28 / 04 / 2024

Toplam ciro endeksi Eylül ayında yüzde 64,1 arttı!

Toplam ciro endeksi Eylül ayında yüzde 64,1 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplam ciro endeksi, Eylül ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 64,1 artış gösterdi. İşte TÜİK tarafından açıklanan o son dakika rakamları...



Türkiye İstatistik Kurumu,  2023 yılının eylül ayına ilişkin merakla beklenen ciro endekslerini resmen açıkladı.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında ciro endeksi Eylül ayında yıllık bazda yüzde 64,1 artış gösterdi. Yine paylaşılan detaylara göre toplam cironun alt detaylarına bakıldığında Eylül ayında yıllık sanayi sektörü ciro endeksi yüzde 55,1, inşaat ciro endeksi yüzde 91, ticaret ciro endeksi yüzde 68,2, hizmet ciro endeksi yüzde 61,4 artış gösterdi.

Yine Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan ve merakla beklenen söz konusu bu rakamlara göre sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında ciro endeksi Eylül ayında aylık bazda yüzde 1,3 artış gösterdi. İşte aylık değişimlerdeki son durum ve Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmi olarak açıklanan o rakamlar...

Toplam ciro endeksi Eylül ayında yüzde 64,1 arttı!

AYLIK DEĞİŞİMLERDE SON DURUM NE? TÜİK TEK TEK AÇIKLADI!


Yine Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında ciro endeksi Eylül ayında aylık bazda yüzde 1,3 artış gösterdi. Ayrıca toplam cironun alt detaylarına bakıldığında Eylül ayında sanayi sektörü ciro endeksinde yüzde 0,4, inşaat ciro endeksinde yüzde 3,2, ticaret ciro endeksinde yüzde 1 ve hizmet ciro endeksinde yüzde 3,6'lık bir artış görüldü.

 

Ciro endekslerinin aylık ve yıllık değişimleri (yüzde) şu şekilde:

EndekslerAylık değişimYıllık değişim
Toplam Ciro1,364,1
SANAYİ0,455,1
Madencilik ve taş ocakçılığı10,461,9
İmalat0,154,8
İNŞAAT3,291
TİCARET168,2
HİZMET3,661,4
Ulaştırma ve Depolama239,2
Konaklama ve yiyecek4,387,8
Bilgi ve iletişim7,294,3
Gayrimenkul-4,56
Mesleki, bilimsel ve teknik6,192,3
İdari ve destek5,694,1

 

Burdur'da 4.4 büyüklüğünde deprem!

İngiltere'de konut fiyatlarında son 5 yılın en büyük düşüşü!

İstanbul’dan tersine göç başladı! En çok hangi bölgelere göç ediliyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön