22 / 05 / 2024

Konutlarda metrekare

Konutlarda metrekare

Ön ödemeli konut satışlarında artık dairenin ve eklenti alanlarının net ve brüt metrekarelerinin ayrı ayrı belirtilmesi zorunlu olacak.

Yazlık fiyatları uçtu: 75 metrekare yazlık ev 21 milyon TL!

Yazlık bölgelere göç, konutlarda satış ve kira fiyatlarının artmasına neden oldu. Bu durumu fırsata çeviren ev sahipleri ise yazlık satarken fahiş fiyatlar vermekten geri durmadı. Bir ev sahibi Balıkesir'de 75 metrekare yazlığı 21 milyon liraya satışa çıkardı.

Kiralar yeniden uçtu, İstanbul’da en yüksek kira artışı lüks semtlerde değil, bu iki ilçede oldu!

Türkiye’de kira artışları yeniden hızlandı. Kiralık konutlarda metrekare başına yıllık fiyat artışının yüzde 172,9’a yükseldiği, kiralık konutta ilan metrekare fiyatının ise 71 TL’ye çıktığı bildirildi.

Türkiye'de satılık konutların metrekare fiyatı 2 bin 83 TL!

Hürriyet Emlak Eylül 2018 Emlak Endeksi verilerine göre, Türkiye genelinde satılık konutlarda yıllık artış yüzde 10,62 olurken, diğer bir yandan Türkiye genelinde satılık konutlarda metrekare ortalama fiyatı 2,083 TL olarak belirlendi.

Konutlarda metrekare azalıyor, odalar küçülüyor!

Türkiye’de konut büyüklükleri son 10 yılda ortalama 3.3 oranında azaldı. İngiltere’de de yeni inşa edilen konutlarda salonlar 1970’lerde inşa edilenlere göre üçte bir oranında daraldı.

İnşaat patronlarından ucuz konuta destek sözü!

İstanbul’daki konutlarda metrekare satış ortalamasının 5 bin lira sınırına dayanınca düşük gelirli vatandaşların ev sahibi olma hayali de imkansız oldu. İnşaat şirketlerinin patronları, ucuz konut için seferberlik başlatılırsa destek sözü verdi.

Altyapı projeleri tamamlandı Kağıthane’de konut fiyatları uçtu!

Son yıllarda artan yatırımlarla dikkatini çeken Kağıthane’de, kiralık ve satılık konutlarda metrekare fiyatlarında artış görülüyor. Kağıthane'de 3 senede kiralıklarda metrekare fiyatı yüzde 45,68; satılıklarda ise metrekare fiyatları yüzde 55,47 oranında arttı.

3. havalimanı güzergahındaki konutlarda yüzde 72'ye varan artış!

Sahibinden.com Emlak Endeksi 2017 Ocak ayı verilerine göre, 3. havalimanı güzergahında satılık konutlarda metrekare fiyatlarında son üç senede yüzde 72’lere varan artış görüldü.

Konutlarda metrekare büyüklüğü azalıyor!

MOSDER'in yapmış olduğu araştırmada, vatandaşın tercih ettiği konutlarda metrekare büyüklüğünün giderek azaldığı ortaya çıktı. Halen en fazla talep gören konutlar, 61-80 metrekare arasında yoğunlaşıyor.

Maltepe Sahilada Adatepe satılık!

Maltepe Sahilada Adatepe satılık konutlarda metrekare birim fiyatı 7 bin TL'den başlıyor. Kapıcıoğlu İnşaat projesi Maltepe Sahilada, 24 ay sonra teslim edilecek...

Konutların metrekare fiyatı en çok Bahçelievler'de arttı!

E-ticaret platformlarından sahibinden.com, 2015 eylül ayı itibarıyla emlak verilerini açıkladı. Buna göre, incelenen dönemde Bahçelievler, satılık konutlarda yıllık yüzde 189 artışla metrekare fiyatının en çok yükseldiği ilçe oldu.

İstanbul Bahçelievler’de konut fiyatları yükseldi!

Türkiye’nin önde gelen e-ticaret platformlarından eylül sonu emlak verilerine göre İstanbul Bahçelievler’deki satılık konutlarda metrekare fiyatı 1 yılda yüzde 189 yükseldi.

Konut zam şampiyonu Bahçelievler oldu!

İstanbul Bahçelievler'deki satılık konutlarda metrekare fiyatı 1 yılda yüzde 189 yükseldi. Bahçelievler'i yıllık yüzde 182 artışla Kadıköy, yüzde 177 oranında artışla da Arnavutköy izledi.

Bahçelievler'de konutların metrekare fiyatı 1 yılda yüzde 189 yükseldi!

Sahibinden.com'un eylül 2015 emlak verilerine göre, Bahçelievler, satılık konutlarda yıllık yüzde 189 artışla metrekare fiyatının en çok yükseldiği ilçe oldu.

Konutlarda metrekare Haberi

Konutlarda metrekare

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Selami Merdin, Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nde konutların kendisinin, eklenti kısımlarının ve bu ikisinin toplamının net ve brüt alanlarının tanımları olduğunu söyledi.


Merdin, müteahhitler veya satıcılar tarafından bu bölümler ayrı ayrı belirtilmediğinde veya ön ödemeli satışlarda direkt brüt metrekare söylendiğinde daha sonra ihtilaf doğabildiğini dile getirdi. 


Ön ödemeli konut satışında müteahhitlerin toplam brüt alanı belirtebildiğini kaydeden Merdin, alıcıların bu rakamı net alan zannettiğini, bu rakamın içerisinde eklentilerin, duvarların ve ortak kullanılan alanların da bulunduğunu aktardı.


Merdin, "Normalde net 125 metrekareye sahip bir daire brütte 135-140 metrekaredir. Merpen holleri, kapıcı dairesi ve eklentileriyle birlikte dairenin alanı 200 metrekareye ulaşır. Satışta, bu ortak alanlar dahil edilerek 200 metrekarelik daire sözü verilebiliyor" diye konuştu.


Bunun, bilerek yapıldığında dolandırıcılığa,...