27 / 04 / 2024

Yabancılara konut satışlarında bilinmesi gerekenler!

Yabancılara konut satışlarında bilinmesi gerekenler!

2008 yılından sonra devlet tarafından atılan adımlar ile Türkiye, yabancılar tarafından tercih edilen ve yatırım için sürekli ziyaret edilen bir ülke konumuna geldi. Peki, yabancılara konut satışlarında bilinmesi gerekenler nelerdir?



Türkiye, Ortadoğu ülke vatandaşları başta olmak üzere yabancılar tarafından tercih edilen ve yatırım için sürekli ziyaret edilen bir ülke konumuna geldi. 


2008 yılından sonra devlet tarafından atılan adımlar öncelikle inşaat ve emlak sektöründe karşılığını buldu. 


Firmalar Arabistan, Kuveyt Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Irak ve Mısır gibi ülke vatandaşları başta olmak üzere yaptıkları projelerde onların da isteklerini göz önüne alarak hareket ettiler. Evler Yaşam Merkezleri Olarak Tasarlandı Öyle ki özellikle büyük iş yapan firmalar çok büyük projelere imza atarak projeleri şu şekilde cazip kıldılar. 


Yapılan projelerde; 

1-Rezidans özelliği kazandırıldı. 

2-Yüksek ve manzarası olan yerler seçildi. 

3-Daireler geniş ve refah tasarlandı. 

4-Son teknoloji ile evler donatıldı. 

5-Tüm güvenlik önlemleri alındı. 

6-Çocuklara özel oyun alanları ayrıldı. 

7-Otopark her daireye özel yapıldı. 

8-24 saat güvenlik 

9-Evlerin alt kısımları alış veriş merkezi olarak tasarlandı. 

10-Spor salonları -Yüzme havuzları -Spa 

11-Sinema gibi birçok aktivitenin bir arada olacağı yerler tasarlanarak önce Arapların ilgisi ardından değişik ülkelere hitap eder konuma getirildi. 


Ruslar ikinci sırada

Arap ilgisi Türkiye'de ciddi bir potansiyele sahip  olurken son dönemde konfor ulaşım ve güvenlik gibi tüm ihtiyaçları bir arada sunan projelere Rusların ilgisi de arttı. Rus yatırımcılar daha önce tatil için Antalya bölgesini tercih ederken şimdi İstanbul, Bursa ve Çanakkale gibi illerde yatırım yapmaya başladılar. Peki bu kadar talibi olan bir sektör için prosedürlere ne kadar hâkimiz veya yabancı müşterileri ne kadar ikna etme burada yatırım yaptırma durumumuz var birazda bu koşullardan bahsedelim. Siz bir proje yaptınız bu proje tamamlandı veya tamamlanma aşamasında. Satışa geçtiniz müşteriniz geldi. Yapmanız gereken öncelikle müşteriye yeri gezdirip satışa hazır duruma müşteriyi getirmek. Ardından müşteri almaya karar verdi ise  peşin veya taksitli seçeneklere göre çalışma yapılır. 


Öncelikle yabancı arkadaşın pasaportu Türkiye'de resmi işlem yapabilmeleri için tercüme ettirilir. Sonrasında tercüme edilen pasaport noter onayından geçirilir. Noter onaylı tercüme sonrası kişi firma ile sözleşme yapar. 


Bu sözleşmelerde Tercüme edilerek noter onayı alınır. Bu onayla birlikte tapu aşamasına geçilinceye kadar her iki taraf üstüne düşen hükümleri yerine getirir. Sonrasında tapu başvurusu evrakların hazırlanması ve bekleme süresi sonrası alıcı tapusunu alır ve işlem tamamlanır. Burada yeminli tercüme bürosu aşaması ile ilgili ayrıntılı bilgiyi aşağıdaki kaynak linkinden alabilirsiniz. 



Kütahya Vizyon



Geri Dön