14 / 05 / 2024

Konut sektörü seçim

Konut sektörü seçim

MiaVita Beytepe Yatırımcısı Nurettin Yılmaz, Türkiye’nin inşaat anlamında gelişimine dair bazı değerlendirmeler yaptı.

Konut sektöründe alarm zilleri çalıyor! Yerel seçimler bitti, şimdi ne olacak?

Sıkı para politikası son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut sektöründe de alarm zillerini çaldırdı. En son açıklanan TÜİK verileri kredili konut satışlarında yaşanan sert düşüşler oldukça dikkat çekti.

ATEM Başkanı'ndan Belediyelere çağrı: Konut sektöründeki sorunlar sizlerin katkılarıyla çözülecek! 

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı 31 Mart’ta yapılan yerel seçime ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  Konut sektöründe yaşanan sorunların belediyelerin de vereceği katkılarla çözüleceğini söyleyen Akçam, ATEM olarak belediyelerle iş birliği yapmaya açık olduklarını ifade etti.

Ev fiyatları düşecek mi? Konut sektörünü neler bekliyor?

Son bir yılda konut sektöründe gerçekleşen rekor hızda fiyat yükselişi sonrasında, 'Konut fiyatları düşecek mi yoksa artacak mı?' sorusu gündemden düşmüyor. Peki konut fiyatlarındaki son durum ne? Ev fiyatları düşer mi yükselir mi? Keypoint Türkiye Ceo’su Tarık Seçkin açıkladı. İşte ayrıntılar...

Konut sektöründe yeni rota çiziliyor!

Koronavirüs nedeniyle konut sektöründe yeni rota çiziliyor. Değişim rüzgarlarının estiği sektörde stüdyo ve 1+1 daireler kalkıyor.

Konut sektörü 23 Haziran'dan sonra canlanacak!

Hasanoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasanoğlu, "23 Haziran’da tekrarlanacak seçimlerin neticelenmesiyle birlikte konut sektörünün daha da canlanmasını ve satış ivmesinin yukarıya artışını bekliyoruz" dedi...

Türkiye konut sektörü değer değişimi raporu hazır!

Türkiye konut sektörü değer değişimi raporu 2017 4. çeyrek hazırlandı. Raporda konut satışları, konut fiyat endeksi , değer değişim analizleri yer alıyor..

Konut sektörü başarılı bir yıl geçirdi!

Konut sektörü temsilcileri, tüm olumsuzluklara rağmen sektörün başarılı bir yılı geride bıraktığını belirterek, 2016'da konut satışlarında yeni rekorlar kırılacağını kaydediyor. Haluk Sur, konut sektörünün başarılı bir yılı geride bıraktığını söyledi.

2016 yılında konut sektörü hareketlenecek!

Yeni yıla girerken konut sektörünü değerlendiren LEMA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Emre Katırcı 2016 yılında yaşanması olası gelişmelerden bahsetti. Katırcı, "Kasım ayında Türkiye genelinde 106.008 konut satışı gerçekleşmiş durumda." dedi.

Erdinç Varlıbaş: 2030'a kadar konut sektöründe daralma beklemiyoruz!

Varyap Üst Yöneticisi (CEO) Varlıbaş: "Türkiye'de 17-18 milyon hanenin yarısı ruhsatsız evde yaşıyor. 2016'dan 2030'a kadar konut sektöründe bir daralma beklemiyoruz" dedi.

Rusya'nın sermayesi Londra’daki lüks konut sektörüne mi akıyor?

Rusya kaynaklı milyarlarca sterlin değerindeki "şüpheli" sermaye akışının özellikle Londra’daki lüks konut sektörü üzerinden aklandığı belirtiliyor. İngiltere’ye giren sermayenin yaklaşık yarısının sadece Rusya’dan geldiği söyleniyor.

Türk konut sektörü Alman markalarını tercih ediyor!

Üretim sisteminde uzun ömür, sağlamlık ve güvenilirliği ilke edinen Almanya, kaliteli ürünleriyle dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer alıyor. Türk konut sektörü "Made in Germany" etiketinden vazgeçmiyor.

Konut sektöründe yeni trend dinamizm!

Konut alıcılarının, özellikli proje konutların sayısının artmasıyla beklentileri de yükseliyor. ‘Kusursuz ev’ oluşturmaya çalışan sektör temsilcileri, yeni trendler sunuyor. Osman Cem Çankaya, konut sektöründe yeni trendin 'dinamizm' olduğunu söyledi.

Konut sektörü toparlanıyor ve işletmeler yeniden yatırım yapıyor!

AMP Capital Yatırım Strateji Başkanı ve Başekonomisti Shane Oliver, "Şu anda istihdam 2008 yılına kıyasla daha iyi seviyede, işsizlik yüzde 5 azaldı, güven arttı, konut sektörü toparlanıyor ve işletmeler yeniden yatırım yapıyor" diye konuştu.

Konut sektörü seçim Haberi

Konut sektörü seçim

İnşaat sektöründe yaşanan durgunluğun seçim tarihinin açıklanması ile birlikte yerini az da olsa bir kıpırdanmaya bıraktığını dile getiren MiaVita Beytepe Yatırımcısı Nurettin Yılmaz “Türkiye’nin genel ekonomisine bağlı olarak piyasalarda bir durgunluk ve bekleyiş söz konusu. Ankara’da da bu anlamda hem proje yatırımcıları hem de konut alacak olan kişiler tarafından bir bekleme söz konusu. Bu bekleme sürecinin seçim süreci ile yavaş yavaş dağılmaya başladığını gözlemliyoruz. İnşaat sektörü seçim heyecanına girdi” diye konuştu.

Ankara’da oturuma yöneliniyor

İncek ile Ümitköy arasında yer alan Beytepe bölgesinin gelişmekte olduğunu ve bu gelişimine de hız kesmeden devam edeceğini belirten Nurettin Yılmaz “En önemli lokasyon olarak burayı görüyoruz. Ankara çok yönlü gelişiyor. Artık bir zamanlar yatırım için alınan konutlar yerini oturuma ve yeni proje almaya bıraktı” dedi.

Yaşamın Aydınlık Cephesi...