05 / 05 / 2024

konutder yeniden açıldı mı

konutder yeniden açıldı mı

Kanun Hükmünde Kararname ile 375 dernek, 9 basın yayın kuruluşu kapatıldı, 1 özel sağlık kuruluşu 18 vakıf ve 175 dernek yeniden açıldı. Kararname kapsamında Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) de yeniden açılan dernekler arasında.

Ölümcül tehlike nedeniyle kapalı olan Sümela Manastırı ziyarete açıldı! İşte açık olduğu saatler

Trabzon'un Maçka ilçesindeki dünyaca ünlü Sümela Manastırı yeniden ziyarete açıldı. Uzun süredir restorasyon ve bakım çalışması yapılan manastır Ramazan Bayramı'nın ilk gününde kapılarını ziyaretçilere açacak.

Atlas Sineması ve İstanbul Müzesi açıldı! 

Kültür Bakanlığı tarafından iki yıldır restore edilen Tarihi Atlas Sineması yeniden sanatseverlerle buluşuyor. Tarihi sinema önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı.

86 yıl sonra ilk: Ayasofya, cuma namazıyla birlikte ibadete açıldı!

İstanbul'un fethine kadar 916 yıl kilise, 1453 yılından 1934 yılına kadar cami olarak kullanılan, 86 yıl müze olarak kalan Ayasofya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla kılınan cuma namazıyla birlikte yeniden ibadete açıldı.

Kartal Yuvası mağazaları yeniden açıldı!

Yeni tip koronavirüs salgını sürecinde kapalı olan Beşiktaş'ın lisanslı ürünlerinin satıldığı Kartal Yuvası mağazaları açıldı.

Almanya'da AVM'ler açıldı!

Yeni tip koronavirüs önlemleri kapsamında Almanya'da kapatılan AVM'ler yeniden hizmete açıldı. Mağazalara müşteriler randevusuz alınmadı.

Kocaeli, Bolu, Karabük ve Sakarya'da AVM'ler kapılarını yeniden açtı!

Koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle geçici süreyle kapatılan Kocaeli, Bolu, Karabük ve Sakarya'da bulunan AVM'ler bugün yeniden hizmete açıldı.

Karadağ'da inşaat malzemesi satılan perakende mağazalar açıldı!

Salgından en az etkilenen ülkeler arasında yer alan Karadağ'da bugün itibarıyla tekstil, ayakkabı, teknik ürün ve inşaat malzemesi satılan perakende mağazalar yeniden açıldı.

Avusturya’da Kovid-19 nedeniyle kapanan alışveriş merkezleri yeniden açıldı!

Avusturya’da yaklaşık bir buçuk ay sonra alışveriş merkezleri ve kuaförler yeniden hizmete açıldı.

Alipaşa Kapalı Çarşısı WhatsApp oylamasıyla yeniden açıldı!

Edirne'de koronavirüs önlemleri kapsamında 27 gündür kapalı olan tarihi Alipaşa Kapalı Çarşısı yapılan oylamayla yeniden açıldı.

Gümüşhane'de göçük nedeniyle boşaltılan 2 bina kullanıma açıldı!

Gümüşhane Kayışlı Mahallesi'nde bir inşaat temelinde meydana gelen göçük nedeniyle boşaltılan 2 bina, yeniden kullanıma açıldı...

Yeniden Refah Partisinin Bartın İl Başkanlığı binası açıldı!

Yeniden Refah Partisinin Bartın İl Başkanlığı binası açıldı. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan açılış için geldiği şehirde vatandaşlara seslendi.

Aydın'da 429 yıllık cami yeniden ibadete açıldı!

Aydın'da 429 yıllık Hacı Ali Ağa Camisi yenileme çalışmalarının ardından yeniden ibadete açıldı. Açılışa Buharkent İlçe Müftüsü Mehmet Karatuğ katıldı...

Kumkapı Tavaşi Süleyman Ağa Camisi açıldı!

Vakıflar Genel Müdürlüğünce restore edilen, Kumkapı Tavaşi Süleyman Ağa Camisi yeniden ibadete açıldı. Açılışa Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan katıldı...

konutder yeniden açıldı mı Haberi

konutder yeniden açıldı mı

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) bugünkü Resmi Gazete'de yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile yeniden açıldı.


677 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'ye  (KHK) göre, "terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli  güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara  aidiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olan"375 dernek, 9 basın yayın kuruluşu kapatıldı. 


Kararname kapsamında toplam 193 dernek ve vakıf da yeniden açıldı. Açılan dernekler arasında Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) de yer almakta.


KONUTDER’in Teknik Yapı, Soyak, Solid İnşaat, İş GYO, Mesa Mesken, DKY İnşaat, Suryapı, Ağaoğlu, Besa, Arven, Torunlar GYO, Nef, Metsan, Dap Yapı, Ege Yapı Gürallar Yapı, Kuzu Grup, EYG, Fer Yapı gibi birçok üyesi bulunuyor.


Resmi Gazete'nin eksik açıklaması kafaları karıştırdı

Resmi Gazete, bugün sabahın erken saatlerinde yayınladığı Kanun...