09 / 05 / 2024

Konya Bedesten restore ödülü

Konya Bedesten restore ödülü

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarihi Bedesten'de gerçekleştirilen ve Türkiye'ye örnek olan 2 bin 687 işyerinin restorasyonuna Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi'nde İdeal Kent Ödülü verildi.

Meram'da eski yapılar restore ediliyor!

Konya’nın merkez Meram ilçesinde restore edilen eski yapılar ilçe tarihini yeniden canlandırdı.

Konya'da 2017'de 253 tarihi eser restore edildi!

Konya Büyükşehir Belediyesi 2017 yılında 253 tarihi eseri restore etti. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek, restorasyon çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirtti.

Konya Gazi Mustafa Kemal İlkokulu restore ediliyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Alaaddin Tepesi karşısında yer alan tarihi Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’nda restorasyon çalışması yürütüyor.

Konya Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı inşaatında inceleme!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Bedesten bölgesinde yaklaşık bin araçlık otoparkı, Tarım Müzesi, işyerleri ve sosyal alanları ile örnek olacak Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı inşaatındaki çalışmaları inceledi.

Konya'daki Rüstem Paşa Kervansarayı restore ediliyor!

Konya genelindeki bütün tarihi eserlere sahip çıkan Konya Büyükşehir Belediyesi, Ereğli'de yer alan Rüstem Paşa Kervansarayı'nı restore ediyor.

Konya Bozkır Şehir Konağı açıldı!

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Bozkır’a kazandırdığı şehir konağı, restore edilen eski hükümet konağı ve Bozkır Belediyesi tarafından yaptırılan belediye ek hizmet binası vatandaşların hizmetine açıldı.

Konya Şükran Mahallesi'nde kentsel dönüşüm hızlandı!

Konya Meram Belediyesi, Şükran Mahallesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. Şükran Mahallesi’ndeki dönüşüm Tarihi Bedesten Çarşısı’yla bütünleşince Konya, büyük bir değere kavuşacak.

Konya'daki tarihi türbeler onarılıyor!

Konya’daki tarihi eserleri restore ederek gelecek kuşaklara aktarmak için çalışma yürüten Konya Büyükşehir Belediyesi, şimdi de tarihi türbelerde temizlik ve bakım çalışması yapıyor.

Konya'daki 17 cami ve mescit restore ediliyor!

Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle bir açıklama yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya genelinde tarihi mirasa sahip çıkmak için yoğun olarak çalıştıklarını belirtti.

Konya'da restore edilmeyen yapı kalmayacak!

Konya Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Genç, “Müdürlüğümüz; Konya, Karaman ve Aksaray bölgesinde toplamda 143 proje üzerinde denetim, uygulama, ihale ve yatırım çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

Konya Hafızlar Evi restore edilmeyi bekliyor!

Konya Gazialemşah Mahallesi'nde, Sırçalı Medrese'nin yakının da ki Hafızlar evi olarak bilinen Hasbey Dar'ülhuffazı bakıma muhtaç halde, yeniden restore edilmeyi bekliyor.

Afyonkarahisar'daki tarihi yapılar restore ediliyor!

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, restore edilen Kültür ve Sanat Merkezi, Bedesten Çarşısı ve Ot Pazarı Camii etrafında incelemelerde bulundu.

Bedesten Çarşısı'nın çalışmalarında sona gelindi.

Fransız bir mimara çizdirilerek yaptırılan Bedesten Çarşısı, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından restore ediliyor. Osmanlı dönemi eserlerinden olan çarşıda restorasyon çalışmaları son aşamaya geld

Konya Bedesten restore ödülü Haberi

Konya Bedesten restore ödülü

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarihi Bedesten'de gerçekleştirilen ve Türkiye'ye örnek olan 2 bin 687 işyerinin restorasyonuna Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi'nde İdeal Kent Ödülü verildi. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarihi Bedesten'de gerçekleştirilen 2 bin 687 işyerinin restorasyonuna bir ödül daha verildi. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Kent Araştırmaları Enstitüsü ve İdeal Kent Dergisi tarafından düzenlenen II. Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi, İTÜ Mimarlık Fakültesi Taşkışla Kampüsü'nde başladı. Kongre kapsamında ülke genelinde 111 belediyenin eserleriyle yarıştığı İdeal Kent Ödülleri sahiplerini buldu. Konya Büyükşehir Belediyesi, 2 bin 687 işyerinin restore edildiği "Tarihi Bedesten Çarşısı Sağlıklaştırma ve Dönüşüm Projesi" ile ödüle layık görüldü. Düzenlenen törenle İdeal Kent Ödülü'nü, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca'nın elinden Konya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Selim Büyükkarakurt aldı.Ülke genelinde...