27 / 04 / 2024

Konutta stok var mı

Konutta stok var mı

Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Akbalık, gayrimenkul sektörünün sağlıklı gelişimi için yeni inşaat ruhsatlarının arz-talep dengesine göre verilmesi gerektiğini söyledi...

Konuttaki stok alım için fırsat!

Konutta stokların 2 yılda eriyeceğini söyleyen GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin, bu dönemin alım için bir fırsat oluşturduğunu söyledi. 

Konutta stoklar eriyecek!

Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, yeni konut inşaatı ruhsatının azalacağını, 1 milyon 800 bin adet civarında bulunan konut stokunun üç yılda eriyeceği ifade etti.

Konutta atıl kalmış stok yok!

Emlak Katılım Bankası olarak faaliyetine başlayan EmlakBank’ın Genel Müdürü Deniz Aksu, konutta atıl kalmış bir stok bulunmadığını, üreticilerin kredi için konut stoklarını bankalara teminat verdiğini anlattı. Aksu, “Teminatta olmayan konut stoku yok” dedi.

Konutta son 5 yıl bilançosu! Konut fiyatlarında balon var mı? 

Dünya konut fiyatlarında son 4 yıldır rekor kırıyor. Peki, Türkiye'deki konutlarda balon var mı? İşte son 5 yıl konut bilançosu...

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapanlara 710 milyon lira ceza! Aralarında emlak ve gayrimenkul firmaları da var!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan firmalara 710 milyon lira para cezası verildiğini bildirdi. Ceza kesilen firmalar arasında emlak ve gayrimenkul firmaları da var.

Konut fiyatları neden hızla artıyor? Konutta balon var mı?

Konut fiyatları ile ilgili merak edilen sorulardan biri, balon olup olmadığı oluyor. Prof. Dr. Ali Hepşen, bugün konut piyasasındaki balonu değerlendirdi. 

Konutta kriz çanları çalıyor! İnşaat maliyetleri arttı, konut arzı azaldı! 

TÜİK’E göre ilk çeyrekte inşaatına başlanan bina sayısında yüzde 9.2 azalma yaşandı. Sektör temsilcileri, yükselen maliyetlerin altını çizdi ve“Konutta arz krizi var ve çözülmezse bu durum barınma krizine dönüşecek” değerlendirmesini yaptı. 

Stokçulara kötü haber! Ucunda hapis cezası var

Stokçuluk yapmak artık eskisi kadar kolay olmayacak. Kabul edilen kanunla stokçuluk tarih olacak. İşte haberin detayları!

Ev fiyatları gerçekçi bulunmuyor! Konutta balon var mı? 

Yüksek enflasyon konut piyasasının da hareketlenmesini sağladı. Peki ev fiyatları düşecek mi? Konutta balon var mı? İşte ayrıntılar...

Konutta stokçuluk artıyor!

Dolar ve Euro'nun yükselmesiyle zam gelecek beklentisi içerisine giren ev sahipleri satılık ve kiralık ev ilanlarını geri geçmeye başladı. Özellikle son günlerde 50 bin evin satışından vazgeçildi. 

Vatandaşlar fahiş kira için çözüm bekliyor!

Konutta stok azlığı nedeniyle baş gösteren fahiş kira fiyatları nedeniyle vatandaşlar zor zamanlar yaşıyor. Halk fahiş fiyatlar nedeniyle çözüm bekliyor. 

Kira artışları diğer ülkelerde ne durumda?

Kira fiyatları ve konutta stok azlığı tüm dünyayı etkisi altına aldı. Özellikle Berlin'de kiralık ev sorunu git gide büyürken diğer Avrupa ülkeleri vatandaşları da aynı sorundan müzdarip. 

Konutta stok problemi büyüyor!

İnşaat maliyetlerin yükselmesiyle beraber inşaat üretiminin durması ile konutta stok probleminin büyüdüğünü söyleyen Mars Investment İcra Kurulu Başkanı Hakan Bucak, özellikle markalı konutlarda büyük sıkıntı yaşandığını dile getirdi.

Kent merkezlerinde konutta arz eksikliği var!

Türkiye'de son zamanlarda konut arzındaki eksiklik gündemdeki yerini koruyor. Peki, sektörde son durum ne? En çok hangi bölgelerde arz eksikliği var? 

Konutta stok azaldı, talep arttı!

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas, konutta stokların azaldığını ve yeni konut talebinin arttığını söyledi.

Konutta kredi kampanyasına ihtiyaç var!

NEF Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, inşaat maliyetleri ve konut kredisi oranları hakkında yaptığı açıklamada, “Bu dönemde konutta kredi kampanyasına ihtiyaç olacaktır. Bu sene bu faiz oranlarıyla gidilecekse farklı rakamlar görmemiz çok zor" diye konuştu.

Konutta stok var mı Haberi

Konutta stok var mı

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, gayrimenkul sektörünün sağlıklı gelişimi için yeni inşaat ruhsatlarının arz-talep dengesine göre verilmesi gerektiğini ifade etti. 

Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre; Akbalık, “Sektöre yeni oyuncular girmeli, yeni projeler de olmalı. Fakat kamu otoritesi ruhsat verirken arz-talep dengesini gözetmeli ve ruhsat sahibinin sermaye yapısını incelemeli. Dünyanın birçok yerinde bu iş böyle, bizde de bu sistemin olması gerekli. Siz bir proje geliştiriyorsunuz, hemen çevrenize kopya projeler geliyor. Hem siz hem de kendileri kaybediyor, ülke kaynakları boşa harcanmış oluyor. Bölgede zaten arz fazlası varken sürü psikolojisiyle gidip oraya ısrarla yeni konut yapmanın anlamı yok. Binlerce stok varsa bir bölgede yeni inşaat da yapılmamalı. Sektörün bundan sonra daha bilinçli bir şekilde evirileceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

DEFOLU...