10 / 05 / 2024

KONUTDER üyesi firmalar

KONUTDER üyesi firmalar

KONUTDER'IN düzenlediği; DEIK, İTO, MÜSİAD ve TİM'in de destek verdiği 'Türk Gayrimenkul Sektörünün Körfez Yatırımcıları ile Buluşması'nı değerlendiren KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik, 2016'da 10 milyar dolarlık bir döviz girdisi hedeflediklerini söyled

Perakendenin yüzde 60’ı ciroyu toparladı!

Ekim'de AVM mağazalarında geçen yılın cirosunun yüzde 80 ve üzerini yakalayan BMD üyesi firmaların yüzde 58’e ulaştığını belirten Sinan Öncel, “Cadde mağazalarında ise oran yüzde 63’e çıktı. ‘Kritik eşik’ olarak gördüğümüz ciroyu yakalayamayan mağazalar için tehlike çanları çalıyor” dedi.

İnşaat firmalarında dijital para dönemi!

Next Proptech Fonu Kurucusu Bekir Yener Yıldırım ve Blockchain Türkiye Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Barış Özistek, Türkiye’de tapu işlemlerinin online yapılması için yasal hazırlığın tamamlanması ve inşaat firmalarının dijital para ile ödeme kabul etmeye başlaması gibi önerilerde bulundu.

Doğu'dan 190 ülkeye 1,67 milyar dolarlık ihracat gerçekleşti!

DAİB üyesi firmaları tarafından 17 ilden 11 ayda yapılan ihracat, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 3,44 artış gösterdi. Birlik üyesi firmalar, ocak-kasım dönemde en çok Irak'a ihracat yaptı.

Büyük inşaat firmaları rotayı İzmir'e çevirdi!

Büyük inşaat firmalarının rotayı İzmir'e çevirdiğini ifade eden TÜGEM İzmir Yönetim Kurul Üyesi İnşaat Yüksek Mühendisi Hakan Akıncı, "Otobanın hizmete açılması, İzmir’in cazibesini artıracak" dedi...

Yeni ev alana fırsat! 500 bin TL cepte kalacak!

Ziraat Bankası, konut kredisi faizlerini yüzde 0.98’e düşürdü. Yeni kampanya KONUTDER üyesi olan inşaat şirketlerinin projelerinde geçerli olacak. Uygulama kapsamında vatandaşın cebinde 500 bin TL kalacak.

Daire Kartal'da yüzde 25 indirim fırsatı!

Hükümetin KDV, tapu harcı ve kamu bankalarında konut kredi faizlerinde indirim kararı sektörde etki yarattı. GYODER, Konutder ve İNDER üyesi firmalar hep birlikte yüzde 20 indirim kararı aldı.

İnşaat firmaları sorumluluk bilinciyle çalışmalı!

Nazenin Grup Yönetim Kurulu Üyesi Pehlivan, yasal düzenleme ve zorunluluklar dışında da inşaat firmalarının, mimarların sorumluluk bilinciyle hareket etmeleri gerektiğini ifade etti.

Ankaralı inşaat firmaları rotasını İran'a çevirdi!

İran’a yönelik ambargonun kaldırılması diğer sektörlerde olduğu gibi inşaat sektöründe de heyecan yarattı. GGYD Yönetim Kurulu Üyesi Ferhat Çakmak, Başkentli inşaat firmalarının İran pazarına girmek için kolları sıvadığını söyledi.

KONUTDER üyesi 18 firma, 50'den fazla yatırımcıyla görüştü!

KONUTDER'IN düzenlediği; DEIK, İTO, MÜSİAD ve TİM'in de destek verdiği 'Türk Gayrimenkul Sektörünün Körfez Yatırımcıları ile Buluşması'nı değerlendiren KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik, 2016'da 10 milyar dolarlık bir döviz girdisi hedeflediklerini söyled

KONUTDER İstanbul'da 50 firmayı ağırlamayı hedefliyor!

KONUTDER 12-14 Ekim tarihleri arasında düzenleyeceği 'Türk Gayrimenkul Sektörünün Körfez Yatırımcıları ile Buluşması' etkinliğine yaklaşık 35 firmanın katılımı netleşirken, 50 firmanın etkinliğe katılıp, Türk firmalarıyla bir araya gelmesi hedefleniyor.

KONUTDER körfez yatırımcıları İstanbul'da ağırlayacak!

KONUTDER 12-14 Ekim tarihleri arasında düzenleyeceği ‘Türk Gayrimenkul Sektörünün Körfez Yatırımcıları ile Buluşması’ etkinliğine körfez ülkelerinden yaklaşık 35 firmanın katılımı netleşirken, 50 firma Türk firmalarıyla bir araya gelecek.

ÇTSO firmaları İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesine girdi!

İlk binde ÇTSO firmaları İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından geleneksel hale gelen Türkiye'nin birinci ve ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırmasında Çorlu TSO üyesi 21 firma ilk 500'e girdi.

KONUTDER tüm konut üreticilerini bir araya toplayacak!

Şu anda İstanbul ağırlıklı 20’ye yakın üyesi bulunan KONUTDER, Türkiye genelinde yılda 150’den fazla konut üreten firmalara ulaşarak, konut sektörüyle ilgili geniş bir platform oluşturmaya hazırlanıyor.

KONUTDER üyesi firmalar Haberi

KONUTDER üyesi firmalar

KONUTDER'IN düzenlediği; DEIK, İTO, MÜSİAD ve TİM'in de destek verdiği 'Türk Gayrimenkul Sektörünün Körfez Yatırımcıları ile Buluşması'nı değerlendiren KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik, 2016'da 10 milyar dolarlık bir döviz girdisi hedeflediklerini söyledi. Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Sur ve Hasan Rahvalı ile birlikte soruları cevaplandıran Çelik; Katar, Kuveyt, Dubai, Suudi Arabistan gibi Köıfez ülkelerinden gelen 50'nin üzerindeki yatırımcının KONUTDER üyesi 18 firmayla birebir görüşmeler yaptığı bilgisini verdi. Çelik, "Geçen yıla göre yüzde 17.9 aıtış gösteren konut satışında yabancı ilgisinin büyük payı var" dedi. Yabancı yatırımcı ilgisinin zaman zaman istismar edildiğini belirten Çelik, bazı firmaların Küçükçekmece Gölü'nü İstanbul Boğazı, Kayabaşı'nı İstanbul'un merkezi diye lanse ettiklerine dair şikayetler aldıklarını kaydetti. 


PARALAR PARKA GELİYOR 

Son 10 yılda 50 milyar dolarlık yatırımcı çeken sektörde yanlış yapandan...