28 / 04 / 2024

Ankaralı inşaat firmaları rotasını İran'a çevirdi!

Ankaralı inşaat firmaları rotasını İran'a çevirdi!

İran’a yönelik ambargonun kaldırılması diğer sektörlerde olduğu gibi inşaat sektöründe de heyecan yarattı. GGYD Yönetim Kurulu Üyesi Ferhat Çakmak, Başkentli inşaat firmalarının İran pazarına girmek için kolları sıvadığını söyledi.



Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) Yönetim Kurulu Üyesi Ferhat Çakmak, Başkentli inşaat firmalarının gözünün, İran pazarında olduğunu ifade etti. Aynı zamanda Sarp Villa A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olan Çakmak, İran’a uygulanan ambargonun kalkmasının yarattığı heyecana işaret etti. Çakmak, “Türk inşaat sektörünün bugün geldiği nokta, gurur vericidir. Elbette bu başarıda en büyük pay sahibi kentlerden biri Başkent Ankara’dır. İnşaat sektörünün en hızlı geliştiği illerin başında gelen Ankara, sadece iç pazarda değil yurtdışında da iddialı projeleriyle göz dolduran firmalara sahiptir” dedi.


SEKTÖRE CAN SUYU


Yurtdışında proje uygulayan Başkentli inşaatçıların Irak’tan sonra Rusya pazarında da sıkıntı yaşamaya başladığını anımsatan Ferhat Çakmak, “Böylesine sıkıntılı bir dönemde İran ambargosunun kalkması, sektöre can suyu olacaktır. İran pazarı diğer tüm sektörlerde olduğu gibi inşaat sektöründe de muazzam fırsatlar sunan bir pazardır. Bu pazardan pay almak isteyen çok sayıda Başkentli firma ya mevcut yatırımlarını geliştirmekte veya yeni yatırımların, iş olanaklarının peşinde koşmaktadır. Sarp Villa A.Ş. olarak biz de İran ile 6 yıl önce 4 bin konutu kapsayan 500 milyon dolarlık sözleşme imzalamış, ancak bankalara uygulanan ambargolar dolayısıyla ne yazık ki işe devam edememiş ve alacaklarımızı tahsil edememiştik” dedi.


Star Ankara




Haber Akşam  Ankara  Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....


İran'a yönelik ambargonun kaldırılması diğer sektörlerde olduğu gibi inşaat sektöründe de heyecan yarattı. GGYD Yönetim Kurulu Üyesi Ferhat Çakmak, Başkentli inşaat firmalarının İran pazarına girmek için kollan sıvadığını söyledi. 


GURUR VERİCİ BİR NOKTAYA GELİNDİ 

Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) Yönetim Kurulu Üyesi Ferhat Çakmak, Başkentli inşaat firmalarının gözünün, İran pazarında olduğunu ifade etti. Aynı zamanda Sarp Villa AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı olan Çakmak, İran'a uygulanan ambargonun kalkmasının yarattığı heyecana işaret etti. Çakmak, 'Türk inşaat sektörünün bugün geldiği nokta, gurur vericidir. Elbette bu başarıda en büyük pay sahibi kentlerden biri Başkent Ankara'dır. İnşaat sektörünün en hızlı geliştiği illerin başında gelen Ankara, sadece iç pazarda değil yurtdışında da iddialı projeleriyle göz dolduran firmalara sahiptir" dedi. 



Akşam Ankara


Geri Dön