29 / 04 / 2024

KONUTDER uyarı

KONUTDER uyarı

Konut satışları yılın ilk yarısında yüzde 8-12, temmuzda ise yüzde 20.2 azalırken inşaat sektöründeki arzın sürmesi halinde gelecek iki yıl için stok riski bulunduğu uyarısı yapıldı.

Sayıştay'dan arazi rantı uyarısı!

Sayıştay, ihaleye çıkarılan kamu arazilerinde satış sonrası imar planı değişikliği yapıldığına dikkat çekerek, bu yüzden kamuda kalması gereken değer artışlarının üçüncü kişilere bırakıldığı uyarısında bulundu.

ASKİ'den inşaat atıkları uyarısı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, sokaklara bırakılan inşaat ve hafriyat atıklarının yağışlı günlerde mazgalları tıkadığını belirterek, vatandaşlara, "Sokaklara inşaat hafriyatı bırakmayın” uyarısında bulundu.

Uyarıyı dinleyenler, ev yanında arabayı bedavaya getirdi!

Konut sektörünün önde gelen kuruluşlarının “ev alacakların döviz kurundaki yükselişi iyi değerlendirmesi” yolundaki uyarısını dikkate alanlar, son bir ay içindeki kur değişimleri ile ev alırken, arabalarını da bedavaya getirmiş oldular.

KONUTDER üyesi 18 firma, 50'den fazla yatırımcıyla görüştü!

KONUTDER'IN düzenlediği; DEIK, İTO, MÜSİAD ve TİM'in de destek verdiği 'Türk Gayrimenkul Sektörünün Körfez Yatırımcıları ile Buluşması'nı değerlendiren KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik, 2016'da 10 milyar dolarlık bir döviz girdisi hedeflediklerini söyled

KONUTDER İstanbul'da 50 firmayı ağırlamayı hedefliyor!

KONUTDER 12-14 Ekim tarihleri arasında düzenleyeceği 'Türk Gayrimenkul Sektörünün Körfez Yatırımcıları ile Buluşması' etkinliğine yaklaşık 35 firmanın katılımı netleşirken, 50 firmanın etkinliğe katılıp, Türk firmalarıyla bir araya gelmesi hedefleniyor.

KONUTDER körfez yatırımcıları İstanbul'da ağırlayacak!

KONUTDER 12-14 Ekim tarihleri arasında düzenleyeceği ‘Türk Gayrimenkul Sektörünün Körfez Yatırımcıları ile Buluşması’ etkinliğine körfez ülkelerinden yaklaşık 35 firmanın katılımı netleşirken, 50 firma Türk firmalarıyla bir araya gelecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ndan baca temizliği uyarısı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Celil Sipahi baca tutuşmasının çok sayıda yangına neden olduğunu belirterek Yaz mevsiminin sonuna yaklaşıldığı bu günlerde mutlaka bacalarınızı temizlettirin uyarısında bulundu...

Moody’s ve S&P’den Türkiye'ye uyarı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard &Poor’s (S&P) ve Moody’s’den Türk bankacılık sektörünü yakından ilgilendiren iki ayrı uyarı geldi: Kredi büyümeleri yavaşlayabilir, para girişi güç kaybedebilir

Isı Yalıtımı Sanayi Derneği'nden önemli uyarı!

Isı Yalıtımı Sanayi Derneği önümüzdeki kış ısınma maliyetlerini düşürmek için evlerdeki ısı kaybının büyük bölümünün yalıtımsız binalardan kaynaklandığını ve en önemli koşulun yalıtım olduğunun uyarısını yineledi.

KONUTDER Körfezli yatırımcıları İstanbul’a davet etti!

Türk inşaat şirketleri eylül başında Cityscape emlak fuarı için Dubai’ye gitmişti, şimdi sıra Dubaili yatırımcılarda. KONUTDER Körfezli yatırımcıları İstanbul’a davet etti. Çalıştay, 12-14 Ekim 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek...

Dubai’den KONUTDER'e iade-i ziyaret!

Türk inşaat şirketleri eylül başında Cityscape emlak fuarı için Dubai’ye gitmişti, şimdi sıra Dubaili yatırımcılarda. KONUTDER Körfezli yatırımcıları İstanbul’a davet etti. Çalıştay, 12-14 Ekim’de yapılacak.

Trabzon Akyazı Stadı'na bilim adamlarından uyarı!

Trabzonspor'un ikinci yarıda maçlarını oynamayı planladığı Akyazı Stadyumu için bilim adamlarından şok bir uyarı geldi. Mustafa Yaylalı, yaklaşık 5 yıl önce, proje henüz inşaat aşamasına gelmeden yaptıkları uyarıyı kimsenin dikkate almadığını belirtti.

Trabzon Akyazı Stadı'na bilim adamlarından uyarı geldi!

Trabzonspor'un ikinci yarıda maçlarını oynamayı planladığı Akyazı Stadyumu için bilim adamlarından şok bir uyarı geldi. Mustafa Yaylalı, yaklaşık 5 yıl önce, proje henüz inşaat aşamasına gelmeden yaptıkları uyarıyı kimsenin dikkate almadığını belirtti.

KONUTDER uyarı Haberi

KONUTDER uyarı


Konut satışları yılın ilk yarısında yüzde 8-12, temmuzda ise yüzde 20.2 azalırken inşaat sektöründeki arzın sürmesi halinde gelecek iki yıl için stok riski bulunduğu uyarısı yapıldı. Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği'nden (KONUTDER) yapılan açıklamada konut üretim miktarında ciddi bir artış olduğu belirtildi. İki yıl içinde bu artışın satış verilerine de yansıması gerektiğine dikkat çekilirken, aksi durumda stok fazlasına işaret edildi.


KONUTDER’e göre 2014’ün ilk yarısında 525 bin 520 adede çıkan ruhsat sayısının 1 milyon adede ulaşması bekleniyor. 2014 ilk yarısında 414 bin 632 adet olan yapı kullanma izni sayısının da yılsonunda 800 bin adede çıkacağı tahmin ediliyor. Açıklamada, beklenen rakamların Türkiye için rekor olduğu ifade edilirken, satışların bunun tersi bir seyir izlediğine işaret edildi. Yılın ilk yarısında birinci elde satılan...