27 / 04 / 2024

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapanlara 710 milyon lira ceza! Aralarında emlak ve gayrimenkul firmaları da var!

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapanlara 710 milyon lira ceza! Aralarında emlak ve gayrimenkul firmaları da var!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan firmalara 710 milyon lira para cezası verildiğini bildirdi. Ceza kesilen firmalar arasında emlak ve gayrimenkul firmaları da var.



İş dünyası ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ile istişare toplantısı gerçekleştiren Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ticaret Bakanlığı ve bünyesinde faaliyet gösteren Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu ile Reklam Kurulu tarafından; otomotiv işletmelerinden perakende marketlere, hizmet sektörü firmalarından emlak-gayrimenkul firmalarına kadar fahiş fiyat artışı, stokçuluk ve tüketicilere yönelik aldatıcı ve yanıltıcı uygulamalar içindeki yüz binlerce işletmeye gerçekleştirilen denetimler sonucu idari para cezaları uygulandığını söyledi.

Bakan Bolat, bu kapsamda 2023 yılında uygulanan idari para cezalarının toplamının 710 milyon TL'ye ulaştığının bilgisini verdi.

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapanlara 710 milyon lira ceza! Aralarında emlak ve gayrimenkul firmaları da var!

TİCARET BAKANLIĞI DENETİMLERİ ARTTIRDI

Ticaret Bakanlığı olarak, Cumhuriyetin 100. Yılına yakışır şekilde "İstiklalden istikbale köprüler kurmak adına gerçekleştirilen proje ve etkinlikler noktasında; hem organize hem de geleneksel perakende sektöründe bulunan binlerce firmaya tamamen gönüllülük esasına dayanarak, fiyat indirim kampanyaları düzenleme davetinde bulunduklarını anımsatan Bakan Bolat, "Ticaret Bakanlığımıza başvuran ve fiyat indirimlerini sunan yaklaşık 500 büyük işletme 55 bine yakın şubesiyle, mobilyadan elektroniğe, beyaz eşyadan kozmetiğe, gıdadan tekstile hizmetler sektörüne kadar pek çok farklı grupta kampanyaya katılım sağlamıştır" dedi. 

İç ya da dış ticaret olsun ticaretin bir zincir olduğunu ve bu zincirin halkalarının birbiri ile uyumlu halde olması, sağlıklı bir ekonomik hayat için gerekli olduğunu söyleyen Bakan Bolat, "Yaşanan zorlukları fırsat görerek, rekabet ortamını ve arz talep dengesini bozucu yönde hareket edenler de maalesef oluyor. Fahiş fiyat, haksız ticari uygulamalar ve stokçulukla kararlılıkla mücadele ediyor, aralıksız devam eden denetimlere ilave olarak gerekli hukuki düzenlemeleri hızlıca hayata geçiriyoruz" şeklinde konuştu.

710 MİLYON TL CEZA

Bu kapsamda, Ticaret Bakanlığı ve bünyesinde yer alan Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu ile Reklam Kurulu tarafından; emlak-gayrimenkul firmalarından hizmet sektörü firmalarına, perakende marketlerden otomotiv işletmelerine kadar fahiş fiyat artışı, stokçuluk ve tüketicilere yönelik yanıltıcı ve aldatıcı uygulamalar içindeki yüz binlerce işletmeye gerçekleştirilen denetimler sonucu idari para cezaları uygulandığını söyleyen bakan Bolat, "Bu noktada 2023 yılında uygulanan idari para cezalarının toplamı 710 milyon TL'ye ulaşmıştır." diye konuştu.

Toplam ciro endeksi Eylül ayında yüzde 64,1 arttı!

Antalya'daki Haşim İşcan Kültür Merkezi ticaret alanına çevrilecek! 


Geri Dön