14 / 05 / 2024

konutu dükkan yapma

konutu dükkan yapma

Yeni düzenlemeye göre yalnızca konut olarak kullanılan dairelerin işyeri amaçlı kullanımı için kat maliklerinin tamamının yazılı onayının alınması gerekiyor. Avukatlar, serbest muhasebeciler ve yeminli mali müşavirler için bu uygulama geçerli olmayacak...

Ankara Büyükşehir, 24 adet arsa, 2 dükkan ve 1 konutu satıyor! 

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara ilinde yer alan 24 arsa ile 2 dükkan ve 1 evi satıyor. Peki Ankara'da yer alan gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? 

İzmir'de 8 dükkan ve 153 konut satılıyor! Resmi Gazete'de yayımlandı!

İzmir İli Çiğli Belediye Başkanlığı, İzmir ili, Çiğli ilçesi, B. Çiğli Mahallesi'nde yer alan 8 dükkan ile 153 adet konutu satıyor. İşte fiyatları ve tüm merak edilen detaylar...

Ankara'da 25 lojman ve 1 dükkan satılıyor! 110 bin TL'den başlayan fiyatlarla...

Ankara'da Hazine'ye ait 25 adet kamu konutu ve 1 adet dükkan satışa sunuldu. Peki satışa sunulan kamu konutlarının ve dükkanın fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

TOKİ'den Aksaray'da 73 adet konut ve 12 dükkan yapım işi ihalesi!

TOKİ, Aksaray İli, Ağaçören İlçesi'nde bulunan 73 adet konutu ve 12 dükkanı ihale ediyor. İhale 6 Kasım 2020 günü açık ihale usulü ile gerçekleşecek.

KİPTAŞ 43 dükkan ve 20 konutu 27 Ekim'de satışa çıkarıyor!

KİPTAŞ, yatırımcılara hitap eden ve İstanbul’da muhtelif bölgelerde yer alan 43 dükkan ve 20 konutu “4. Gayrimenkul Müzayedesi” ile şeffaf koşullarda açık artırma yöntemiyle 27 Ekim'de satışa çıkarıyor.

Dükkan sahibi ne kadar zam yapabilir 2016?

Dükkanını kiraya veren mal sahipleri, sözleşmenin senelik olarak yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapma hakkına sahip oluyor. Kira zammı enflasyon oranlarında yapılıyor. Peki, dükkan sahibi ne kadar zam yapabilir 2016?

TOKİ 36 ilde 108 dükkan ve 43 konutu 12 Kasım'da satışa çıkarıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 36 ilde 108 dükkan ve 43 konutu 12 Kasım 2015 Perşembe günü satışa çıkaracak. Açık artırma ile satışa sunulan gayrimenkullerin fiyatları 7 bin 500 TL'den başlıyor.

Dükkan kira zammı hesabı nasıl yapılır?

Kira sözleşmesi yenilenen kiralamalarda, mal sahibi kira bedeline belli oranlarda zam yapma hakkına sahip oluyor. Peki, kiracıya en fazla ne kadar zam yapılır? Dükkan kira zammı hesabı nasıl yapılır?

Dükkan kira zamları nasıl yapılır?

Kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde mal sahibi kira bedeline zam yapma hakkına sahip oluyor. Dükkan kira zam hesaplamaları, mesken kira artış hesaplamalarından farklı olarak yapılıyor. Peki, dükkan kira zamları nasıl yapılır?

TOKİ İstanbul'da büfe, dükkan ve konutu kaç TL'den satıyor?

TOKİ açık artırma satışları ile Kayabaşı 21. Bölge’de büfe, Bahçeşehir’de dükkan ve Tuzla’da konut satıyor. Kayabaşı 21. Bölge’deki büfenin fiyatı nedir? TOKİ Bahçeşehir’deki dükkan kaç TL’den satılıyor? Tuzla 3. Etap’taki konutun fiyatı ne kadar?

Pendik'te 1.1 milyon TL'ye icradan satılık dükkan ve daireler!

T.C. Pendik 2. İcra Müdürlüğü, İstanbul ili Pendik ilçesinde toplam muhammen değeri 1 milyon 110 bin TL olan bir dükkan ve 5 konutu satışa çıkardı. Satış, 17 Temmuz 2012 Salı günü 09:50-11:40 saatleri arasında yapılacak

TOKİ'den satılık 49 konut, 123 dükkan! 44 bin 889 TL'ye!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), yüzde 15 peşin ve 120 ay vade ile 123 dükkan ve 49 konutu satışa çıkardı

Darüşşafaka Beyoğlu Asmalımescit'teki dükkan ve konutu satacak!

Darüşşafaka Beyoğlu Asmalımescit'teki dükkan ve ev nitelikli taşınmazı satışa çıkardı

konutu dükkan yapma Haberi

konutu dükkan yapma

Meskenlerin işyeri olarak kullanımına ilişkin yeni düzenlemeler 3 meslek sahibi için istisnai uygulamaları beraberinde getirdi. Gerek Beşiktaş, Mecidiyeköy, Kadıköy gibi şehrin köklü merkezlerinde yıllardır pek çok konutun sadece mesken amacıyla kullanıldığı yerlerde; gerekse Halkalı, Beylikdüzü, Başakşehir gibi yeni yerleşim bölgelerinde sadece konut amaçlı kullanılmasına dikkat edilen binalarda yerleşim düzenini yeniden şekillendiriyor…


Avukat, Serbest Muhasebeci ve Yeminli Mali Müşavirler Muaf

Binalardaki yeni düzenlemeye göre yalnızca konut olarak kullanılan dairelerin işyeri amaçlı kullanımı için kat maliklerinin tamamının yazılı onayının alınması gereğinin devam edeceğini hatırlatan Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, bu uygulamanın avukatlar, serbest muhasebeciler ve yeminli mali müşavirler için geçerli olmayacağının altını çiziyor. 

Yeni Düzenlemelerle Binalardaki Yerleşim Değişecek

Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 24. Maddesinde yapılan yeni düzenlemelerin binalardaki yerleşimde önemli değişikliklere yol açacağını söyleyen Altın...