25 / 07 / 2024

konut satışları azalmıyor

konut satışları azalmıyor

SEKTÖR analizine göre Temmuz ayında konut satışlarının geçen yılın aynı dönemine kıyasla İstanbul'da yüzde 18, İzmir'de yüzde 19, Ankara'da ise yüzde 22 artış kaydettiği belirlendi.

Konut satışlarının durması emlakçıları işsiz bıraktı! Emlakçılar isyanda! Her ay 85 emlak dükkanı kapanıyor!

Konut kredi faizlerinin yüksek olmasıyla konut satışları durma noktasına geldi. Satışlardaki bu düşüş en çok emlakçıları etkiledi. İstanbul'da her ay 85 emlak dükkanın kapandığını söyleyen emlakçılar isyan etti. 

Konut değişimi nakit işliyor: İpotekli satışlar düşüyor!

Konut satışları Mayıs'ta bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,4 azaldı. Finans gurmesi tabiriyle anılan ve finans sektöründe sağlam bir geçmişe sahip olan İris Cibre, satışlarla ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama... 

Gayrimenkul yatırım aracı olmaktan çıkıyor!  Ankara’da konut satışları yüzde 20 geriledi!

Geçen yılın ayını ayında Başkent’te 11 bin 196 konut satılmıştı. TÜİK konut satış verilerine göre Ankara’da geçen yıla göre konut satışları yüzde 20 civarında düşüş gerçekleşti. Gayrimenkul yatırım aracı olmaktan çıkıyor. 

Konut satışları düşüyor! Ev alamayan evini yeniliyor!

Yaptığı açıklamada konut satışları düşmesine rağmen yenileme pazarında talep patlaması yaşandığını dile getiren Häfele Türkiye İcra Kurulu Başkanı Hilmi Uytun, önümüzdeki 1.5 senede yenileme pazarının 20 kat büyüyeceğini dile getirdi.

Konut kredilerindeki daralma konut satışlarını etkiledi!

Konut satışları azalırken geçen yılın aynı dönemine göre konut kredisi borçlanmaları yüzde 14 arttı. Konut fiyatlarındaki artış devam ederken, vatandaş kredi faiz oranlarından dolayı ev sahibi olmakta zorlanıyor.

Konut satışları aylık yüzde 12,2 arttı: Yüksek fiyatlara rağmen satışlar neden artıyor?

Konut satışları Mart'ta yıllık yüzde 0,1 düşerken aylık yüzde 12,2 yükseldi. Peki yüksek fiyatlara rağmen satışlar neden artıyor?

Konut satışları açıklandı, rakamlar gün güzüne çıktı! Bu konutları kim, nasıl alıyor? 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mart ayına yönelik konut satışlarını açıkladı. Verilere göre; 105 bin 394 konut satışı yapıldı. Peki bu konutları kim, nasıl alıyor?

Tebernüş Kireçci sordu: Konut fiyatlarının düşeceği beklentisi var ama satışlar artıyor! Neden?

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre Şubat'ta konut satışları arttı. Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, X sosyal medya hesabından piyasada konut fiyatlarının düşeceği beklentisi olduğuna dikkat çekti ve bir soru yöneltti. İşte Kireçci'nin o paylaşımı ve gelen yorumlar

Konut satışları 2025'e kadar 5,4 milyona yükselecek!

ABD ikincil piyasasında konut ipotek kredisinin önde gelen kaynağı olan Fannie Mae, konut satışlarının 2025'e kadar 5,4 milyona yükseleceğini öngörüyor. İşte ayrıntılar...

Amerika'da ikinci el konut satışlarında düşüş yaşanıyor...

National Association of Realtors'a (NAR) göre ikinci el konut satışları Ekim ayında gerilediği kaydedildi. Buna göre; ABD'nin dört büyük bölgesi arasında satışlar Kuzeydoğu, Güney ve Batı'da azalırken, Ortabatı'da ise değişiklik göstermedi. İşte haberin detayları...

Konut satışlarındaki sert düşüşün nedeni belli oldu!

Türkiye genelinde konut satışları ekim ayında yüzde 8.7 oranında düşüş gösterdi. Peki konut satışları neden düşüyor?

Konut satışları düşüyor, fiyatlar da gerileyecek mi? Uzman isim açıkladı: Ev alacaklar harekete geçmeli mi?

Türkiye’de Nisan'da konut satışlarında önemli bir gerileme kaydedildi. Gayrimenkul Danışmanı Nilüfer Kas, konutta hareketliliğin yaşanmasının beklediği tarih ile gelecek günlerdeki konut fiyatı beklentilerine ilişkin açıklama yaptı. Peki ev almak için şu an doğru zaman mı?

Tasarruf finansman sektörü konut satışlarında ‘baraj’ engeline takılıyor!

Yaklaşık 2 yıl önce BDDK denetimine giren tasarruf finansman sektörü konut satışlarının yüzde 15’ini finanse ediyor. Sistemde en fazla 1 milyon liralık tasarruf imkanının verildiğini belirten sektör yetkilileri, bu rakamın güncellenerek 10 milyon liraya çıkarılmasını talep ediyor.

konut satışları azalmıyor Haberi

konut satışları azalmıyor

SEKTÖR analizine göre Temmuz ayında konut satışlarının geçen yılın aynı dönemine kıyasla İstanbul'da yüzde 18, İzmir'de yüzde 19, Ankara'da ise yüzde 22 artış kaydettiği belirlendi. Değerleme sektörünün önemli kuruluşlarından EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık A.Ş., Periskop Analiz'in Ağustos ayı raporunu açıkladı. Rapora göre; Temmuz ayı itibariyle son bir yıllık süreçte, konut kredisinde kümülatif değişim yüzde 20 arüş gösterdi. Geçen yılın aynı döneminde yüzde 13 büyüyen konut kredilerinin bu yıl yüzde 20 büyümeye ulaştığı görülürken, kredi miktarının 2015'in 3'üncü çeyreğinde durağanlaşacağı, ancak yıl sonunda tekrar hareketlenme ihtimalinin olduğunu ama değişen ekonomik konjonktüre bağlı olarak talebin yeni yıla ertelenme olasılığı da olabileceğini söylendi. 


Raporda Türkiye genelinde ipotekli ve toplam konut satışları da mercek altına alınıyor. Buna göre Temmuz sonu itibariyle ülke genelinde toplam...