05 / 07 / 2024

Konutta durum tespiti nasıl yapılır

Konutta durum tespiti nasıl yapılır

Yurtiçinde ve yurtdışında insanların konut satın alıp daha sonra mülkiyet konusunda bir sorun olduğunu öğrendiği hikâyeler duymuşsunuzdur; kimi zaman müteahhitin inşa izni bile yoktur ve konutun yıkılması gerekmektedir..

Konutta balon ne zaman sönecek? İşte o tarih

Türkiye’de konut piyasasında durgunluk sürerken, kiracı ev sahibi kavgaları yatırımcıyı emlaktan uzaklaştırdı. Piyasadaki bu durum inşaat maliyetlerindeki yükselişe rağmen konut  fiyatlarına gerileme olarak yansıyor. Ekonomist Hakan Kara, konutta balonun söneceği tarihi açıkladı.

Konutta yaprak kımıldamıyor!

Konut sektöründeki son durum, hem yeni ev alacaklar hem de yatırımcılar tarafından merak edilirken 153 bin takipçili Triger Osman isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Konutta yaprak kımıldamıyor." ifadelerini kullandı.

Konutta kriz çanları çalıyor! İnşaat maliyetleri arttı, konut arzı azaldı! 

TÜİK’E göre ilk çeyrekte inşaatına başlanan bina sayısında yüzde 9.2 azalma yaşandı. Sektör temsilcileri, yükselen maliyetlerin altını çizdi ve“Konutta arz krizi var ve çözülmezse bu durum barınma krizine dönüşecek” değerlendirmesini yaptı. 

Uzman isimden korkutan deprem uyarısı! Binaların durum tespiti hemen yapılmalı! Yeni depremlerle karşılaşacağız! 

Konya Teknik Üniversitesi, Hatay'daki inceleme ve gözlem raporunu tamamladı. Prof. Dr. Mehmet Kamanlı, Hatay için hazırlanan deprem raporuna ilişkin verileri paylaştı ve korkutan uyarılarda bulundu.

İzmirliler dikkat! Binaların yapı durum tespiti için başvurular başladı! Binalara deprem karnesi verilecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, şehir genelindeki binaların yapı durum tespiti için başvuru süreci resmen başlatıldı. İşte ayrıntılar...

Yabancı ve yerli alıcılar ikinci el konuta yöneldi! Konutta tercihler değişiyor! 

Konutta tercihler değişiyor. Yabancılar da yerli alıcılar gibi konut tercihlerini ikinci ele kaydırdı. İşte konut sektöründeki son durum...

Konutta durum nasıl?

Nef Yönelim Kurulu Başkanı Erden Timur, başlamaya hazır 6 ruhsatlı projeleri olduğunu ve bunların konjonktürden nasıl etkilendiğini anlattı…

Konutta yüzde 20 indirim kampanyasında son durum!

Gayrimenkul evlerinin bir araya gelerek başlattığı konutta yüzde 20 indirim kampanyasında 12 gün geride kaldı...

TOKİ İstanbul Başakşehir'de hizmet ve teknik danışmanlık alım işi ihalesi bugün!

TOKİ İstanbul Başakşehir ilçesi, Kayabaşı toplu konut alanı kentsel dönüşüm projesi kapsamında mevcut yapıların risk durum tespiti, hak sahipliği uzlaşma süreci ve tapu devirleri teknik danışmanlığı hizmet alımı yapacak.

Konutta durum tespiti nasıl yapılır?

Yurtiçinde ve yurtdışında insanların konut satın alıp daha sonra mülkiyet konusunda bir sorun olduğunu öğrendiği hikâyeler duymuşsunuzdur; kimi zaman müteahhitin inşa izni bile yoktur ve konutun yıkılması gerekmektedir..

40 bin metrekare alan havadan fotoğraflanıyor!

Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından kentsel alanlarda, turizm ve kıyı bölgelerinde durum tespiti yapmak amacıyla 40 bin kilometrekarelik alanda yürütülen Ortofoto Projesi kapsamındaki görüntüleme çalışmalarının yüzde 45'i, arazi çalışmalar

Kaçak yapılaşmayı İHA'lar tespit edecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kaçak yapılaşmaları, insansız hava araçlarıyla tespit edecek. "Ortofoto ve Coğrafi Veri Üretim Isı Projesi" kapsamında kentsel alanlarla mevcut durum tespiti çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Kaçak yapılar tespit edilmeye devam ediyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ortofoto projesi kapsamında 2014 - 2015 yıllarında kentsel alanlarda, turizm ve kıyı bölgelerinde mevcut durum tespiti yapmaya devam ediyor.

Konutta durum tespiti nasıl yapılır Haberi

Konutta durum tespiti nasıl yapılır

Yurtiçinde ve yurtdışında insanların konut satın alıp daha sonra mülkiyet konusunda bir sorun olduğunu öğrendiği hikâyeler duymuşsunuzdur; kimi zaman müteahhitin inşa izni bile yoktur ve konutun yıkılması gerekmektedir, bu da alıcının on binlerce lira kaybetmesine neden olur!


Ya da en az bunun kadar kötü; verdiğiniz depozitoyu kendine yeni ve lüks marka bir araba, BMW ya da Mercedes almak için kullanan bir müteahhitten,  pahalı bir bölgede yeni bir ev satın alır ve yurtdışına tatile çıkarsanız ve aniden ortak arsa sahipleri inşaat faaliyetini durdurur, müşterek iş ortaklığı sözleşmesini bozar ve siz kesinlikle hiçbir sonuç elde etmeden yıllarca sürecek karmaşık dava süreciyle baş başa kalırsınız!


Konut Alımı – Öncelikle yatırımın sizin beklentilerinize uygun olması ve sizin gerçekçi bir şekilde önerilen yatırımı karşılayıp karşılayamayacağınız elzemdir....