25 / 07 / 2024

Türk halkı konut satın almaktan vazgeçmiyor!

Türk halkı konut satın almaktan vazgeçmiyor!

SEKTÖR analizine göre Temmuz ayında konut satışlarının geçen yılın aynı dönemine kıyasla İstanbul'da yüzde 18, İzmir'de yüzde 19, Ankara'da ise yüzde 22 artış kaydettiği belirlendi.


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


SEKTÖR analizine göre Temmuz ayında konut satışlarının geçen yılın aynı dönemine kıyasla İstanbul'da yüzde 18, İzmir'de yüzde 19, Ankara'da ise yüzde 22 artış kaydettiği belirlendi. Değerleme sektörünün önemli kuruluşlarından EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık A.Ş., Periskop Analiz'in Ağustos ayı raporunu açıkladı. Rapora göre; Temmuz ayı itibariyle son bir yıllık süreçte, konut kredisinde kümülatif değişim yüzde 20 arüş gösterdi. Geçen yılın aynı döneminde yüzde 13 büyüyen konut kredilerinin bu yıl yüzde 20 büyümeye ulaştığı görülürken, kredi miktarının 2015'in 3'üncü çeyreğinde durağanlaşacağı, ancak yıl sonunda tekrar hareketlenme ihtimalinin olduğunu ama değişen ekonomik konjonktüre bağlı olarak talebin yeni yıla ertelenme olasılığı da olabileceğini söylendi. 


Raporda Türkiye genelinde ipotekli ve toplam konut satışları da mercek altına alınıyor. Buna göre Temmuz sonu itibariyle ülke genelinde toplam konut satışlarının geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 16. ipotekli konut satışlarının ise yüzde 38 artış kaydettiği görüldü.


Anadolu


Geri Dön