28 / 04 / 2024

Yazlık fiyatları uçtu: 75 metrekare yazlık ev 21 milyon TL!

Yazlık fiyatları uçtu: 75 metrekare yazlık ev 21 milyon TL!

Yazlık bölgelere göç, konutlarda satış ve kira fiyatlarının artmasına neden oldu. Bu durumu fırsata çeviren ev sahipleri ise yazlık satarken fahiş fiyatlar vermekten geri durmadı. Bir ev sahibi Balıkesir'de 75 metrekare yazlığı 21 milyon liraya satışa çıkardı.



Son dönemlerde yazlık bölgelere olan göç, konutlarda satış ve kira fiyatlarının artmasına neden oldu. Gayrimenkul değerleme platformu Endeksa verileri konut satış değerlerinde İstanbul Şile’nin son üç yılda yüzde 884’lük artışla Türkiye’de ilk sırada yer aldığını gösterdi.

Antalya’da son üç senede fiyatlar yüzde 867, Alanya’da yüzde 815, Mersin’de yüzde 713, Bodrum’da yüzde 675, Silivri’de yüzde 638 yükseldi.

Yazlık fiyatları uçtu: 75 metrekare yazlık ev 21 milyon TL!

Pandemi döneminde başlayan ve deprem felaketiyle devam eden yazlık bölgelere göç, konutlarda satış ve kira fiyatlarının artmasına neden oldu. Bu durumu fırsata çeviren ev sahipleri ise yazlık satarken fahiş fiyatlar vermekten geri durmadı. Bir ev sahibi Balıkesir'de 75 metrekare yazlığı 21 milyon liraya satışa çıkardı.

Bursada Bugün gazetesinde yer alan habere göre, satılık ve kiralık evlerdeki fahiş fiyat artışları devam ediyor. Vatandaşlar yüksek fiyatlardan yakınırken satılık evlerde rakamlar artmaya devam ediyor.

Balıkesir'de satılık yazlık evin fiyatı ise şoke ediyor. 2 oda 1 salon 75 metrekare eve, 21 milyon lira fiyat biçilmesi görenleri hayrete düşürüyor.

Yazlık fiyatları uçtu: 75 metrekare yazlık ev 21 milyon TL!

Kiralık ve satılık konut fiyatlarındaki artış barınma krizini de beraberinde getiriyor. Vatandaşlar bir ev sahibi olabilmek için yıllarca kredi borcuyla karşı karşıya kalırken, fahiş ev fiyatları da dikkatlerden kaçmıyor. Balıkesir'de bir ev sahibinin internet üzerinden satışa çıkardığı yazlık evin fiyatıysa şoke ediyor. 2+1, 75 metrekare eve, 21 milyon lira istenmesi şaşkınlığa yol açıyor.

BALIKESİR'DE BİR YAZLIK 21 MİLYON LİRA

Balıkesir'de yazlık evini internet sitesi üzerinden çıkaran bir vatandaş, 2 oda 1 salon, 75 metrekare evine 21 milyon lira fiyat biçti. Deniz manzaralı ve plaja yakın konumda olduğu kaydedilen evin, ilanda yer alan fotoğraflarda görülene göre küçüklüğü ise gözden kaçmadı.

Yazlık fiyatları uçtu: 75 metrekare yazlık ev 21 milyon TL!

MALTEPE'DE 8 MİLYON 600, MİAMİ'DE 9 MİLYON 900 

Öte yandan, Twitter üzerinden, İstanbul Maltepe'de 2 oda 1 salon 77 metrekare daireye 8 milyon 600 bin TL, Miami'de ise müstakil bir evin 9 milyon 900 bin TL olduğu paylaşımı gündem oldu. 

Ayrıca 2023 yılının ikinci çeyreğinde Türkiye genelinde konut fiyatları yıllık yüzde 110, kiralar ise yüzde 138 artış gösterdi. Yıllık değer artışı en fazla olan iller Kırklareli, Edirne ve Zonguldak olarak sıralandı. Evlerin ortalama metrekare fiyatı ise 19 bin 536 TL oldu.

TOKİ Denizli 2023 projesi için son dakika müjdesi geldi! Bu ilçeye tam 393 yeni konut geliyor!

Çorlu Belediyesi'nden büyük fırsat: KDV'den muaf ve imarlı 9 arsa satacak!

Beylikdüzü Dora Park 8'de 3+1'ler 9 milyon TL'ye! 3 ay sonra teslim


Geri Dön