resmi Gazete’ye gönderdik” dedi.

İmar Yönetmeliği’nin tartışmalı maddesi için yürütmeyi durdurma kararı! 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı’nın, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde uygulanan konut üretimini artıran değişikliğin iptali amacıyla açtığı davada bir son dakika gelişmesi yaşandı. Danıştay, söz konusu davada yürütmeyi durdurma kararı aldı. 

Otopark yönetmeliği ile konut fiyatları tavan yapacak!

Konut fiyatlarında meydana gelen yüzde 40'lık artışla beraber piyasası durgunlaştı. Gayrimenkul Uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, yakın zamanda hayata geçirilecek olan otopark yönetmeliği ile ev fiyatların en az 100 bin TL artacağını dile getirdi. 

Otopark Yönetmeliği konut sektörünü nasıl etkiledi?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 25 Mart 2021'de değiştirilerek yürürlüğe alınan yeni Otopark Yönetmeliği inşaat sektörünü doğrudan etkiledi. Peki Otopark Yönetmeliği konut sektörünü nasıl etkiledi? Sektör temsilcileri anlattı...

Yabancıya konut satışı yüzde 26.1 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Eylül ayında yabancıya konut satışı yüzde 26.1 arttı. Açıklanan verilere göre yabancıların konut alımında tercih ettiği bölgeler İstanbul ve Antalya oldu.

Ekrem İmamoğlu: İstanbul İmar Yönetmeliği'ni yeniden düzenleyeceğiz!

CHP İBB Başkan Adayı İmamoğlu, "İstanbul İmar Yönetmeliği'ne getireceğimiz yeni düzenlemeyle 10 bin metrekare üzerindeki parsellerde yapılacak site tipi konut projelerinde, kamu-özel ortaklığı ile 100 çocuklu kreş yapmak zorunlu hale getirilecek" dedi...

Araplar konut satın almak için Samsun'a akın etti!

Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Karadeniz Bölge Başkanı Murat Toktaş, Arapların konut satın almak için Samsun'a akın ettiğini söyledi. Toktaş, bölgenin Körfez ülkelerinden talep görmeye başladığını söyledi.

Gümrüksüz satış mağazaları yönetmeliği!

30 gün sonra yürürlüğe girecek olan gümrüksüz satış mağazaları yönetmeliği Bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliği büyük avantajlar sağlıyor!

28 Mayıs 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliği, Mortgage kredisi kullanan vatandaşlara yeni hak ve büyük avantajlar sağlıyor.

Doğu Karadeniz'de konut satışı yüzde 12,4 arttı!

TÜİK Trabzon Bölge Müdürlüğü'nün TÜİK veri tabanından derlediği bilgilere göre; Doğu Karadeniz'de konut satışı yüzde 12,4 oranında arttı.

Site kat mülkiyeti yönetmeliği!

Site kat mülkiyeti yönetmeliği olan Toplu Yapılarda Kat Mülkiyeti ve Kat İrtifakı Tesisine Dair Yönetmelik'te konut sitelerinde alınacak kat mülkiyeti esasları yer alıyor. İşte site kat mülkiyeti yönetmeliği metni..

Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliği yürürlükte!

Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliği ile birlikte tüketicilerin korunması amacıyla birçok yeni düzenleme getirildi. Konut finansmanı sözleşmelerinde tüketicinin, vadesi gelmemiş taksitlerini ödeyebilmesi veya kredi borcunun tamamını erken ödeyebilmes

Konut finansmanı sözleşmeleri yönetmeliği bugün yürürlüğe girdi!

28 Mayıs 2015 tarihinde 29369 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Konut finansmanı sözleşmeleri yönetmeliği 28 Kasım 2015 tarihi itibariyle yürürlüğe girdi. İşte yapılan düzenlemeler...

Artvin'de Eylül ayında konut satışı yüzde 6,2 azaldı!

TÜİK Trabzon Bölge Müdürlüğü'nün, TÜİK veri tabanından derlediği bilgilere göre; 2015 yılı Eylül ayında Artvin'de konut satışı yüzde 6,2 oranında azaldı.

konut satış yönetmeliği 2016 Haberi

konut satış yönetmeliği 2016

Konut alımında yeni dönem başlıyor!

Metrekare bazında ev satışı başlıyor. Gayrimenkul sertifikasıyla markalı konut projelerinden 1 metrekare bile satın almak mümkün olacak. Hükümet konutun belirli metrekaresinin satın alınmasının önünü açtı. Konut alımlarında yeni bir dönemin başlayacağını ifade eden Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, faiz içermeyen finans unsurlarını geliştireceklerini belirterek, "Gayrimenkul sertifikası ihraç edilecek. Yatırımcı, yatırım karşılığında metrekare bazında sertifika ihraç edebilecek. Herkes bir konut alamayabilir ama bu sayede her bir metrekare için bir sertifika üretilmiş olacak" diye konuştu.


BİZDE 'CEK-CAK' YOK

Düzenlemenin Resmi Gazete'ye gönderildiğini belirten Başbakan Yardımcısı Canikli, Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) tarafından yeni bir tebliğin yayımlanmak üzere olduğunu belirtti. Canikli şöyle devam etti: "Türkiye'de gayrimenkul projeleri başlangıcından itibaren değerleniyor ama herkes bir konut alamayabilir. Onun yerine bir metrekareye isabet eden...