16 / 05 / 2024

konya bölge adliye mahkemesi

konya bölge adliye mahkemesi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Adalet Bakanlığı ile eski adliye yerinin devri karşılığında Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Bölge Adliye Mahkemesi inşaatında incelemelerde bulundu...

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54.Hukuk Dairesi’nin kira kararı yüzde 25 sınırına dokunmuyor!

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54. Hukuk Dairesi’nin konut kiralarında uygulanan artış oranı üst sınırının "adil” olmadığı yönündeki karar ev sahiplerini sevindirirken kiracıları üzdü. Peki, Kiralarda yüzde 25 sınırı kalkıyor mu? İşte detaylar...

Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden yapım karşılığı kiralama ihalesi!

Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, yapım veya onarım karşılığı kiralama işi ihale ediyor. Söz konusu ihale 6 Temmuz 2022 tarihinde saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

Meram 'Kentsel Tasarım Projeleri' için pilot bölge seçildi!

Konya'nın en gözde ilçesi Meram, 'Kentsel Tasarım Rehberleri Uygulama Projeleri' için pilot bölge seçildi.

Konya Mevlana Türbesi'nin yakınındaki bölge kentsel yenileme alanı ilan edildi!

Konya'nın Karatay ilçesi Aziziye Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Mevlana Türbesi'nin arkasında yer alan bölge "kentsel yenileme alanı" olarak belirlendi.

Bursa Bölge Adliye Mahkeme binasının inşaatı bitmeden açıldığı iddiası! 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Bursa Bölge Adliye Mahkeme binasının inşaatı bitmeden açıldığını iddia etti. 

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'nin yeni binası açıldı!

Yerel mahkemeler tarafından verilen kararların incelemesini yapmak üzere geçtiğimiz yıl 20 Temmuz'da faaliyete başlayan ve geçici olarak Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'nda hizmet veren İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'nin yeni binası tamamlanarak açıldı.

Konya Bölge Kütüphaneleri ve Hizmet Binası'nın ihalesi 14 Mart'ta!

Konya Yazma Eserler Bölge Kütüphaneleri ve Hizmet Binası'nın ihale süreci tamamlandı. 15 bin metrekare inşaat alanına sahip binanın ihale tarihi 14 Mart olarak belirlendi.

Antalya Bölge Adliye Mahkemesi hizmet binası törenle açıldı!

Antalya Bölge Adliye Mahkemesi hizmet binası hizmete açıldı. Yapılan açılışa, Başbakan Binali Yıldırım ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da katıldı.

Mustafa Kalaycı: Konya'ya ulaştırma bölge müdürlüğü şart!

Konya’ya Ulaşım Bölge Müdürlüğü şartMHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, “13 ilde bölge müdürlüğünüz var. Ulaşım ağı, nakliyeci sayısı gibi birçok özellikler yönüyle önceliği olması gereken Konya'da niye yok. Konya'ya ulaştırma bölge müdürlüğü şart” dedi

Adana Bölge Adliye Mahkemesi binası mecliste!

CHP Adana Milletvekili Aydın Uslupehlivan, Adana'da Bölge Adliye Mahkemesi kurulmamasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Uslupehlivan sorularının Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Kombassan'dan Konya bölge ekonomisine katkı!

1989 yılında Kombassan Kağıt’la yeni bir ekonomi modeli olarak ticari hayata giren, yurtiçi ve dışında onlarca şirketi ve binlerce çalışanıyla 25. yılını geride bırakan Kombassan Holding bölge ekonomisine değer katmaya devam ediyor...

Akşehir Bölge Hastanesi yanındaki iş yerleri tamamlandı!

Konya’nın Akşehir ilçesinde Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılan bölge hastanesi yanında iş yerlerinin bulunduğu ticari merkez inşaatı tamamlandı. Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, hastanenin taşınmasıyla iş yerlerine de ihtiyaç olduğunu söyledi

Türkiye'nin 3. büyük adliye binası Adana'ya yapılıyor!

AK Parti Adana Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Mehmet Şükrü Erdinç ile İl Başkanı Avukat Fikret Yeni, Adana'da açılacak olan Bölge Adliye Mahkemesi (İstinaf Mahkemesi) bina inşaatında incelemelerde bulundu...

konya bölge adliye mahkemesi Haberi

konya bölge adliye mahkemesi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ile birlikte Bölge Adliye Mahkemesi (İstinaf Mahkemesi) inşaatında incelemelerde bulundu.


Merkezdeki adliye binasının şehre kazandırılması ve Şehir Meydanı’na dahil edilmesi projesi kapsamında Bölge Adliye Mahkemesi’ni yaptıklarını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yapılan mutabakatla hem şehre yeni adliye binaları kazandırıldığını, hem de Alaaddin çevresindeki trafiğin rahatladığını dile getirdi.


Adliye binasının Alaaddin çevresinden kalkmasıyla bölgedeki taşıt trafiğinde 25 bin araçlık bir azalma olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, ayrıca Konya’nın 50 yılda bir yakalanacak fırsatı değerlendirerek Şehir Meydanı’na kavuşmakta olduğunu ifade etti.


Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Bölge Adliye Mahkemesi’nin 22 bin metrekarelik kullanım alanı bulunuyor. Bölge Adliye Mahkemesi Konya’nın yanı sıra; Afyon, Isparta, Burdur, Antalya, Aksaray ve Karaman illerinden sorumlu olacak.


Konya Büyükşehir...