30 / 07 / 2024

konutta maketten satışa düzenleme

konutta maketten satışa düzenleme

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı müteahhitlerin yaptığı maketten satışına düzenleme getiriyor...

Konut ihtiyacı satışa dönmüyor!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, konutta ihtiyacın yüksek olmasına rağmen satışların artmaması ile ilgili bir yazı kaleme aldı. İşte Soner Keleş'in "Konut İhtiyacı Satışa Dönmüyor!" başıklı o yazısı... 

Teksas'taki Darth Vader Evi 4.3 milyon dolara satışa çıkarıldı!

Ünlü Star Wars filmlerindeki Darth Vader Evi 4,3 milyon dolara satışa çıkarıldı. Amerika Teksas'ta konumlanan konutta 4 yatak odası ve 5 banyo yer alıyor.

Altan Elmas: Konutta ertelenen talep satışa dönecek!

KONUTDER Başkanı ve SUR YAPI Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, konutta ertelenen taleplerin satışa döneceğini ve tüketicilerin kazançlı çıkacağını söyledi.

Altunizade Konakları satışa çıkıyor!

İstanbul Altunizade’de Selçuk Ecza Deposu ile ortak geliştirdiği konut projesinde inşaatı tamamladıklarını belirten Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, “Maketten ev satışını doğru bulmuyorum. Projeleri bitirmeden satışa sunmayacağız” dedi.

Başakşehir Nidapark projesi satışa çıkarıldı!

Lüks ofis projelerinin ardından konutta da iddialı yatırımlar yapan Tahincioğlu, Başakşehir'deki Nidapark projesini satışa çıkardı. Firma, önümüzdeki 3 yıl içinde 5 projede 10 milyar liralık satışa ulaşmayı hedefliyor.

1993 yılında Zekeriyaköy Çarşısı satışa sunulmuş!

1993 yılında Garanti Koza İnşaat'ın inşa ettiği, çevresinde 6 bin konutta yaşayacak 25 bin kişiye hizmet verecek Zekeriyaköy Çarşı kompleksinde bulunan ticari mekanlar, gerçek değerlerin altında bulunan fiyatlarla satışa sunulmuş.

Maketten satışta anlaşmalı bankalardan kullanılan konut kredilerinin detayları!

Yasa koyucu maketten satış olarak da bilinen ön ödemeli satışlarda tüketici mağduriyetlerini engellemek için bazı zorunluluklar getirmiştir. Konuyu Gayrimenkul Hukuku alanında uzman Avukat Kadir Kurtuluş’a sorduk...

Maketten satışa yeni düzenlemeler geliyor!

Hükümet seçimden önce çıkartılmak üzere yeni bir torba yasanın hazırlıklarına başladı. Torbada inşaat ve bankacılık sektörlerine ilişkin önemli düzenlemeler yer alacak. Maketten satışlarda teslim süresi 42 aya çıkartılacak.

Metin Mutlu: Ömerli'de villalarımız bitmeden satışa çıkarmayacağız!

Mutluhan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Metin Mutlu, Ömerli’de yaptıkları 40 villayı, sosyal tesis ve peyzaj çalışmalarının tamamlanmasının ardından satışa çıkaracaklarını açıkladı. Mutlu, “Maketten satış yapmak tarzımız değil'' dedi.

Maketten satışa güven artacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın brüt-net metrekare arasında fark olursa suç sayılacağını açıklamasının ardından sektör temsilcileri de konuyla ilgili destekleyici açıklamalar yapmaya devam ediyor. Maketten satışa güven artacak.

Maketten satış yasası!

Yeni Tüketici Kanunu ile maketten satışa birtakım kısıtlamalar getirildi. 28 Mayıs 2014 tarihinde kanunun yürürlüğe girmesinden sonra maketten konut satışı nasıl yapılacak? İşte sorunuzun yanıtı...

Maketten satışa 36 ay sınırı geliyor!

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, maketten satış olarak da bilinen ön ödemeli konut satışını baştan aşağı değiştiren düzenlemeyi tamamladı. Hazırlanan taslağa göre ön ödemeli konut satışında devir veya teslim süresine 36 ay sınırı getiriliyor

Maketten satış mağdurlarına “temiz” çözüm!

Son yıllarda konut sektöründe yaygınlaşan “maketten satış” yani “sat-yap” sisteminde mağdur sayısı her geçen gün artıyor. İnşaat yatırımcıları mağduriyetlerin yaşanması için “kapkaççı firmalar” temizlensin diyor. İşte maketten satışa patronların yorumu.

konutta maketten satışa düzenleme Haberi

konutta maketten satışa düzenleme

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,yeterli finansal gücü olmadan inşaata başlayan ve maket üzerinden projesini satışa çıkaran müteahhitlere 'dur' diyecek. 5. Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı'nda konuşan Bayraktar, vatandaşı mağdur etmeyeceklerini ve sağlam bir yapı oluşturacaklarını...