03 / 05 / 2024

Konutta bahar rüzgârı

Konutta bahar rüzgârı

Konutta bahar kampanyaları başladı. Mayısın gelişi ile birlikte konut projelerinde başlayan kampanya kapsamında indirimler, ödeme planları ve kişiye özel seçenekler konut sahibi olmak isteyenleri sevindiriyor.

İnşaat sektöründe bahar rüzgarı esiyor! Demir fiyatlarına indirim geldi, beton ve çimento fiyatları çakıldı!

İnşaat sektörünün gündeminden düşmeyen fahiş zamlar yavaş yavaş yerini indirimlere bırakmaya başladı. Mayıs ayında inşaat demir fiyatlarına üst üste indirim gelirken beton ve çimento fiyatları çakıldı. İşte16 Mayıs 2022 demir, çimento ve beton fiyatları...

Konutta yatırım iştahı arttı: Sektör hareketlendi!

Konut sektöründe yeni yıl hareketliliği başladı. Markalı konut üreticileri yeni yatırımlarına hız verirken, birçok konut projesi için de çalışmalara başlandı.

Konutta bahar havası!

TÜİK Nisan 2021 satış istatistiklerini açıkladı. İnşaat sektörü temsilcileri konut satışı verileri hakkında değerlendirmelerde bulundu....

Kiralık konutta dolandırıcılık!

İkinci el konutta fiyat oyunu ortaya çıktı. İlan sitelerine girilen çok sayıda sahte ilan aracılığıyla kiralık ev arayan vatandaşlar daha yüksek rakamlı evlere yönlendirilerek bütçelerini aşan rakamlarda kiralama yapmaya ikna ediliyor. Vatandaşlar, yüzde 100 kira artışıyla karşılaşıyor.

Konutta yatırım amacı, ihtiyacın önüne geçti!

2019'dan beri stok sorunu yaşayan konut sektörü, kamu bankalarının geçen haziranda başlattığı düşük faizli kredi paketleriyle nefes aldı. Konut talebinde yatırım amacı, ihtiyacın önüne geçti.

12 ay geri ödemesiz konut kredisi sıfır konutta kaldırıldı!

Kamu bankaları tarafından ikinci el konutlar için verilen kredinin faizi yüzde 0,87'ye çıktı. Ayrıca 12 ay geri ödemesiz konut kredisi uygulaması sıfır konuttan kaldırıldı.

Konut mağdurlarından yasa talebi!

Türkiye genelinde 300 bin, İstanbul'da ise 100 bin konut mağduru bulunuyor. Konutta Dolandırılanlar Platformu'ndan Özlem Hanelçi, konuyla ilişkin açıklamalarda bulundu...

Konutta kampanya rüzgarı!

Konuttaki kampanya rüzgarına bu süreçte diğer firmalar da katılım gösterdi. Kampanya kapsamında faizler kamu bankalarının açıkladığı orandan daha da aşağıya çekildi.

Yeni reform paketi konutta bahar havası estirecek!

Seçimlerin sona ermesi ve yeni reform paketi konutta bahar havası estirecek. Satış ofisleri canlanmaya başladı. Konut sektörünü hareketli günler bekliyor.

Malatya'da 221 ev depremde hasar gördü!

Malatya'nın Arguvan ilçesinde 21 Mart'ta 4,1, 25 Mart'ta ise 4,5 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Malatya Valisi Aydın Baruş, depremde 93 konutta ağır, 128 konutta da hafif hasar tespit edildiğini kaydetti.

Ucuz konutta dolandırıcılara dikkat!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden KİPTAŞ Silivri'de dar ve orta gelirliler için 1.508 konut geçtiğimiz haftalarda sahiplerini buldu. Kura çekimlerinden sonra internette dolandırıcılar ortaya çıktı. Ucuz konutta dolandırıcılara dikkat...

Konutta bahar kampanyası devam ediyor!

Konut kredisindeki faiz artışları gayrimenkul satışlarında durgunluk yaşanmasına sebep oldu. Konut üreticileri, satışları yeniden canlandırmak için bahar dönemine, kampanyalar düzenlemeye başladı. 

Konutta yatırımdan oturuma geçiliyor!

Türkiye’de son 10 yılda kızlı bir büyüme gösteren gayrimenkul sektöründe son dönemde trendlerde değişim yaşanıyor. TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, “Alanlarda yatırım amaçlıdan oturum amaçlıya doğru bir geçiş yaşanıyor” açıklamalarında bulundu.

Konutta bahar rüzgârı Haberi

Konutta bahar rüzgârı

Konutta bahar kampanyaları başladı. Mayısın gelişi ile birlikte konut projelerinde başlayan kampanya kapsamında indirimler, ödeme planları ve kişiye özel seçenekler konut sahibi olmak isteyenleri sevindiriyor.  İnşaat firmaları, yıl içinde en fazla satışı gerçekleştirdikleri bahar dönemine, kampanyalarla hızlı bir giriş yaptı. Sektörü 7 Haziran'da yapılacak genel seçim öncesinde canlı tutmak isteyen firmalar, bu nedenle fırsatları da çeşitlendirdi. Bu hareketli günleri kampanyalarla satışa dönüştürmek isteyen firmalar birbiri ardına lansman yaparken, yeni konutlarda da kampanya sezonu bahar rüzgarıyla başlamış oldu. Bazı firmalar kişiye özel avantajlar sunarken, "kira öder gibi" sistemini de etkin kullanıyor. 



Irmak Grup, Çolakoğlu Yapı, Bordo Yapı ve İntes Yapı'nın yatırımlarıyla Başakşehir'de hayata geçirilen Vadişehir'e yoğun ilgi devam ediyor. Alternatifli ödeme planlarının yer aldığı Vadişehir projesinde yatırımcıya yarısı peşin, faizsiz 60...