06 / 05 / 2024

konut satışı yabancı

konut satışı yabancı

Birçok sektör için 'kayıp yıl' olarak nitelendirilen 2015'te konut sektörü, ülke genelinde tarihi bir rekora imza attı. Bursa, bu yılda gerçekleştirilen satışla ülke sıralamasında yine ilk beşte yer aldı.

Geçen yıl yabancılara 18 bin konut satışı yapıldı!

TİM Başkanı Büyükekşi: Yabancılara konut satışı "Bu da ülkemizin ihracatına pozitif katkı veriyor ve çok biiyiik bir potansiyel var. Sizleri bunu keşfetmeye çağırıyoruz" dedi.

Yabancıya konut satışında en yüksek Nisan rakamları görüldü!

Nisan ayındaki 3 bin 720 adet konut satışı, yabancıya satışta tarihin en iyi Nisan ayı rakamı olarak kayıtlara geçti...

Yabancıya konut satışında tarihin en iyi ilk çeyrek rakamları görüldü!

Yılın ocak-mart dönemindeki 9 bin 618 adet konut satışı, yabancıya satışta tarihin en iyi birinci çeyrek rakamı olarak kayıtlara geçti...

Yabancıya konut satışında tarihin en iyi başlangıcı!

Yılın ilk ayındaki 3 bin 168 adet konut satışı, yabancıya satışta tarihin en iyi ocak ayı rakamı olarak kayıtlara geçti...

Yabancılara günde 50 konut satıldı!

Türkiye'de son 4,5 yılda yabancılara 81 bin 754 konut satılırken, bu sayı günlük yaklaşık 50 konut satışına karşılık geldi.

Yabancıya konut satışı yüzde 25 artacak!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, Haziran ayı konut satış verilerini değerlendirdi. Karataş, Türkiye’de yabancıya konut satışında yüzde 25’lik bir artış yaşandığını kaydetti.

Yabancıya konut satışları yükseldi!

TÜRKİYE genelinde haziranda yapılan konut satışları hem geçen aya, hem de geçen yılın aynı dönemine göre düşüş gösterse de yabancıya yapılan konut satışı arttı.

KDV avantajı yabancılara konut satışını artırdı!

Yabancıya konut satışları Haziran'da rekor seviyeye ulaştı. İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, yabancılara konut satışını değerlendirdi.

İlk yarıda yabancıya konut satışı yükseldi!

Uzun süreli düşüşten sonra referandumun yapıldığı nisan ayı ile tekrar artışa geçen yabancıya konut satışı, ilk yarıda yüzde 2,3'lük artışla 9 bin 595'e yükseldi.

Yabancılara konut satışında Trabzon 3. sırada!

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Mayıs 2017 konut satışı verilerini değerlendirdi. Hacısalihoğlu, bölgenin yabancılara konut satışında Türkiye’de üçüncü sırayı aldığını belirtti.

Yabancı yatırımcılar konut satışını artırdı!

TÜİK 2017 Mayıs ayı konut satış verileri açıklandı. Türkiye'de Mayıs ayında en çok konut alan yabancı vatandaşlar ise Suudi Arabistanlılar oldu.

Samsun'da yabancılara 5 ayda 151 konut satıldı!

Karadeniz'de yabancı ülke vatandaşlarının konut almak için en fazla tercih ettiği il olmaz özelliğine sahip olan Samsun'da yabancılar 5 ayda 151 konut satın aldı.

Yabancılara konut satışlarında bilinmesi gerekenler!

2008 yılından sonra devlet tarafından atılan adımlar ile Türkiye, yabancılar tarafından tercih edilen ve yatırım için sürekli ziyaret edilen bir ülke konumuna geldi. Peki, yabancılara konut satışlarında bilinmesi gerekenler nelerdir?

Yabancılara yapılan konut satışları TBMM'de konu oldu!

Yabancılara konut satışı, özellikle Suriyelilerin Kocaeli'de konut edinmesi ve istihdamları TBMM gündeminde konu oldu. CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, konuya ilişkin önerge hazırladı..

konut satışı yabancı Haberi

konut satışı yabancı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015 yılı konut satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre konut satışları 2015 yılında bir önceki yıla göre yüzde 10,6 artış gösterdi. 2015 yılında 1 milyon 289 bin 320'ye ulaşan konut satış adediyle Cumhuriyet tarihinin satış rekoru kırıldı. Bursa, 50 bin 137 konut satışıyla ülke sıralamasında 5. sıradaki yerini korudu. Bursa, 2014 yılında da 42 bin 437 konut satışıyla 5. sırada bulunuyordu. 


ÜLKENİN ÜSTÜNDE BÜYÜME 

Gelişim hızıyla öne çıkan, modern mimari ve tekniğin en iyi örneklerine ev sahipliği yapan Bursa, konut satışlarında da Türkiye'nin yakaladığı 10'luk büyümenin üstünde yaklaşık yüzde 20'lik bir büyümeye imza attı. 


ARALIK VERİLERİ 

Türkiye genelinde konut satışları 2015 Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,9 oranında artarak 142 bin 599 oldu. Bursa'da aralık ayında...